به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان،علیرضا رزم حسینی استاندار کرمان امروز در آیین گرامیداشت روز شوراها در شهرستان سیرجان ضمن ادای احترام به شهیدان والا مقام دوران هشت سال دفاع مقدس و مدافع حرم گف: امیدواریم ما، اعضای محترم شوراهای شهر و روستا و دهیاران را بتوانیم به گونهای تعمل کنیم که در پایان سال دستاوردهای مشخصی را به مردم ارایه دهیم.
وی با بیان اینکه دولت بخشی از وظایف خود و منابع مالی را به شوراهای شهر و روستا واگذار کرده است افزود: سالانه ۱۵۰۰ میلیارد تومان از مالیات بر اررزش افزوده استان کرمان به شهرداریها اختصاص مییابد که مردم نیز بر اساس همین اختیارات و منابع و انتخابی که کردند، انتظارات به حقی دارند که خود نشان میدهد اعضای شوراهای شهر و روستا و نمایندگان مردم در خانه ملت زیر نگاه تیز بین مردم قرار دارند.
رزم حسینی به مسئله بحران آب اشاره کرد و گفت: آب یک حیات جاودانه متصل به حیات بشر است. در ۵۰ سال اخیر براساس نظرات کارشناسان تغییر اقلیم پیش بینی میشد، اما متاسفانه با کم توجهی و عدم اطلاع و اموزش به مردم روبرو بودیم و همین امر سبب شد امروز در درون بحران کم ابی قرار گیریم و امکان تامین آب در حوزههای مختلف برای استان کرمان مقدور نیست.
استاندار کرمان با کاهش ۷۲ درصدی بارندگی در استان کرمان اظهار کرد: امروز کشاورزی ایران و کرمان براساس جبر زمانه در حال انجام است نه براساس طرح و برنامه.
عالیترین مقام اجرایی دولت در استان کرمان با بیان اینکه امروز شاهد استفاده بی رویه از آب و افزایش سطح کشاورزی در سطح استان کرمان هستیم اظهار کرد: ۹۰۰ هزار هکتار سطح زیر کشت در استان کرمان است که نسبت به قبل از انقلاب ۹ برابر شده است و ۶.۵ میلیارد مترمکعب سالانه اب از سفرههای زیرزمینی برای این منظور برداشت میشود و همین امر سبب شده که در حال حاضر بسیاری از روستاهای استان با کم آبی و در حال کاهش کیفیت هستند.
رزم حسینی با تاکید بر اینکه تغییر وتحول همواره بسیار کار سختی بوده و مردم نیز در برابر آن مقاومت میکنند اظهار کرد: سهمیه اب کشاورزی باید مدون شود و در این راستا طرح جامع مدون حوزه کشاوری کاشت، داشت و برداشت را به صورت روستا به روستا و شهر به شهر در سال ۹۷ اجرایی خواهیم کرد.
وی با تشریح وضعیت آبی در استان کرمان گفت: در استان کرمان حدود ۶.۵ میلیارد متر مکعب سالانه برداشت آب از منابع زیرزمینی را داریم که سهم آب شرب ۲۸۰ تنها میلیون متر مکعب و صنعت یک درصد است و ۶.۱ میلیارد مترمکعب این آب معادل ۹۵ درصد در حوزه کشاورزی مصرف میشود.
استاندار کرمان با بیان اینکه راندمان کشاورزی در ایران زیر ۲۰ درصد است و از سوی دیگر با مشکلات بازار و نوسانات قیمت روبرو هستیم اظهار کرد: بی رویه حیات بشر را در حال مصرف هستیم. ۲.۷ برابر کشوری مانند چین میزان انرژِی مصرف شده در بخش کشاورزی را داریم که این امر نشان میدهد مردم و کشاورزان هنوز این گونه مسایل را به خوبی درک نکرده اند.
وی با تاکید بر اینکه باید دانش مردم در حوزههای مختلف افزایش پیدا کند و وظیفه دهیاران و بخشداران این است که این اموزشها را به مردم ارایه دهند ادامه داد: اب قیمتی دارد، اما محصول برداشتی با مشکلات زیادی در بازارهای جهانی روبرو است و به جرات میتوان گفت: امروز شاهد صادر کردن آب دنیا هستیم و همین امر سبب خشکسالی و در نتیجه مهاجرت از روستاها و بروز و افزایش آسیبهای اجتماعی در کشور هستیم
رزم حسینی با ضرودت دانستن تدوین نقشه آب کشاورزی در هر منطقه افزود: این کار بسیار مهم است و نباید کوتاهی صورت گیرد. طبق استانداردهای بین المللی تنها مجاز به استفاده از ۴۰ درصد ابهای تجدید پذیر هستیم که این موضوع در ایران ۱۲۰ درصد است که خود گواه بر خطناک بودن وضعیت آب در کشور است.
استاندار کرمان با بیان اینکه باید با صدای بلند فریاد زد که هرکسی مسئولیتی در این حوزه دارد باید آن وظیفه را اجرایی کند تصریح کرد: باید ابتدا به مردم آموزش داده و سپس از آنها تقاضا کنیم که به کمک ما آمده. این حرفی کمه مردم و کشاورزان با ما همکاری نمیکنند درست نیست، زیرا تاکنون ما به آنها دانشی را انتقال نداده ایم که حال انتظار داشته باشیم مردم نیز همکاری کنند. اگر با مردم باشیم مردم نیز با ما همکاری خواهند کرد و این تجربه در شهرستانهای قلعه گنج، رودبار جنوب و ... به خوبی نشان داده شده است.
وی با تاکید بر اینکه دغدغه ما مسئولین باید معشیت و توسعه ابادانی مردم باشد خطاب به اعضای شورای شهر و روستا اظهار کرد: مردم دیگر جناح چپ و راست نمیخواهند. مردم از ما و نمایندگان خود آبادانی و توسعه را میخواهند و از شما فلسفه سیاست را نمیخواهند.
رزم حسینی با انتقاد از وضعیت به وجود آمده در حوزه آب استان کرمان افزود: هم اکنون در استان کرمان بیش از ۳۴ هزار حلقه چاه پس از انقلاب اسلامی حفر شده که ۱۷ هزار حلقه غیرمجاز و بقیه نیز به صورت غیرقانونی مجوز برای آنها صادر شده است. این در حالی است که قبل از انقلاب ۴۰۰۰ حلقه چاه وجود داشت و کل دشت استان کرمان ممنوعه بوده و به دلیل اعمال نفوذ عدهای پس از انقلاب این کار را عملیاتی کردند.
استاندار کرمان با تاکید بر اینکه باید نهضتی برای مطالبه گری به حق و قانونی را در استان کرمان به وجود آوریم و در ابتدا نیز باید خودمان این نهضت را آغاز کنیم اظهار کرد: کشوری که ظرفیتها و پتانسیلهای زیادی و به ویژه اعتماد عمومی به جمهوری اسلامی را با خود به همراه دارد نباید این چنین روزگاری را داشته باشد و هم اکنون شاهد هستیم این سرمایه اجتماعی را به دلیل ناکارآمدی برخی مسئولین در حال تبخیر کردن هستیم این در حالی است که زن و مرد در قبال حال و آینده این کشور مسئول هستیم.
انتهای پیام/ی