علیرضا مهاجر، مجری طرح دانه های روغنی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه خسارت سرمازدگی اخیر به مزارع کلزا چندان نبوده است، اظهار کرد: اگرچه برآورد نهایی از میزان خسارت سرمازدگی اخیر ناشی از پراکندگی سطح زیر کشت اعلام نشده است اما پیش بینی می شود که میزان تولید کلزا از 330 تا 350 هزارتن کمتر نباشد.
وی افزود: کشت سایر دانه های روغنی از بهار آغاز و کشت آنها در پاییز صورت میگیرد، اما پیش بینی می شود که مجموع تولید دانه های روغنی نظیر سویا، گلرنگ و آفتابگردان بالای 550 هزارتن باشد.
به گفته مهاجر در صورت تحقق تولید بیش از 550 هزارتن پیش بینی می شود که 16 تا 18 درصد نیاز کشور از منابع داخلی تامین شود که این امر حدود 440 میلیون دلار صرفه جویی ارزی به دنبال خواهد داشت.
وی در پاسخ به این سوال که ثبات نرخ خرید دانه های روغنی بر میزان کشت سال آینده تاثیر گذار خواهد بود یا خیر، بیان کرد: زمانیکه به کشاورزان میگویند برای تامین نیاز کشور و کاهش واردات اقدام به کشت دانه های روغنی کنند،کشاورز از قبل و براساس قانون خرید تضمینی می داند که نرخ خرید بر مبنای تورم افزایش می یابد، بنابراین تعلل دولت در اعلام و ثبات نرخ خرید می تواند این دستاورد مهم را تحت تاثیر خود قرار دهد.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی در خاتمه تصریح کرد: طی سال های اخیر، وزارت جهاد کشاورزی بر آموزش و ترویج کشاورزان، توزیع بذر و ادوات مناسب کار کرده که تمامی این عوامل عملکرد تولید را 20 درصد افزایش داده است که در صورت ثبات نرخ می تواند، بخشی از آن را جبران کند.
انتهای پیام/