به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ زیره پلو با نخود فرنگی حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، K ، گروه ویتامینهای B مانند B۱، B۲، B۳، B۶، پروتئین، منیزیم، کلسیم، آهن، منگنز، کربوهیدرات مانند نشاسته، قند، فیبر، پتاسیم و اسید فولیک است.
برای بررسی خواص زیره پلو با نخود فرنگی و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهمترین خواص زیره پلو با نخود فرنگی اظهار کرد: این غذا حاوی اسید فولیک (فولات) بوده بنابراین برای مبتلایان به افسردگی مفید است.
وی درباره خواص دیگر زیره پلو با نخود فرنگی بیان کرد: این غذا به علت داشتن اسید فولیک، ویتامین B۶ و اسید لینولئیک موجود در روغن زیتون موجب سلامتی قلب و عروق میشود.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: زیره پلو با نخود فرنگی حاوی کلسیم بوده بنابراین برای استحکام استخوانها مفید است؛ این غذا به علت داشتن نشاسته باعث تولید انرژی زیاد در بدن میشود.
عظمایی با بیان اینکه زیره پلو با نخود فرنگی حاوی آهن و مواد مغذی است، گفت: این غذا نقش موثری در عملکرد بهتر سلولهای خونی دارد و موجب خونسازی میشود.
وی تاکید کرد: زیره پلو با نخود فرنگی به علت داشتن گروه ویتامینهای B موجب سوختوساز چربیها و کربوهیدراتها میشود؛ این غذا خاصیت چربیسوزی دارد و برای رفع نفخ شکم و کاهش چربی خون موثر است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی تصریح کرد: زیره پلو با نخود فرنگی به علت داشتن زیره سیاه، سبوس برنج و فیبر موجود در نخود فرنگی تاثیر چشمگیری در کاهش اشتها و احساس سیری در افراد دارد؛ این غذا حاوی کالری کمی است بنابراین موجب لاغری هم میشود.
عظمایی یادآور شد: زیره پلو با نخود فرنگی برای زنان یائسهای که دچار کمبود اسید فولیک هستند، مناسب است.
برنج ایرانی چهار پیمانه
سبوس برنج یک قاشق غذاخوری
نخود فرنگی پاک شده ۲۰۰ گرم
زیره سیاه یک تا ۲ قاشق غذاحوری
روغن کنجد یک تا ۲ قاشق غذاخوری
روغن زیتون پنج قاشق غذاخوری
آب پنج لیوان
پیاز یک عدد
جعفری به مقدار دلخواه
نمک، زردچوبه و زعفران به مقدار لازم
-نخست نخود فرنگی را شسته و به همراه ۲ لیوان آب روی حرارت بگذارید تا نیمپز شود.
-برنج خیس شده را با بقیه آب روی حرارت قرار دهید تا بجوشد.
-پیاز خرد شده را به همراه روغن زیتون تفت دهید تا طلایی رنگ شود.
-نمک، زردچوبه، جعفری، روغن زیتون و نخود فرنگی نیمپز شده را به پیاز تفت داده شده اضافه کنید.
-مواد را به برنج در حال جوشیدن اضافه و صبر کنید تا دَم بکشد.
-زعفران دَمکشیده را با برنج مخلوط و روی غذا را با آن تزئین کنید.
انتهای پیام/