ایجاد فساد و کلاهبرداری های چند میلیاردی در سازمان نظام مهندسی بدون اطلاع مدیران نبوده و متاسفانه تا به امروز هیچ برخوردی با این بخش انجام نشده است.

متهمان پرونده 40 میلیاردی در میان اعضای هیئت مدیره نظام مهندسی/ ماجرای پول‌های بدون حساب و کتاب چیست؟احمدرضا سرحدی عضو سابق سازمان نظام مهندسی در گفت‌وگو با خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به وجود فساد در سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور، اظهار کرد: سازمان نظام مهندسی طبق ماده 3 قانون، یک مجموعه غیرانتفاعی و غیردولتی است که  تنها وظایف خاصی بر عهده دارد و متأسفانه  از 4تا5 سال پیش  با تغییر ماهیت پول‌های میلیاردی  بدون حساب و کتاب وارد این سازمان شد.

سرحدی با بیان اینکه متأسفانه هیچ کنترلی روی ورود و خروج  این پول‌ها نبوده است، گفت: با وجود آنکه دستگاه‌های مختلف دولتی برای نظارت عالیه این سازمان تبین شده بود، متأسفانه مدیران دستگاه‌ها هیچ نظارتی نداشته و با وجود مطلع بودن از تمامی اقدامات، بر روی هزینه و سرمایه‌های این بخش نظارتی نکرده‌اند.

این کارشناس مسکن تصریح کرد: متأسفانه برخی عوامل و کاندیداهای نامناسب از سوی وزارت راه و شهرسازی تأییدصلاحیت شدند و بعد از تأیید صلاحیت این افراد، فساد در این سازمان ایجاد شد این در حالی است که سازمان نظام مهندسی و سایر دستگاه‌های دولتی از این فسادها کاملا با خبر بودند.

سرحدی اظهار کرد: به طور مثال یکی از مسئولان دولتی در یکی از سخنرانی‌های خود اعلام کرد که  10 میلیون متر کار باید به صورت عادلانه بین تمامی اعضای نظام مهندسی توزیع می‌شد اما متأسفانه این توزیع تحت عنوان کار اختیاری تنها بین برخی از مهندسان انتخاب شده صورت گرفت و این خود یکی از آشکارترین فسادهای این سازمان بود.

وی یادآور شد: یک پروژه‌ صدهزار متری که حق نظارت و طراحی آن حدود چندین میلیارد می‌شد بین مهندسان خاص تقسیم شد و با وجود آنکه وزارت راه و شهرسازی و سایر دستگاه‌های دولتی از این موضوع باخبر بودند تا کنون هیچ برخوردی با آنها نشده است.

پول‌های بدون حساب و کتابی که وارد  سازمان نظام مهندسی شده است

سرحدی به دومین فساد این سازمان اشاره کرد و گفت: متأسفانه  از طریق پول‌هایی که وارد این سازمان می‌شود برخی از افراد اقدام به  رأی خریدن، برگزاری مجامع فرمایشی یا استخدام‌های فله‌ای  اقوام می‌کنند  و سایر مبالغ  در قالب پاداش  و مزایا در این سازمان تقسیم می‌شود.

این کارشناس مسکن در ادامه به کلاهبرداری 40 میلیارد تومانی که در چند سال گذشته رخ داده  اشاره کرد و گفت: در دوره هیئت مدیره قبلی یک شرکت سفارش شده پروژه و تسهیلات  خاص به سازمان نظام مهندسی استان تهران ارائه می‌کند و این سازمان بلافاصله اقدام به معامله و خریدوفروش می‌کند. در  سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران به عنوان یک مجموعه غیرانتفاعی حق هیچ‌گونه خرید یا فروشی را ندارد.

وی افزود: متأسفانه در آن دوران چهل میلیارد تومان از پول اعضای که در حساب سازمان نظام مهندسی بود به بهانه دریافت تسهیلات  و از طریق فساد مالی از بین رفت و تمامی حق و حقوق اعضای نظام مهندسی پایمال شد.

عضو هئیت مدیره سابق سازمان نظام مهندسی ساختمان  یاداور شد: ساختمان سازمان نظام مهندسی استان تهران در شهرک غرب قرار دارد اما این  حساب 40 میلیاردی در یکی از شعبه های میدان بهمن باز شد و بعد از مدتی به بهانه گرفتن وام و دادن وثیقه به طور کامل از بین رفت.

سرحدی تأکید کرد: قطعا جابه‌جایی این 40 میلیارد تومان بدون هماهنگی نبوده و سازمان نظام مهندسی به طور کامل در جریان بوده است اما متأسفانه بعد از گذشت چندین سال نه اصل پول و نه حتی سود این وام در اختیار سازمان نظام مهندسی قرار نگرفته و حساب نظام مهندسی استان تهران توقیف شده است.

وی گفت: کل هیئت مدیره دوره ششم طبق ماده 14 قانون در این قضیه مسئولیت مشترک دارند و هیئت رئیسه به صورت خاص، خزانه‌دار، دبیر و نایب رئیس در جریان این کلاهبرداری بوده‌اند.

عضو سابق  هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان  تاکید کرد: این اقدام کاملا غیرقانونی و خیانت در امانت بوده و توجیهی که هم اکنون برای این مسئله ارائه می‌دهند از جمله آنکه چک سفید امضا به ما داده اند منطقی نیست.

سرحدی با اشاره به اینکه وزارت راه و شهرسازی می‌توانسته با این قضیه و کلاهبرداری برخورد کند اما متاسفانه تا به امروز هیچ کاری نکرده است، افزود: نکته جالب در این موضوع آن است که در دوره هفتم نظام مهندسی متهمان اصلی  این کلاهبرداری، تأیید صلاحیت شده‌ و مجددا وارد هیئت مدیره شده‌اند.

 پرو‍ژه های خاص در دست مهندسان خاص

این کارشناس مسکن در ادامه به توزیع ناعادلانه کارها و پروژه‌ها اشاره کرد و گفت: متأسفانه برخی از شرکت های حقیقی با وجود آنکه دو تا سه سال در نوبت گرفتن پروژه باقی می‌ماند اما برخی از شرکت‌های سفارش شده در بالای لیست قرار می‌گیرند و پروژه‌های بزرگ را از آن خود می‌کنند و در این میان کارهای کوچک و سطح پایین بین سایر اعضای نظام مهندسی تقسیم می‌شود.

وی گفت: این مساله توزیع ناعادلانه در دوره هفتم نظام مهندسی وجود دارد به طوری که آقای شکیب عضو هیئت مدیره استان تهران و حتی رجبی رئیس سازمان نظام مهندسی کشور به این مسئله اشاره کرده‌اند که عمده کارهای مهندسی استان تهران تحت نظر 35 شرکت سفارشی شده قرار می‌گیرد و مابقی 120 هزار مهندس عضو در تهران بی‌نصیب هستند.

سرحدی تأکید کرد: متاسفانه تمامی این تخلفات و فسادها ثابت شده که بی‌عدالتی در توزیع کارت و حیف و میل کردن پول ها و سپرده‌گذاری‌ها وجود دارد و چند صد میلیارد تومان در بین اعضای هیئت مدیره تقسیم می‌شود و در این بین وزارت راه و شهرسازی به عنوان دستگاه نظارت عالیه به وظایف خود عمل نکرده است.

این کارشناس مسکن با ارائه بخش‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های فسادآور می‌توان بستر فساد را در این حوزه فراهم کرد گفت: عدم نظارت و حمایت دستگاه‌ها می‌تواند زمینه‌ساز ایجاد فساد در این بخش شود.

وی با اشاره به حذف 5 درصدی حق‌الزحمه مهندسان ناظر گفت: در سال 83 و در دولت نهم آیین‌نامه دریافت 5 درصدی حق‌الزحمه مهندسان ناظر  توسط  یکی از معاونان وزیر راه وشهرسازی اسبق واردقانون نظام مهندسی شد و درهمان  دوره این موضوع مشکلات بسیاری را برای مهندسان ناظر ایجاد کرد. اما بعد از گذشت چند سال این موضوع برای بیشتر مهندسان جا افتاد.

سرحدی افزود: در ماده 38 قانون نظام مهندسی ذکر شده است این سازمان برای تامین هزینه های خود می تواند درصدی از حق الزحمه مهندسان را کم کند و هیئت وزیران و نیز وزارت راه و شهرسازی نمی‌تواند تعرضی به این قانون کند اما چرا بعد از گذشت این همه سال وزیر راه و شهرسازی چنین دستوری را صادر کرده؟ آیا از سال 83 تا 97 نمی‌دانستند که این اقدام غیرقانونی است؟

عضو سابق هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی  افزود: سازمان نظام مهندسی ساختمان اجازه دارد  در مجمع عمومی خود درصدی را جهت تأمین هزینه‌های این سازمان دریافت کند و در این بین وزارت راه و شهرسازی حق ندارد مانع حذف 5 درصدی حق الزحمه مهندسان ناظر شود.

سرحدی در ادامه به فساد دیگر سازمان نظام مهندسی اشاره کرد و گفت: سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران نهادی غیرانتفاعی است و در این بین آقایان و مسئولانی که پول گرفته و ذخیره کرده اند به چه اسمی  و به اجازه چه سازمانی ذخیره کرده‌اند؟

وی یادآور شد: متاسفانه این پول‌ها در حساب‌ها ذخیره می‌شود و به صورت قطره چکانی و خرد خرد به مهندسان پرداخت می‌شود تا هیئت مدیره فاسد با تأخیر در پرداخت هزینه‌ها از سود بیشتر این پول‌ها استفاده کند.آیا وزارت راه و شهرسازی  از این قضایا با خبر نیست؟   چرا با این موضوع برخورد نمی‌کند.

 این کارشناس مسکن  توضیح داد: وزارت راه و شهرسازی تا به امروز کوچک‌ترین اظهار نظر و برخوردی با این تخلفات نکرده است.

عضو سابق نظام مهندسی به بخش‌نامه دیگر وزیر راه و شهرسازی مبنی بر اینکه کارمندان سازمان دولتی حق ورود به بخش خصوصی را ندارند اشاره کرد و گفت: به گفته وزیر راه وشهرسازی کارمندان دولتی به علت تعارض منافع نباید در بخش‌های خصوصی فعالیت‌ کنند به نظر بنده این یک بخش‌نامه غیرقانونی و غیر منطقی است زیرا که در کشور ما شرایط خاص اقتصادی به گونه‌ای است که یک انسان تک شغله نمی‌تواند هزینه‌های زندگی را تأمین کند بنابراین بیشتر افراد دارای دو یا سه شغل هستند و این موضوع در تمامی بخش‌ها وجود دارد.

سرحدی، تصریح کرد: چه کسی گفته فردی که کارمند است نمی‌تواند برای تأمین هزینه زندگی خودش شب‌ها در منزل طراحی کند.

این کارشناس مسکن، اظهار کرد: ماده 32 قانون بند 2 آمده که فردی که طراحی یک ساختمان و نقشه معماری آن را انجام داده نمی‌تواند به عنوان کارمند شهرداری بررسی و تایید کند همچنین ناظر نباید خود مالک و کنترل ساختمان را برعهده بگیرد.

وی با اشاره به اینکه متاسفانه 9 تا 12 سازمان از جمله هواشناسی و وزارت نیرو وارد سازمان نظام مهندسی شده‌اند، گفت: این موضوع باعث شده همه مهندسان از برخی پروژه‌ها محروم شوند و این موضوع از نظر قانونی، اخلاقی و عرف جامعه درست نیست.

سرحدی افزود: تمامی بخش‌نامه‌های اخیری که ارائه شده موجب شده که مهندسان به جان هم بیفتند و تصور کنند که رقیب آنها کارمندان هستند در حالی که این موضوع درست نیست و از 120 هزار مهندس در تهران تنها 50 هزار کارمند وجود دارد.

عضو سابق نظام مهندسی ساختمان با تأکید بر اینکه فسادها باید در جای خودش برطرف شود، گفت: اگر این موضوع درست انجام شود سازمان نظام مهندسی می‌تواند یک تعادل مناسب بین اعضا برقرار کند و سفره کوچک کار را بین تمام مهندسان تقسیم کند.

سرحدی در ادامه به بخش‌نامه دیگر وزیر راه و شهرسازی در خصوص ارجاع کار، گفت: سال‌ها تلاش کرده‌ایم که شهرداری و نظام مهندسی را راضی کنیم که مهندس ناظر باید توسط خود نظام مهندسی انتخاب شود تا یک ناظر خوب و بدون دریافت هزینه اضافی از سوی مالک اقدام به نظارت کند اما بعد از چند سال تلاش، وزیر راه و شهرسازی با ارائه این بخش‌نامه تمامی تلاش‌های ما را از بین برد.

وی افزود: در صورتی که مالک خود، مهندس ناظر را انتخاب کند ممکن است این ناظر نظارت درستی نداشته باشد اما اگر سازمان نظام مهندسی این انتخاب را برعهده داشته باشد یک ساختمان ایمن برای مالک و خریدار ساخته می‌شود.

این کارشناس مسکن با بیان اینکه وزارت راه و شهرسازی به تمامی بخش‌های نظام مهندسی ورود پیدا کرده و بخش‌نامه‌های مختلفی برای آنها صادر کرده اما در ماجرای پول های غیرقانونی و فسادهای موجود در این حوزه اقدامی انجام نداده است، گفت: برای مبارزه با فساد باید پول ها و سرمایه‌ها را از دست افراد فاسد دربیاوریم تا مشکلات موجود در این سازمان برطرف شود.

عضو سابق نظام مهندسی ساختمان تأکید کرد: تمامی افراد باید برای حمایت از حقوق مردم با فساد سازمان نظام مهندسی مقابله کنند و مهندس ناظر مستقیم بر ساختمان و همه بخش‌ها نظارت کند.

وی تصریح کرد: در بند 5 ماده 15 قانون آمده نظارت بر حسن انجام خدمات مهندسی باید از سوی دستگاه‌های عالیه صورت گیرد و نظام مهندسی باید بر تمامی بخش‌ها نظارت کامل کند و در صورتی که این نظارت درست انجام نشود با آنها برخورد صورت گیرد.

سرحدی یادآور شد: عموم مهندسان شرف کاری دارند و آن عده ای هم که ممکن است فعالیت‌های غیرقانونی انجام دهند باید وزارت راه و شهرسازی با آنها برخورد کند اما نباید اصل قضیه و قانون نظام مهندسی زیر سوال برود.

انتخاب رجبی به عنوان رئیس نظام مهندسی کشور اشتباه بود

عضو سابق نظام مهندسی درباره دعوای بین وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان نظام مهندسی کشور، گفت: انتخاب رجبی به عنوان رئیس سازمان نظام مهندسی کشور انتخاب درستی نبوده و در آن دوران بسیاری از افراد گفتند که این انتخاب درست نیست.

سرحدی در ادامه‌ تصریح کرد: در قانون اساسی تفکیک قوا داریم و سه قوه مقننه، مجریه و قضاییه نمی‌توانند به یکدیگر دستور دهند مگر آنکه رهبری، رئیس رجمهور‌ و یا‌ رئیس مصلحت تشخیص نظام دستور دهند تا هماهنگی بین سه قوه انجام گیرد.

وی تأکید کرد: متأسفانه وزیر راه و شهرسازی یکی از اعضای قوه مقننه را از نمایندگان مجلس گزینش کرده و رأس سازمان نظام مهندسی قرار داده که این موضوع از نظر قانون اساسی مشکل دارد و موجب تداخل این سه قوه می‌شود.

سرحدی یادآور شد: بعد از گذشت دو سال این تداخل ایجاد شده و رجبی و وزیر راه و شهرسازی در مقابل هم قرار گرفته‌اند و با اختیارات و نیروی مجلسی که رجبی برعهده دارد در مقابل وزیر راه و شهرسازی قرار گرفته و دستورات وی را غیرقانونی می‌داند.

این کارشناس مسکن تاکید کرد: مشکلات و تداخلی که این دو فرد ایجاد کرده موجب شده که رئیس جمهور و مجمع تشخیص مصلحت نظام وارد این قضیه شوند و در این بین مهندسان ضربه بسیاری خورده‌اند.

عضو سابق نظام مهندسی ساختمان در پایان گفت: تناقضی بین دو وزیر در حوزه نظام مهندسی ایجاد شده موجب شده است که اعضای نظام مهندسی دچار مشکل و تناقض شوند.

انتهای پیام/

 

برچسب ها: مسکن ، اقتصاد ایران
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۱:۰۹ ۰۱ مهر ۱۳۹۷
باسلام‌
آیین نامه های صادره از وزارت راه و شهرسازی کاملا درست و صحیح می باشد چون مطابق بر قانون نظام مهندسی بوده و بایستی بوسیله نظام مهندسی ساختمان به اجرا درآید.
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۱:۰۹ ۰۱ مهر ۱۳۹۷
باسلام‌
آیین نامه های صادره از وزارت راه و شهرسازی کاملا درست و صحیح می باشد چون مطابق بر قانون نظام مهندسی بوده و بایستی بوسیله نظام مهندسی ساختمان به اجرا درآید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۴ ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۷
باید مجازات شوند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۳۸ ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۷
خواهر من دربدر دنبال وام جزئی داره در بانکها میدوه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۱۲ ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۷
درمورد خیلی از شغلها این مشکلات هست و این تخلفات.چون نظارت نیست،خیلی از کارهایی که بصورت پیمانکاری انجام میشه همینطوره،مثلا راه و شهرسازی،زیبا سازی ، صنعت و ماشین سازی ،شما یه سر به پیمانکاران ماشینهای صنعتی بزنید چگونه پیمانکار از حقوق جوشکار و کارگر و ناظر و،،،میخورند.اوضاع در نبود نظارت کافی خیلی خرابه دست مردم هم از همه جا کوتاه هست چون زورشان به مراتب مدیرتی نمیرسد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۱۰ ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۷
بهترین محیط برای رشد فساد و رسوخ شبکه های بلندی‌باز، محیطهای بی نظم و غیرشفاف هست. سازمان نظام مهندسی و سازمان ثبت اسناد باید هر چه زودتر تحت شبکه الکترونیکی با شفافیت کامل برای بازرسی هر چه دقیقتر قرار بگیرند و اگر در برابر شفافیت سازی مقابله یا سنگ اندازی و تاخیر ایجاد کنن، همه حق دارن شک کنن.
یه وجه دیگه مشکل هم به فرهنگ از زیر کار در رفتن برمیگرده که مثلا مهندس ناظر تا کسی دورش نباشه غیب میشه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۱ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
چه راحتم در میان اعضا برا خودشون میان و میرن
Germany
ناشناس
۲۲:۲۱ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
واقعا جای بسی تاسف است که در بعضی جاها که میبینیم فساد در جریان بوده وهمچنان ادامه دارد ...چه کسی. وکی رسیدگی کند و به نتیجه برساند.. یا مهدی ادرکنی
Iran (Islamic Republic of)
Hosein
۲۱:۴۶ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
اگر این همه پول که در این چند سال اختلاس شده ، بین مردم تقسیم میشد در ایران هیچ آدم فقیری نداشتیم
Iran (Islamic Republic of)
یاسر
۲۰:۴۹ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
سلام.بنده هم مهندس ناظر هستم.بهتر هموطنان عزیز بدونن که با اجرای این طرح جدید دولت(انتخاب ناظر توس مالک) فقط در جهت حذف نظام مهندسی و دادن اختیارات وسیع به بساز بندازهای محترم هست که دیگه کلا باید فاتحه کیفیت ساختمانها رو خوند.جدای از بیکار شدن طیف وسیعی از مهندسین وای بحال اون بهره بردار بدبخت از همه جا بیخبر که با هزار امید و آرزو خونه میخره...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۵ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
یعنی چی "در میان اعضا"؟! بگیرین اینها را اعدام کنید. در میان هر تشکل و هر جایی باشند. چرا مسیولین حق اینها را کف دستشان نمی گذارند؟!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۷ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
باید زودتر به پروندشون رسیدگی شه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۴ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
باید یک کارگروه متشکل از شهرداری، نظام مهندسی، بنیاد مسکن، بانک مسکن، بانک مرکزی، و...تشکیل شه تا بر نظام مهندسی نظارت داشته باشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۳ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
خدا کمک کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۷ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
باید حقوق ها ساماندهی شه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۷ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
باید حقوق ها ساماندهی شه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۷ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
نظام مهندسی کلا باید منحل بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۷ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
نظام مهندسی کلا باید منحل بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۹ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
خدایا خودت به فریادمون برس
Iran (Islamic Republic of)
سجاد
۱۵:۵۶ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
سلام ب نظرم فساد فقط دربین کارمندان و هیئت مدیره نظام مهندسی است تنها راه حل مشکلات این است که انتخاب طراح و معمار اختیاری باشه ولی نظارت خیر مردم خودشان باید دفاتر را انتخاب کنند تا دفاتر خاص وجود نداشته باشد در کرمانشاه چند مهندس ارشد همه کارها را قبضه کرده اند اخه تا کجا رانت تا کجا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۳ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
سلام ان شاءالله فرجی بشه و نظام مهندسی کشور صاحب سیستم بشه تا همه مهندسین به حق خود برسند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۱ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
من خودم مهندس ناظر هستم، الآن چون رابطه مالی با سازنده ندارم با قدرت میتونم جلوی تخلفات رو بگیرم و از حق بهره بردار دفاع کنم. اگر سازنده من رو انتخاب کنه و حق الزحمه من رو مستقیم پرداخت کنه چه جوری میتونم جلوش وایسم. یا باید بیکار بشم و یا باید بشم ماشین امضای بساز بفروش ها. که بیکار بودن شرف داره به خودفروشی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۹ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
شما خودتون پاسخ بدين وقتي انتخاب ناظر به خود بساز بفروش محترم سپرده بشه كدام ناظر رو انتخاب ميكنه؟ گزينه 1: مهندسي با دانش و متعهد كه حافظ حقوق بهره برداران آتي پروژه بوده و تسليم خواسته هاي غيرقانوني سازنده جهت كاهش هزينه ها به بهاي كاهش كيفيت و ايمني نمي شودگزينه 2: مهندسي سهل گير و به تعبيري امضا فروش كه كاملا تابع خواست هاي كارفرماي خودش (بساز بفروش محترم) بوده و شايد حتي در محل پروژه نيز حاضر نشود يك موضوع ديگه هم 5 درصد نظام مهندسي هستش، مطمئن باشين اگر ارجاع از سيستم نظام مهندسي خارج بشه، هزينه هاي دلال و تخفيفاتي كه براي گرفتن كار بايد داده بشه خيلي خيلي بيشتر خواهد بود.اين مكانيزم فقط و فقط به نفع سازنده هستش، هم هزينه كمتري به مهندس ميده و هم كسي نيست كه مانع تخلفاتش بشه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۸ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
سلام متاسفانه نظام مهندسی ساختمان سالهاست که به قهقرا رفته و بیرون کشیدن آن نیازمند عزم بسیار بسیار قویی میباشد تا بتوان قوانین آن را اصلاح و روند کار را برای مهندسین بهتر و قانونی تر نمود این موضوع بدون رودربایستی از رییس سازمان شروع وباید تا حتی نگهبان دم درب را در نظر بگیرد سالها پیش که این مجموعه شکل گرفت هدف آن نظام مندشدن سیستم مهندسی و اجرای هرچه بهتر ساختمان سازی و کارهای عمرانی بود
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۴:۳۳ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
باید جلوی فعالیت افراد فاقد صلاحیت در زمینه ساخت و ساز بشدت گرفته بشه مگر کسی جرات داره در کار پزشکان دخالت کنه همین پزشکان هیچ موقع اجاره نمیدن وارد اتاق عمل بشی تا ببینی چکار می کنند اما همین ها با پول های کلانی که بدست میارند به راحتی وارد ساخت و ساز می شند و تعیین تکلیف می کنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۵ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
واقعا متاسفم نمیدونم چی بگم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۱ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
ارجاع کار توسط بنگاه نظام مهندسی باید حذف بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۶ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
چرا باید شاهد این اتفاقات در نظام مهندسی باشیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۶ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
چرا باید شاهد این اتفاقات در نظام مهندسی باشیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۶ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
باید با خاطیان به شدت برخورد شه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۶ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
اگر استاندارهای لازم در ساختمان ها رعایت شه خیلی عالی میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۶ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
اگر استاندارهای لازم در ساختمان ها رعایت شه خیلی عالی میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۶ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
باید مجازات شوند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۲ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
متاسفانه مردم متضرر میشوند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۳ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
از ماست که بر ماست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۴ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
اگر ناظر وجدان کاری داشته باشد فرقی نمیکند چه نظام مهندسی کار را ارجاع کند چه نکند ،کار درست انجام میشود.فقط بایستی نظارت سازمان بر کارها بیشتر شود
United States of America
ناشناس
۱۰:۴۴ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
بهتره نظارت بیشتر شه تا شاهد این تخلفات نباشیم
United States of America
ناشناس
۱۰:۴۴ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
40 میلیارد تومان؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۸ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
بهتره حقوق ها یکسان سازی و ساماندهس شه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۶ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
اگر نظارت بر ساخت و سازها بیشتر شه علاوه بر ایمنی آن وضعیت بازار مسکن هم بهتر میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۸ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
هر دم از این باغ بری میرسد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۵ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
واقعا جای بسی تاسف داره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۷ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
باید نظارت بیشتر بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۲ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
هیچ نظارتی نیست و هیچ دستگاهی جوابگو نیست... خود شهرداری نظارت کند خیلی بهتر است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۱ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
حركت و كار اوليه نظام مهندسي خوب بود ولي كم كم به فساد مالي گرايش پيدا كرد . به نحوي كه نبود آن منفعت بيشتري براي بخش ساختمان دارد
آخرین اخبار