ولی زاده، مدیر امور اجتماعی استانداری لرستان در گفتگو با خبرنگار خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛ در مورد این مناطق در استان گفت: در استان لرستان، ۳۸ محله حاشیه نشین و سکونت گاه غیر رسمی وجود دارد.
وی افزود:این مناطق حاشیه نشین و سکونت گاه غیر رسمی ۹۰۱ هکتار از مساحت استان را در برگرفته اند و ۱۶۲ هزار نفر در این مناطق ساکن هستند.
امروز وجود این معضل اجتماعی مشکلات زیادی را در جامعه شهری به وجود آورده است.
یکی از زنانی که در این محلهها زندگی میکند گفت: خانه ما چسبیده به کوه است، من توان این را ندارم که از این کوچه با شیب زیاد رفت و آمد کنم.
از یکی از مردانی که در محله حضور داشتند پرسیدم اینجا چه مشکلاتی دارید وی در جواب این سوال گفت: من به سختی از این پلهها بالا میروم، همیشه برای رفت و آمد مشکل دارم.
وی افزود: در این محله شهرداری برای جمع آوری زبالهها اقدامی نمیکند و همین باعث شده است که مردم زبالههای خود را در کوچهها رها کنند و این خیلی به بهداشت این محلهها لطمه وارد کرده است.
یکی از اهالی گفت: اگر زلزله بیاید تمام این خانهها روی سرمان خراب میشوند. چون نه ایمنی دارند و نه نوع ساختشان اصولی بوده است.
طهماسبی کارشناس و جامعه شناس درباره مشکلات این مناطق گفت: اعتیاد، گسترش فقر، طلاق، بیکاری نسل جوان جامعه، به آمدن کودکان کار و خیابانی و اشتغال کاذب در این مناطق مشاهده میشود که در واقع این مشکلات جامعه را در یک وضعیت نامطوب از لحاظ اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی قرار میدهند.
علاوه بر این مشکلات سخت گذر بودن مناطق حاشیه نشین، یکی دیگر از معضلات این پدیده اجتماعی در شهرهای استان است.
یکی دیگر از اهالی گفت: اینجا وضعیت کوچهها به صورتی است که هیچ ماشینی نمیتواند از آنها عبور کند، چون عرض کوچهها خیلی کم است.
وی افزود:اگر در این محلهها آتش سوزی رخ دهد، هیچ ماشین آتش نشانی نمیتواند به داد مردم برسد، اگر یک فرد بیماری نیاز به اورژانس داشته باشد هیچ آمبولانسی نمیتواند به کمک این فرد بیمار برود.
آریایی، سرپرست معاونت امور استانداری لرستان گفت:در بعضی از شهرهای استان لرستان، مانند خرم آباد، که یک توپوگرافی ناهمواری دارد.
وی افزود:بافت فرسوده و حاشیه نشین در این مناطق به صورتی است که امدادرسانی به این مناطق را با چالشی جدی مواجه میکند و اگر اتفاقی مانند زلزله رخ دهد، امدادرسانی برای نیرویهای امدادی کار بسیار سخت و پیچیدهای خواهد بود.
یکی از ساکنین این مناطق گفت: ما حاضریم خانه هایمان را به مسئولین تحویل دهیم، ولی در ازای آن به ما زمین بدهند تا بسازیم، یا خانه بدهند تا در آنجا زندگی کنیم.
وی افزود: یا برای رفتن مردم از این مناطق یک مقداری پول به آنها بدهند که با اندازه خرید یک مسکن باشد تا بتوانند از این محلههای قدیمی رهایی پیدا کنند.
آریایی در ادامه بیان کرد: متاسفانه در بافت فرسوده درون شهری در مراکز شهرها عمده این واحدهای مسکونی داری سند مالکیت نیستند و همین باعث شده است برای خرید این واحدها با مشکل مواجه باشیم.
گزارش از سعیده دریکوند
انتهای پیام/د