به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ قدرت بدنی یک فرد در دوران میانسالی معیاری بر سلامت مغز او به شمار میرود. محققان در مطالعات اخیر به این نتیجه رسیدهاند افرادی که هنگام دست دادن، دست شما را محکم میگیرند در حل مساله، تستهای هوش و استدلال قدرتمندتر عمل میکنند و زمان واکنش سریع تری دارند.
دادههای به دست آمده از 475 هزار نفر نشان میدهد افرادی که ماهیچههای دست قویتری دارند، از مغز سالمتری برخوردارند. محققان دانشگاه منچستر بر این باورند که ورزش کردن راه مناسبی برای تقویت عملکرد مغزی است.
این در حالی است که تحقیقات قبلی حاکی از آن بود افرادی که فشار دست آنها هنگام دست دادن با دیگران کمتر است، احتمال تخریب سلولهای ماده سفید رنگ داخل مغز آنها بیشتر است. این سلولها مانند کابلهایی برای برقراری ارتباط بین نقاط مختلف مغز عمل میکنند.
بیشتر بخوانید: فرمول های ساده برای شناخت شخصیت دوستانتان
نتایج به دست آمده بیانگر آن است، افرادی که محکم دست میدهند، توانایی حل مساله منطقی تر را در دو دقیقه دارند و اعداد بیشتری را به خاطر میسپارند و نیز واکنشهای سریع تری در مقابل محرکهای بصری از خود نشان میدهند.
در واقع، دانشمندان به ارتباط مستقیمی بین قدرت عضلانی و سلامت مغز دست یافتهاند. اما آنها در حال حاضر به دنبال این پاسخ هستند که آیا با انجام کارهایی چون تقویت عضلات و کار با وزنه میتوان سلامت مغز را بهبود بخشید و آن را تقویت کرد؟
محققان قدرت دست افراد سالمند را با کمک یک گیره هیدرولیک مورد ارزیابی قرار داده اند و دریافتند سالمندانی که قدرت دست ضعیف تری دارند بیشتر در معرض خطر سقوط و افتادن و شکستگی استخوانها قرار دارند. آنها همچنین اعلام کرده بودند که این معیار میتواند نسبت به فشار خون شاخص دقیقتری برای پیشبینی احتمال بروز مشکلات قلبی باشد.
منبع: جماران
انتهای پیام/