صفار هرندی خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد؛ هفته هنر انقلاب را فرصت بسیار خوبی برای تبیین و معرفی هنر انقلاب دانست و گفت: اگر به طور دقیق به تعبیر هنر متعهد نگاه کنیم، میبینیم هنر نمیتواند غیر متعهد باشدهنر خودش را در قبال یک چیزی مسئول میداند، حتی کسانیکه میخواهند هنر را در وادی هرهری مسلکی هدایت کنند خودشان را به چنین چیزی متعهد میدانند.
وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به بیان امام راحل (ره) که هنر را دمیدن روح تعهد در کالبد انسانها دانستند، گفت: در هنر، نوع تعهد و عهد مهم است.شهید آوینی معتقد است این عهد همان عهد ازلی است این عهد، عهدی است که در روز الست از آدمی گرفته شد که نباید مسیر بندگی شیطان را طی کند و به گفته شهید آوینی این هنر است.
صفار هرندی در ادامه با بیان اینکه ما عملا هنر متعهد و غیر متعهد نداریم، گفت: هنری که به عهد ازلی متصل نباشد، نام آن را نمیتوان هنر گذاشت، بی هنری است هنری که مروج فضیلتهای انسانی نباشد، فن است و ظاهر هنر را دارد، زیبایی هم در آن به تصویر کشیده شده و در قالب یک کلام و ترسیم در آمده است، ولی اگر قرار باشد این هنر در خدمت زورمندان عالم قرار بگیرد و به پتکی تبدیل شده و بر سر مظلومان فرود آید، این با آن عهد نخستین منافات دارد بنابراین، این هنر نیست.
وی با بیان این که نظام سرمایهداری و استکباری در راستای اهداف شوم خود در جوامع مختلف از هنر استفاده ابزاری میکنند، گفت: در ابتدا، نوع حضور آمریکا و نظام سلطه در منطقه خاورمیانه با ابزار هنری، رسانه و سینما به عنوان یک منجی جلوه داده شد، ولی خودشان اعتراف میکنند که ما هیچ وقت نخواستیم داعش و القاعده را از بین ببریم، ما باید آنها را مدیریت کنیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در همین زمینه خاطر نشان کرد: هنرمند واقعی کسی است که این روابط و توطئههای دشمنان را متوجه شود و احساسات پاک فطری خود را در خدمت فناوری که در اختیار اوست یعنی هنر به کار بگیرد و متأثر از فطرت پاک انسانی خود این نقطههای پیچیده و پنهان را برای عامه مردم عیان کند.
صفار هرندی با اشاره به وجود برخی هنرمندان کاسب در جامعه گفت: هر چند کاسبی بعضی از این هنرمندان ضرری به جایی نمیرساند و اشکالی هم ندارد، اما وقتی نام هنر را به معنی واقعی هنر میخواهیم روی کاری و اثری بگذاریم این هنر به تعبیر شهید آوینی یعنی شیدایی حقیقت و هنرمند شیدای حق است سرگشته دارد دنبال آن چیزی میرود که فطرت انسانی او را راهبری میکند.
وی با بیان اینکه هنرمندی فقط فنون نیست، هنرمندی حکمت است که باید در وجود آدمی بجوشد و تصویر دیگری را از واقعیات جهان و حقایق هستی پیش روی فرد باز کند، تصریح کرد: هنر جوشش است و ریشهها و عمق این جوشش در همان نقطه عهد ازلی تعریف شده است هنرمندی که این طور قراردادهای خود را گذاشته، خداوند هم او را به سمت دیگری راهبری میکند این هنرمند احساس تعهد و احساس وظیفه میکند که با حقایق دوران خودش همسو شود و کسی که این انگیزهها را ندارد چشمش گشوده نمیشود و اصلا حقایق را نمیبیند.
وزیر اسبق ارشاد خاطر نشان کرد: هشت سال دوران طلایی دفاع مقدس بر این کشور گذشت که اگر چشمها باز بود و هنرمندانه به این صحنه نگاه میکردند هزاران سوژهای که قابلیت تصویرپردازی هنرمندانه داشته باشد پیش چشمشان ظاهر میشد، اما عدهای به آن توجه نداشتند.
صفار هرندی با بیان این که کاروان پیشرفت کشور به راه افتاده و ربطی هم به یک دولت خاصی ندارد، اظهار داشت: مدتها است کشور در مسیر رشد و پیشرفت قرار گرفته، در بعضی از عرصهها سرعت پیشرفت خیلی زیاد بوده و جهان هم قبول دارد مانند سرعت پیشرفت علم، ولی این پیشرفتها در نگاه هنرمندان ما کمتر جلوه کرده است.
وی ادامه داد:اگر روزی کارنامه موفقیتها و پیشرفتها را باز کنند در صفحاتش گزارشها در عرصههای مختلف پررنگ است، اما نسبت هنرمندان با این تحولات چه بوده و چه دیدهاند و چرا بعضی چیزها را ندیدند؟ البته قدردان هنرمندانی که در انعکاس حقایق انقلاب خوش درخشیدند و تحفههای خوبی را به جامعه تقدیم کردند، هستیم، اما حقیقتا توقع و انتظار از جامعه بزرگ هنری ما چیزی بیش از این است.
وی نگاه هنرمندانه را نگاه توام با انصاف و متأثر از واقعیت دانست و افزود: هنر یعنی این که هر موقع که خیلیها خود را به استخدام جریان حاکم زر و زور و استکبار در آوردند، فرد آمادگی این را داشته باشد که ایثار کند، از منافع خودش بگذرد و بگوید واقعیت این نیست و آن واقعیت اصلی را بیان و عرضه کند.
وی تصریح کرد: در هفته هنر انقلاب اسلامی و پاسداشت هنرمند واقعی مانند شهید آوینی باید همواره به این نکته توجه داشته باشیم که مبادا در نقطهای، فاصله ما از هنر واقعی فاصله غیر قابل بخششی باشد بازگشت هنرمندانه کنیم به مسائل و هر چه هنرمندانهتر مسائل اطرافمان را ببینیم. آنگاه شاید این نگاه هنرمندانهتر، رویکرد ما به مسائل را دستخوش تغییراتی کند و طور دیگری دست به خلق اثر بزنیم. این اتفاق باید در درون انسانها بیفتد، بازگشت به خویشتن خویش است که اثر گذاری از آن جنس را به دنبال دارد.
صفار هرندی در پایان اظهار کرد: در سالهای اخیر جنبشی هرچند به صورت محدود، اما کاملا محسوس به راه افتاده و هنرمند متعهد ما در عرصههایی اگر بگوییم گوی سبق را از دیگران نربوده باشد، قدرت رقابت با آنها را پیدا کرده است.
در ادمه از ۲۴ هنرمند شاخص پیشکسوت و جوان در رشتههای مختلف هنری که سال ۹۶ در زمینه خلق آثار فاخر و متعهد تلاش کردهاند و برخی نیز در جشنوارههای مختلف خوش درخشیدهاند با اهدای لوح تقدیر، تندیس و هدایایی تجلیل شد.
این همایش با همکاری سازمان بسیج هنرمندان، حوزه هنری استان، صدا و سیمای مرکز یزد، سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری و برق منطقهای یزد برگزار شد.
همزمان با هفته هنر انقلاب اسلامی در مراسمی با حضور محمد حسین صفار هرندی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام از هنرمندان شاخص و برگزیده استان یزد تجلیل شد.
انتهای پیام/ی