به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه اینترنتی دیلی استار، اتهامزنیهای آمریکا، انگلیس و فرانسه در خصوص استفاده از سلاحهای شیمیایی در دوما و حمله موشکی روز گذشته آنها به سوریه، به تنش های میان غرب و روسیه نیز دامن زده است.
مسکو هشدار داده است یک حرکت اشتباه ممکن است به شعلهور شدن آتش جنگ میان روسیه و ناتو و آغاز جنگ جهای سوم منجر شود. از سوی دیگر، تحلیلگران نظامی شورای آتلانتیک اعلام کردند در صورت وقوع جنگ میان روسیه و ناتو، نیروهای روس قادرند در کمتر از 60 ساعت همپیمانان ناتو را در بالاترین سطح آمادگی شکست دهند.
در همین راستا، اتاق فکر شورای آتلانتیک تنها راه غلبه ناتو بر روسیه را تقویت پایگاه های اروپا در مرز روسیه عنوان کرده است. این در حالی است که روسیه بیش از هفت پایگاه در مرزهای اروپا دارد. ناتو برای حفاظت از اروپا نیازمند اجرای «طرح جامع چند جانبه دفاع از اروپا» است؛ طرحی که امنیت اتحادیه اروپا را در برابر تهدید احتمالی روسیه تقویت می کند.
کارشناسان اتاق فکر شورای آتلانتیک معتقدند ارتش ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در یک جنگ کوتاه مدت قادر است بر پایگاه های ناتو در کشورهای حوزه بالتیک غلبه کند و در کمتر از 60 ساعت مقر ناتو در کشورهای استونی و لتونی را اشغال کند. همچنین ارتش روسیه به واسطه پایگاه های متعدد از قابلیت اعزام سریع نیرو به مناطق مختلف برخوردار است. این رویه موجب اقدام سریع و پیروزی زودهنگام روسیه در جنگ های کوتاه مدت می شود. این در حالی است که احتمال پیروزی ناتو در جنگ های طولانی مدت و فرسایشی بیشتر است. به همین دلیل است که مسکو تا حد امکان از ورود به جنگ با ناتو خودداری می کند و ترجیح می دهد در صورت ورود به جنگ در مدت زمان کوتاهی به آن پایان دهد.
شورای آتلانتیک اعلام کرد ناتو برای مقابله با چالش احتمالی روسیه نیازمند یک عامل بازدارنده موثر است تا در صورت لزوم برای ارتقای قدرتش و متوقف کردن روسیه به کار بندد. البته این یک استراتژی کامل برای مقابله با روسیه نیست و ناتو باید استراتژی های ترکیبی را در مقابل روسیه به کار بگیرد.
انتهای پیام/