به گزارشگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوانازقم؛سید حسن رضوی،رئیس سازمان برنامه و بودجه استان قم، چهارشنبه شب در جلسه اتاق فکر توسعه استان قم که با حضور استاندار در سالن امام جواد(ع) استانداری برگزار شد گفت: در بحث اقتصادی دو نقیصه خیلی بزرگ در استان داریم که در جلسات اتاق فکر بسیار روی آن فکر کردیم و بحث های زیادی داشتیم.
وی افزود: مجموعه دولت و دولتیها در قم باید در این مباحث قاطع تر ورود پیدا کنند تا بتوانند دستگاه های اقتصادی را سر خط بیاورند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان قم با اشاره به اینکه بانکها هیچ گاه آنگونه که باید با مجموعه استان همراهی نکردندعنوان کرد:میتوان مجموعههای مختلف بانکی را مثال زد که از روز اول وعده دادند که میلیاردها در قم سرمایهگذاری خواهند کرد اما در واقع منابع را به استانهای دیگر بردهاند.
وی با اشاره به اینکه مدیریت استان حق مردم را از بانکها نگرفته است گفت: مشکل دیگر این است که در قم نگاه مدیران به سرمایه و سرمایه دار نگاه بدی است.
رضوی ادامه داد: گاهی سرمایهگذار در قم با مشکلاتی مواجه میشود که پس از مدتی تاسف میخورد که به استانهای دیگر نرفته است.
وی با اشاره به اینکه حل این مشکلات از وظایف حاکمیتی است بیان کرد: بدون تعارف از امسال اعتبارات عمرانی کشور ۳۵ درصد کاهش پیدا کرده و به جای آن سه برابر سرمایه گذاری بخش خصوصی اضافه شده است. آیا با این وضعیت میتوانیم در استان بخش خصوصی را سرِ خط بیاوریم؟
حسین مروجی٬ مدیر تالار بورس استان قم ،هم در این جلسه با اشاره به اینکه در کشور ما اقتصاد بانک محور است اظهار کرد: اگر چه ابزارهای بازار سرمایه در حال رشد است اما در نهایت بانکها محور هستند.
مدیر تالار بورس استان قم با اشاره به اینکه ما باید یک بانک توسعه استان قم داشته باشیم عنوان کرد: بانکهایی در کشور وجود دارد که که اشخاص منافعش را میبرند؛ چرا یک استان نباید بتواند از ظرفیت بانک به عنوان یک زیرساخت استفاده کند؟
وی افزود: بانکها نگاه ملی دارند و هر بانکی هیئت مدیره دارد و سیاست های کلان بانک برایشان مهم است نه یک شهر خاص.
وی ادامه داد:اگر استان قم بخواهد روی پای خودش بایستد یک پایگاه مالی دائمی لازم دارد که بانک میتواند این نقش را ایفا کند.
مروجی تاکید کرد: قم استان خاصی است و اگر این تقاضا را از دولت داشته باشید دلیلی وجود ندارد که استان های دیگر هم بخواهند این کار را انجام دهند.
محسن عابدینیپور شهردار اسبق قم هم در این جلسه با اشاره به اینکه دو هزار میلیارد تومان نقدینگی در دست مردم است عنوان کرد: مشکل این است که هنر جذب اینها را نداریم و همچنین پروژههایی که مردم را اقناع کنند، معرفی نمیکنیم و امنیت سرمایه گذاری نداریم.
وی با بیان اینکه اگر منابع را خوب جذب کنیم دولت هم دچار گرفتاری نمیشود گفت: دولت اگر فقط اختیارات قانونی بدهد میتوانیم با یک پروژه پنج ساله در قم ۲۰ درصد به دولت هم سود بدهیم.
وی افزود: ما اگر خوب تدبیر کنیم نیاز به التماس به بانک ها نداریم بلکه بانکها به ما التماس میکنند. باید فرصت ایجاد کرد و منابع را از دست مردم گرفت.
شهردار اسبق قم ادامه داد: بانک توسعه اسلامی و بانک جهانی هم منابع دارد که جذب آن همت و عزم جزم میخواهد.
عابدینیپور با اشاره به سخن شهردار قم درباره ضرورت جمع کردن ریل راه آهن ادامه داد: خط راه آهن که قطر اصلی شهر را با ۱۷ کیلومتر گذرانده یک ظرفیت است و میتوان با تراموا از این ظرفیت برای حمل و نقل استفاده کرد.
انتهای پیام/ح