سید مهدی بوترابی رئیس یازدهمین کنگره بین المللی ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی با حضوردر نشست خبری این کنگره که در محل انجمن برگزار شد، گفت: طب آزمایشگاهی یکی از رشته های فراکلینیکی است که خصوصیات منحصر به فردی دارد، زیرا در چهار حوزه پیشگیری، تشخیص و پایش بیماریها به کمک طب بالینی میآید که این موضوع در سایر رشتههای پاراکلینیکی کمتر دیده میشود.
وی ادامه داد: در مورد آزمایشگاههای تشخیص طبی این دیدگاه غلط وجود دارد که کار آزمایشگاهها فقط نمونه گیری از بیمار و قرار دادن نمونهها در دستگاه و جوابگیری از آنها است، اما واقعیت امر این نیست زیرا حتی نمونه گیری به عنوان یک فرایند مهم تلقی میشود که برای انجام این فرآیند به طور درست، رعایت برخی نقاط ضروری است.
بوترابی تولید اطلاعات و داده برای نظام سلامت را یکی از اقدامات ارزشمند آزمایشگاه دانست و افزود: این نقشه آزمایشگاهها در پیشگیری از بروز بیماریها بسیار تاثیرگذار بوده است، همچنین یکی دیگر از محاسن این اطلاعات آن است که این اطلاعات بسیار ارزان تولید می شوند.
رئیس یازدهمین کنگره بین المللی ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی اظهار کرد: آزمایشگاههای تشخیص طبی یکی از بخش های نظام سلامت هستند که تحت استاندارد مدیریت کیفیت عمل می کنند و این کنگره هرسال به سمت افزایش کیفیت و ارتقای خدمات آزمایشگاهی گام برداشته است.
بوترابی از یک پارچه سازی گزارش دهی آزمایشگاههای تشخیص طبی در کشور خبر داد و گفت: اکنون جواب آزمایشها در آزمایشگاهها متفاوت اعلام می شود که این موضوع می تواند تفسیر آزمایشها را با سختی هایی مواجه کند، یکی از اقدامات ما استاندارد سازی نتیجه آزمایش هاست تا همه آزمایشها در گزارش دهی از اعداد مشابه و کلمات یکسان استفاده کنند، زیرا این موضوع اکنون در دنیا یکی از موضوعات مهم و جدید محسوب می شود.
انتهای پیام/