به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از بانک عامل بخش مسکن، علی چگنی مدیرکل دفتر برنامهریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی، اظهار کرد: احیای تسهیلات بدون سپرده ساخت مسکن در سال ۹۷ به عنوان سالی که انتظار میرود ساخت و سازهای مسکونی در آن رونق میگیرد، برای سرمایهگذاران ساختمانی جهت تعریف پروژههای جدید محرک مؤثری خواهد بود تا حجم عرضه به تناسب تقاضای موجود در بازار معاملات ملک افزایش پیدا کند.
وی تصریح کرد: این بانک مرحله جدید پرداخت تسهیلات بدون سپرده ساخت مسکن را به شکلی قرار است شروع کند که سازندهها به ساخت واحدهای کممتراژ و هماهنگ با الگوی تقاضا ترغیب شوند.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی، این سیاست را اقدام مناسب برای جهت دهی به بازار ساخت و ساز و سرمایهگذاری های ساختمانی در سال ۹۷ تعبیر کرد. اما سیاست اعتباری سال ۹۷ باید به گونهای جلو برده شود که در مسیر پرداخت تسهیلات بدون سپرده ساخت، اختلال یا توقفی به وجود نیاید.
چگنی با تأکید بر اینکه سازنده ها به شدت متقاضی دریافت تسهیلات بدون سپرده ساخت مسکن هستند، افزود: مقطع فعلی بازار مسکن، یک دوره زمانی حساس است از این بابت که سازنده ها به دنبال محرک و ابزار مالی برای سرمایه گذاری جدید هستند و از طرفی، شرایط به گونه ای است که باید پایدارسازی فاز رونق ساختمانی در دستور کار باشد.
گفتنی است، بانک عامل بخش مسکن برای تحریک سازنده به احداث واحدهای مسکونی کمتر از ۱۰۰ متر مربع، پروژه های ساختمانی مشمول دریافت این تسهیلات را به سه دسته تقسیم کرده است:
۱. برای سنتی سازی، سقف تسهیلات بدون سپرده ساخت در تهران ۷۰ میلیون تومان، در مراکز استان و شهرهای با جمعیت بیشتر از ۲۰۰ هزار نفر ۶۰ میلیون، در سایر شهرها ۵۰ میلیون و در مناطق کمتر توسعه یافته ۴۰ میلیون تومان است.
۲. این تسهیلات به سازنده های دارای صلاحیت حرفه ای و پروانه انبوه سازی نیز در ۴ گروه شهری نام برده شده به ترتیب در سقف های ۹۰، ۸۰، ۷۰ و ۶۰ میلیون تومان پرداخت خواهد شد.
۳. سازندگان حرفه ای در صورتی که از تکنولوژی های نوین ساخت و کاهنده مصرف انرژی در ساختمان برای ساخت و ساز استفاده کنند، در قالب دسته سوم تسهیلات، در تهران ۱۱۰ میلیون، در مراکز استان و شهرهای با جمعیت بیشتر از ۲۰۰ هزار نفر ۱۰۰ میلیون، در سایر شهرها ۹۰ و در مناطق کمتر توسعه یافته ۸۰ میلیون تومان تسهیلات بدون سپرده دریافت خواهند کرد.
ضمن آنکه نرخ سود تسهیلات برای دسته سوم، یک درصد کمتر از دو دسته دیگر خواهد بود.
انتهای پیام/