رئیس شورای اسلامی روستای مزرعه امام نایین از برگزاری آیین کهن پخت آش بهاری به بهانه شکرگزاری و بردباری خبر داد.

اسماعیل میری در گفتگو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،  آیین آش بهاری یکی از آیین های قدیمی روستای مزرعه امام است که به پاس شکرگزاری از نعمات خداوند ، نزولات آسمانی وتحولات طبیعت و نمادی از صبر در برابر سختی و نوید بهار پخته می شود.

وی افزود : این آئین کهن یکی از نمودهای ارزشمند میراث فرهنگی است که تمام مراحل آن به روش سنتی طبخ شده و همراه با آداب و رسوم ویژه اجرا می شود.

میری با اشاره اینکه این آش در اکثر شهرهای ایران تهیه می شود اظهار کرد: غذای سنتی آش محبوبیت بسیاری در میان ایرانیان دارد اما هر منطقه بنا به ذائقه و قدمت آن غذا آن را تهیه و پخت می کند.

وی بیان کرد: برای پخت آش سنتی و همچنین از آنجائیکه نمی توان گندم را به مدت طولانی نگه داشت مردم روستا پس از پوست گرفتن جوانه ها آن ها را با آب در هاون هایی که از جنس سنگ است به صورت سنتی نیمکوب کرده و پس از آن داخل سینی برای جداسازی پره های آن از گندم اقدام می کنند.

وی با اشاره به اینکه برای تهیه گندم و جداسازی جوانه ها چند مرحله انجام می شود بیان نمود : این کار در چهار مرحله جداسازی ، نم دادن ، کوبش و خشک نمودن گندم ها انجام می شود که کوبیدن گندم در 25 هاون و با حضور 100 نفر از بانوان این روستا انجام گردید.

رئیس شورای اسلامی مزرعه امام همچنین اظهار نمود: پس از کوبیدن جوانه های گندم مردان این روستا برای آماده سازی دیگ ها ، چاله هایی کوچک حفر کرده و دور تا دور دیگ ها را گِل نموده و سپس تکه هایی از چوب ضخیم را برای جوشاندن آب قرار می دهند و پس از اینکه آب به دمای مورد نظر و آماده طبخ آش گردید حبوبات را درون آن می ریزند.

گفتنی است این آش برای توزیع بین 2هزار نفر هر ساله در فصل بهار پخته می شود که بیشتر برای استقبال از سال جدید ، شکرگزاری سلامت و بارش نزولات آسمانی، مادرانی که فرزندان خود را جهت خدمت مقدس سربازی اعزام ویا بدرقه زائرین به سفرعتبات عالیات تهیه می شود.

 

انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.