به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ جان بولتون، نماینده پیشین آمریکا در سازمان ملل و گزینه دونالد ترامپ برای منصب مشاور امنیت ملی این کشور، در مصاحبه با شبکه تلویزیونی فاکسنیوز به بیان مواضع خود در قبال مسائل مختلف پرداخت.
او در پاسخ به پرسشی درباره اینکه واکنشش به شغل جدیدش در کاخ چیست، گفت: من باید بگویم که همچنان یکی از همکاران شبکه فاکسنیوز هستم. من شغل جدید خود را هنوز آغاز نکردهام. من حقیقتا عصر امروز انتظار این موضوع را نداشتم. بدیهی است که این مایه افتخار من است که به طور ویژه در وضع کنونی بینالمللی به کشورم خدمت کنم. این مایه افتخار من است.
نماینده پیشین آمریکا در سازمان ملل درباره افشای این موضوع که به ترامپ گفته شده بود به ولادیمیر پوتین به علت پیروزی در انتخابات تبریک نگوید، گفت: زمانی که دیدم که متن این گفتگوی تلفنی افشا شده است، بسیار عصبانی شدم. این اقدامی کاملا غیرقابل پذیرش است. آنها باید از اقدامات خود شرمسار باشند. به نظرم اینکه شما جمهوریخواه و یا دموکرات باشید و یا اینکه لیبرال و یا اینکه محافظه کار باشید، بر روی این نکته هم نظر هستید که افشای این اطلاعات اقدامی غیرقابل قبول است.
بولتون در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا پس از حضور خود در کاخ سفید همانند گذشته عمل میکند و نظرات تند خود را اعلام میکند یا اینکه خود را محدود میکند، گفت: من نظرات خود را دارم. من این شانس را در اختیار دارم که نظرات خود را به رئیس جمهور منتقل کنم. اگر دولت شاهد انتقال آزاد ایدهها بین رئیس جمهور و مشاورانش نباشد آنگاه به رئیس جمهور به خوبی اطلاعرسانی نخواهد شد. این نظر من درباره دولت است.
او در ادامه درباره مواضع تند خود در قبال توافق هستهای ایران و درخواست جیمز متیس، وزیر دفاع آمریکا برای باقی ماندن در آن گفت: من پیش از این بر اساس دلایل خودم نظراتم را درباره توافق ایران توضیح دادهام. من تاکنون با ژنرال متیس دیدار نکردهام. من نمیخواهم درباره نظرات وی و آنچه که وی به رئیس جمهور در نهان گفته است، صحبت کنم. ما ممکن است که فرصتهایی برای دیدار با هم داشته باشیم.
نماینده پیشین آمریکا در سازمان ملل در ادامه در پاسخ به سوالی درباره نظر او در خصوص لزوم بودن گزینه نظامی علیه کره شمالی و اینکه آیا نظر وی تغییر کرده است، گفت: پاسخ من همان چیزی است که در یکی از مصاحبهها با شما اعلام کردم.
او در ادامه مصاحبه خود گفت: معتقدم که همه هم نظر هستند که مشاور امنیت ملی باید دو نقش را بر عهده داشته باشد؛ اول اینکه او باید این موضوع را تضمین کند که رئیس جمهور تمامی گزینهها را در اختیار داشته باشد و آنها را در اختیار وی قرار دهد تا تصمیم گیری لازم را انجام دهد. گزینهها باید به گونهای به رئیس جمهور ارائه شوند که وجههای مثبت و منفی همه گزینهها را بررسی کند. به نظرم این موضوعی کلیدی است. به نظرم مشاور امنیت ملی باید به سخنان رئیس جمهور توجه کند و رئیس جمهور هم باید نظرات مشاور امنیت ملی را بشنود. دوم، زمانی که رئیس جمهور تصمیمی را میگیرد آنگاه مشاور امنیت ملی باید هدایت اجرایی کردن آن تصمیم را برعهده بگیرد و این موضوع را تضمین کند که روال اداری آن تصمیم طی شود تا تصمیم اجرایی شود.
بولتون در ادامه در پاسخ به این سوال که در صورت هماهنگ نبودن نظر او و رئیسجمهور آمریکا درباره یک مسئله، آیا او حاضر است نظر یکپارچه کاخ سفید را اعلام کند، گفت: بله کاملا، من این کار را انجام خواهم داد.
انتهای پیام/