به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سازمان حفاظت محیط زیست در مهر ماه 96 که گذشت، شاهد رویدادهایی بود که در ادامه به آن می پردازیم.
وحید حسینی مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری بین دولت ایران و ژاپن در زمینههای علمی، فنی و آموزشی که امروز(دوشنبه) برگزار شد، اظهار کرد: برای کاهش آلودگی هوای تهران این تفاهم نامه به امضا رسید، مجری این طرح در ایران شرکت کنترل کیفیت هوای تهران وابسته به شهرداری تهران و مجری این تفاهم نامه در دولت ژاپن، جایکا است.
حسینی با اشاره به اینکه جایکا در پروژههای مختلفی در زمینه محیط زیست از جمله پروژه دریاچه ارومیه همکاری داشته است، گفت: این پروژه در کشورهای در حال توسعه از جمله ایران اجرا می شود و جایکا بر اساس تعهدات بین المللی خود تصمیم گرفته است تا در زمینه کاهش آلودگی هوای کلانشهر تهران با ایران همکاری کند.
محمد حسین بازگیر رئیس محیط زیست شهرتهران با اشاره به افزایش مصرف ظروف یکبار مصرف در اغلب مراسمهای مذهبی و عزاداریها، اظهار داشت: به دنبال افزایش استفاده شهروندان از ظروف یکبار مصرف در ایام محرم، توصیههای بهداشتی را درباره استفاده از این ظروف به تمام هئیتها و تکایای مذهبی ارائه کردهایم و مشکلات ناشی از آن را نیز توضیح دادهایم.
وی افزود: استفاده از ظروف یکبار مصرف برای سلامتی مضر است و زمانی که این ظروف به عنوان پسماند وارد طبیعت میشوند، مشکلات فراوانی را ایجاد میکنند.
سیامک مسعودی رئیس گروه بیماریهای دفتر سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به شیوع طاعون(ppr) در پارک ملی صیدوا و نابودی 100 قوچ و میش وحشی، اظهار داشت: بیماری طاعون( PPR) یک بیماری ویروسی واگیردار است که از دام اهلی به حیات وحش منتقل میشود.
وی ادامه داد: با مشورت دامپزشکان و بر اساس دستورالعملهای بهداشتی از آبشخورهای دامی بازدیدهایی انجام و از مواد ضد عفونی کننده ویژه این مکانها استفاده شد.
سید مجید خرازیان مقدم مدیر کل دفتر تنوع زیستی و حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به آخرین وضعیت خرسهای قهوهای و خرسهای سیاه در ایران اظهار داشت: سازمان محیط زیست در طول برنامه 5 ساله ششم که از سال 1396 آغاز شده، بر روی گونههای در حال انقراض مانند خرسهای قهوهای و سیاه هدف گذاری کرده است و بر اساس رده بندی IUCN از میان یک هزار و 170 گونه مهره دار، 74 گونه در معرض انقراض شناسایی شده است که بر روی 30 گونه از این موارد هدف گذاری و اقدامات لازم انجام شده است.
وی با اشاره به وجود دو گونه در معرض انقراض در 3 استان کشور، افزود: دو گونه خرس قهوه ای و سیاه از جمله گونه های مهره دار در معرض تهدید هستند، البته پراکنش خرس سیاه در 3 استان کرمان، هرمزگان و سیستان و بلوچستان است، این در حالی است که خرس قهوهای در بیش از 20 استان پراکنش دارد.
عیسی کلانتری معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در مراسم امضای تفاهم نامه احیای پارک طبیعت پردیسان که امروز (یکشنبه) برگزار شد، اظهار کرد: پارک پردیسان، پارک شهر تهران است و ریه پایتخت محسوب میشود.
وی افزود: سازمان محیط زیست یک سازمان ضعیف و مستضعف است و بودجه آن کمتر از 3 درصد بودجه شهرداری تهران است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: سازمان محیط زیست از نظر مالی در وضعیت بدی قرار دارد و در حال زمین خوردن است.
کیومرث کلانتری مدیر کل حفاظت محیط زیست استان تهران در نشست خبری که امروز(سه شنبه) برگزار شد، اظهار کرد: موضوع محیط زیست مثل گذشته دو کلمه محیط زیست نیست، امروز محیط زیست از لحاظ ایمنی و سلامتی وزن پیدا کرده است.
وی افزود: امیدوارم با همکاری مردم، اصحاب رسانه، روزنامهها و جراید با محیط بانان و محیط دوستان بتوانیم از ظرفیتهای موجود برای ایجاد تعادل در محیط زیست استفاده کنیم، در غیر این صورت با تخریب هر چه بیشتر محیط زیست استان تهران مواجه خواهیم شد.
کلانتری گفت: هر چقدر به محیط زیست استان تهران توجه کنیم، به محیط خود توجه کرده ایم. محیط زیست یک کالای وارداتی و صادراتی نیست و باید در حفظ آن تلاش کنیم.
علی تیموری مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به استعلام های صورت گرفته از دستگاه ها در خصوص تنظیم دستورالعمل های شکار پرندگان وحشی در سال جاری، گفت: این اقدام با توجه به آغاز فصل مهاجرت پرندگان وحشی به کشور و مطابق برنامه ریزی های همه ساله سازمان حفاظت محیط زیست در آغاز فصل شکار این پرندگان صورت گرفته است.
وی افزود: سازمان دامپزشکی ورود پرندگان مهاجر وحشی به کشور را تهدیدی برای شیوع ویروس بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان می داند که این موضوع می تواند سلامت و بهداشت شهروندان را به مخاطره بیندازد از این رو به ممنوعیت شکار این دسته از پرندگان در سراسر کشور تاکید دارد.
انتهای پیام/