آزاد عمرانی عضو هیات رئیسه انجمن ارگانیک در گفتوگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با انتقاد از کاهش سطح زیر کشت محصولات ارگانیک در کشور اظهار کرد: بالا بودن هزینه نهادهها و پاک شدن اراضی از سموم شیمیایی و همچنین هزینه گواهی و بازرسی برای گذر از کشاورزی رایج به ارگانیک یکی از محدودیت های پیش روی تولید این محصول به شمار می رود که به همین خاطر، اکنون سطح زیر کشت محصولات ارگانیک کمتر از یک دهم درصد در کشور است.
وی افزود: با وجود آنکه دهها هزار مهندس کشاورزی بیکار در کشور وجود دارد، از آنها می توان در زمینه نظارت بر اجرای گواهی ارگانیک و تسهیل گری و صدور مجوزها استفاده کرد تا شاهد افزایش سطح زیر کشت این محصول در کشور باشیم.
به گفته عمرانی؛ اگر دولت برنامههای حمایتی در زمینه تولید محصولات ارگانیک به کار گیرد، در ده سال آینده حداقل 25 درصد سطح زیر کشت کشور به تولید این محصولات اختصاص خواهد یافت.
وی با اشاره به اینکه پتانسیل و ظرفیت تولید محصولات کشاورزی ارگانیک در کشور وجود دارد، بیان کرد: با توجه به آنکه 55 درصد اراضی کشور دیم است، قطعا اراضی دیم با میل به سمت کشاورزی ارگانیک، سهم بالایی در تولید غذای سالم خواهد داشت که متاسفانه هم اکنون این ظرفیت مورد غفلت واقع شده و انتظار می رود دولتمردان در خصوص تبدیل اراضی دیم به ارگانیک هر چه سریع تر اقدام کنند.
این مقام مسئول ادامه داد: در شرایطی که کشور از مشکلات کم آبی و اقلیمی رنج می برد، کشاورزی ارگانیک نسخه شفا بخش و راه حل مطمئن برای دستیابی به کشاورزی پایدار است.
عضو هیات رئیسه انجمن ارگانیک با اشاره به اینکه ایران جز پنجاهمین کشور تولیدکننده محصولات ارگانیک در دنیاست، بیان کرد: سطح زیر کشت محصولات ارگانیک در دنیا به شدت در حال افزایش است، به طوریکه هم اکنون بیش از 55 میلیون هکتار سطح زیر کشت به تولید این محصولات در دنیا اختصاص دارد ؛ در حالیکه سهم کشور تنها حدود 700 هزار هکتار است.
وی موانع ارزیابی گذر از کشاورزی رایج به ارگانیک و افزایش هزینه های تولید را عامل اصلی سهم ناچیز سطح زیر کشت محصولات ارگانیک ایران در دنیا دانست.
عمرانی در خاتمه گفت: پیش بینی می شود که ایران در ده سال آینده؛ جزء ده کشور برتر تولید کننده محصولات ارگانیک قرار گرفت.
انتهای پیام/