هر سال آمارهاى بسيارى از سوختگیها، معلوليت و نقص عضو در شب چهارشنبه آخر سال به گوش مى رسد اما باز هم شاهد حوادث دلخراش و صحنههای تكان دهندهاى ناشی از انفجار مواد محترقه هستيم.
بر اساس گزارش هاى وزارت بهداشت، آسيبهاى شایع در آتش بازی های چهارشنبه آخر سال مربوط به دست و پا و شدید ترین آسیب ها مربوط به صورت و چشم است ، اين در حالى است که درمان آسیبهای چشمی بسیار زمان بر بوده و ممکن است ماه ها و سال ها به طول بينجامد و حتى منجر به تخلیه چشم یا نابینایی فرد شود.
سرپرست اورژانس كشور بیشترین مصدومان چهارشنبه سوری را آقایان معرفى و شدت مصدوميت در آنها را چهار برابر خانمها عنوان كرد، همچنين زخم و بریدگی اولین علت مصدومیت در چهارشنبه سال گذشته و 91 درصد مصدومان در شهرها و بیشترین محل حادثه در خیابان ها بوده است.
نكته تلخ حوادث چهارشنبه سورى اين است كه 35 درصد مصدومان را دانش آموزانى تشكيل مى دادند كه 56 درصد مواد محترقه را از دست فروشان تهیه کرده بودند.
42درصد آسيب ديدگىهاى مربوط به اندامهاى فوقانی و 29 درصد مربوط به چشم ها بوده است، تلخ ترين خبر چهارشنبه آخر سال ٩٥ فوت پنج فوتی بوده است.
افزون بر اينها ٢٣ درصد مصدومان تا کنون درگیر مداوا هستند و مصدومیت آنها تا پایان عمرباقى مى ماند.
مصطفی دهمردهای رئيس بيمارستان سوختگى مطهرى نيز آمار مصدومان ناشی از چهارشنبه آخر سال ٩٦ تاکنون را ۱۴ نفر اعلام كرد كه حال یکی از این مصدومان دچار سوختگی ۱۰۰ درصد، وخیم بوده و ٦ نفر هنوز در بیمارستان بستری هستند.
محمد طاهر رجبی معاون بیمارستان فارابی و استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با بیان اینکه در سالهاى گذشته در چهارشنبه آخر سال شاهد افزایش مراجعات به بیمارستان فارابی بوديم، گفت: در سالهاى اخير، جشن چهارشنبه سوری تبديل به حوادث تلخ و خطرناک و آسيب زا شده است.
وی اظهار کرد: در چهارشنبه آخر سال شاهد حوادث و آسيب هاى شديد به چشم مانند پارگی چشم و پلک و ورود جسم خارجی به داخل اين عضو بينايى هستيم.
معاون بیمارستان فارابی در ادامه به تعداد مصدومان چهارشنبه سوزى سال ٩٥ اشاره كرد و افزود: در شب چهارشنبه سوری سال گذشته ٤٠٠ نفر بر اثر انفجار مواد محترقه به بیمارستان فارابی مراجعه کردند و از اين تعداد ٢٥ نفر به دلیل آسیبهای شدید به چشم در بيمارستان فارابى بسترى و جراحی شدند كه متاسفانه شمارى از اين مصدومان چشم خود را از دست دادند و نابينا شدند.
رجبى مهمترین عوارض ناشی از انفجار مواد محترقه را سوختگی برشمرد و افزود: همه اعضاى بدن در اثر انفجار مواد محترقه در خطر هستند اما صورت و دست ها بيشتر آسيب را مى بينند.
معاون بیمارستان فارابی با بيان اينكه در چهارشنبه آخر سال با حوادثى كه منجر به ترکیدن چشم مى شود نيز روبرو مى شويم، گفت: سوختگى چشم و تركيدن اين عضو بينايى بدن كه موجب بیرون آمدن اجزاى چشم مى شود از آسيب هايى است كه منجر به تخليه چشم و نابينايى فرد مى شود.
وى يادآور شد: در اسفند ماه امسال نيز شاهد مراجعات مصدومان بر اثر مواد منفجره به بيمارستان فارابى بوديم و هرچه به ساعات چهارشنبه آخر سال نزديک مى شويم، لحظه به لحظه به تعداد مصدومان افزوده مى شود.
در ادامه تصاویری از حوادث دلخراش و دردناك چهارشنبه سوری سال گذشته كه برای جوانان و نوجوانان اتفاق افتاده است و به دلیل شدت جراحت در ناحیه چشم به بیمارستان فارابی مراجعه کرده اند مشاهده کنید.
انتهای پیام/
به امید روزی که این آیین مسخره برای همیشه از بین بره
مگه انسان صاحب عقل نیست؟