آذربایجان‌غربی مقام پنجم کشوری در تولید کشمش را به خود اختصاص داده است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان  از ارومیه؛ یکی از اجزای آجیل کشمش است که استرس را کاهش می دهد،کشمش میوه خشک,مغذی و جز خشکبارهایی است که در تمام فصول سال یافت می شود.
این خشکبار یک غذای پرانرژی و کم چرب وبرای افرادی که رژیم غذایی دارند بسیار مفید است.

ازنظر طب سنتی، کشمش دارای خواص زیادی است ازجمله :دارای ویتامین هایی همچون آهن، پتاسیم، کلسیم، ویتامین B,D و هورمون استروژن، مفید برای دندان ها،لثه ها و مفید برای سلامت چشم و تقویت اعصاب بوده و دهان را خوشبو می کند.

نقش کشمش در کاهش استرس

مطابق استانداردهای ایران ،کشمش به سه گروه آفتابی ,تیزآبی و انگوری تقسیم می شود.
کشمش آفتابی انواع انگور بی دانه که با تابش مستقیم آفتاب خشک شده وبه رنگ قهوه ای است.
کشمش انگوری به رنگ زرد یا قهوه ای روشن که با دود گوگرد خشک می شود.
کشمش تیزآبی از محلول قلیایی مجاز استفاده شده وبه رنگ زرد روشن است.

آذربایجان‌غربی مقام پنجم کشوری در تولید کشمش را به خود اختصاص داده است

اسماعیل کریم زاده رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه؛ به میزان کشمش صادراتی از استان اشاره کرد و گفت: امسال کشمش تولیدی استان ۸ هزارتن بود که سال گذشته ۲ هزار و ۷۵۵ تن کشمش به کشورهای ترکیه و عراق صادر شده که در حدود ۴ میلیون دلار ارزآوری داشته است.

نقش کشمش در کاهش استرس
وی افزود: ۲۲ واحد سبزه پاک کنی در استان با ظرفیت ۳۵ هزار و ۱۹۰ تن درحال فعالیت هستند که کشمش تیزآبی, آفتابی و کالیفرنی از انواع کشمش های تولیدی در استان است.

کریم زاده گفت: سطح زیر کشت باغات انگور امسال ۲۱ هزار و ۲۶۶ هکتار بوده که از این میزان ۱۶ هزار و ۴۱۱ هکتار آبی و ۴ هزار و ۸۵۵ هکتار آن دیم است.

صادرات ۶۵۰ تن محصول خشکبار استان از مبادی گمرکات رسمی به کشورهای همسایه

پرویز تومرایی مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازارومیه؛ بااشاره به اینکه در سال جاری بیش از ۲۱ هزار و ۹۹۳ تن خشکبار در سطح استان تولید شده است، گفت: ۶۵۰ تن محصولات خشکبار استان از مبادی گمرکات رسمی به کشورهای همسایه صادر می شود.

وی با اشاره به فعالیت ۵۲ واحد خشکبار دارای پروانه بهره برداری در استان که ۱۱ فقره دارای مجوز ازسازمان جهاد کشاورزی و ۴۱ فقره ازسازمان صنعت و معدن و تجارت مجوز دریافت کرده اند، افزود: ظرفیت این واحدها اعم از واحدهای تولید و بسته بندی آجیل و کشمش تیزآبی, خشکبار, برگه میوه جات, درجه بندی کشمش و میوه خشک در حدود ۵۸ هزار و ۷۶۹ تن در سال است.

گزارش از ربابه سیدی یکانی

انتهای پیام/م

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.