به گزارش خبرنگارگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازارومیه؛پرویز تومرائی مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی اظهار داشت: در سال جاری بیش از ۲۱ هزار و ۹۹۳ تن خشکبار در سطح استان تولید شده است.
وی، در خصوص اینکه سال گذشته ۱۷ هزار و ۳۸۵ تن خشکبار در استان تولیدشده است گفت: بر اساس برآوردهای انجامشده پیشبینی میکنیم امسال در میزان خشکبار تولیدی در مقایسه با سال گذشته ۴ هزار و ۶۰۸ تن افزایش تولید را شاهد باشیم.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی، افزود: عمده شهرهای تولید خشکبار در استان را شهرستانهای ارومیه، میاندوآب، نقده، مهاباد، تکاب و سلماس اعلام کرد.
وی، با اشاره به فعالیت ۵۲ واحد خشکبار دارای پروانه بهرهبرداری در استان تصریح کرد: ۱۱ فقره واحد خشکبار دارای مجوز از سازمان جهاد کشاورزی و ۴۱ فقره از سازمان صنعت و معدن و تجارت مجوز دریافت کرده آن و ظرفیت اسمی این واحدها اعم از واحدهای تولید و بستهبندی آجیل، کشمش تیزآبی، خشکبار، برگه میوهجات، درجهبندی کشمش و میوه خشک در حدود ۵۸ هزار و ۷۶۷ تن در سال است.
تومرائی، اضافه کرد: در سال جاری جواز تأسیس ۲۹ واحد خشکبار به ظرفیت ۱۵ هزار و ۷۷۰ تن در استان صادر و یک جواز توسعه طرح به ظرفیت ۱۵۰ تن در آذربایجان غربی به بهرهبرداری رسیده است.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی، یاد آور شد: از ابتدای سال جاری ۱۶۰ فقره موافقت اولیه به ظرفیت ۱۷۴ هزار و ۶۷۶ تن صادرشده است و ۳۵ فقره جواز تأسیس به ظرفیت ۵۴ هزار و ۳۱۵ تن و ۵ فقره جواز توسعه به ظرفیت ۷۱ هزارو ۷۳۶ تن صادرشده است.
وی، افزود: امسال ۶۵۰ تن محصول خشکبار از مبادی گمرکات رسمی به کشورهای روسیه، آذربایجان، هلند، ترکیه، بلغارستان و مجارستان صادرشده و با توجه به تولید محصولات باغی استان که امسال ظرفیت مناسبی داشته، ۲۰ هزار تن از محصولات باغی خشک استان نیز روانه بازارهای داخلی و خارجی شده است.
انتهای پیام/ح