منصور عباسپور مدیر سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استهبان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ با اشاره به اعلام آمادگی این شهرستان برای استقبال از مهمانان نوروزی گفت: از جمله برنامههای شهرستان استهبان برگزاری جشنواره نوروزی و بومی محلی عشایری در بخش خصوصی با برپایی سیاه چادر و نمایشگاه صنایع دستی، برباپی ویژه برنامه تحویل سال نو در امام زادگان و بقاع متبرکه در شب شهادت امام هادی (ع)، و چیدن سفره هفت سین در هتل ها، امام زادگان و مکانهای اسکان است.
وی بیان کرد: مهمانسرای جهانگردی، روستای باغ دراز شهر ایج، اقامتگاه بوم گردی در روستای درب قلعه، اقامتگاه بوم گردی در روستای ماه فرخان بخش رونیز استهبان،۱۷ مدرسه در کل سطح شهرستان، مهمانسرای ادارات، یک خوابگاه ۱۰۰ تختخوابی در ادراه ورزش و جوانان شهرستان استهبان، زائر سرای امام زاده پیرمراد و امام زاده سید اولیاء شهر ایج استهبان و یک هتل آپارتمان برای اسکان مهمانان نوروزی در نظر گرفته شده است.
مدیر سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استهبان تصریح کرد: تنگ براق، قدمگاه، گور بهرام آس پاس، غوردان امام زاده اسماعیل استهبان، چهل شهیدان دژ کرد، چشمه محمد رسول الله، چور قور سیاه استهبان، امام زادگان سید محمد و عبدالرحمن، زبیده خاتون، امام زاده شمس الدین محمد، کتیبه حوزچه دختر گبر، قلعه شهر آشوب، کاروانسرای کناس، حمام پهلوانی، تپه کوشک زرد، خانه موذی در شهر استهبان، یخچال حاجی محمد رحیم، حمامهای تاریخی حاجی خان و کز کرمان، گنبد چهار طاقی در روستای ماه فرخان شهر ایج، ایوان سنگی، قلعه دار الامان، چهل برکه و قلعه دختر از اماکن تاریخی شهرستان استهبان است.
عباسپور ادامه داد: از اماکن تفریحی شهرستان استهبان میتوان به تفرجگاه مرغک در شهر رونیز استهبان، سرآسیاب، پارک آبشار، چشمه بن دره، چشمه براق، منطقه رودبار، سد رود بار در شهر ایج استهبان است.
وی اضافه کرد: سفال، سرامیک، نمد مالی، گیوه دوزی، ساخت سازهای سنتی، گوهر تراشی، منبت، معرق، سنگ تراشی و کاشی هفت رنگ از صنایع دستی شهرستان استهبان است.
عباسپور اظهار کرد: از غذاهای سنتی استهبان میتوان به آش کشک، آش آب غوره، آش بادنجوبا، آش سبزی، آش ماست، آش آب انار، آبگوشت کلم، آبگوشت به، یخنی، شیر برنج، کوفته آلو، شوربا، دمپز، پاچه پلو، تلیت آب باقلا، تلیت آب بابینک، تلیت کله جوش قره، تلیت کله جوش رُب، تلیت کشک و کنجد، تلیت آب انار و بنه، تلیت آب غوره و گردو، تلیت ماست و جاشیر، ارده و شیره و لور اشاره کرد.
انتهای پیام/ت