سید علیرضا مرندی رئیس فرهنگستان علوم پزشکی در گفتوگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به اینکه دانشجویان و دانش آموختگان آیندهسازان و مغز متفکر جامعه هستند و باید با استفاده از نیروی جوانی و تفکر خود در کنار دلسوزی برای کشورشان تلاش کنند اظهار کرد: بعضا افرادی را در جامعه میبینیم که هر چند تحصیلات کمتری داشته و کمترین شناخت را هم نسبت به آنها داشتیم اما اکنون به عنوان عنصری ارزشمند در جامعه فعالیت میکنند.
وی ادامه داد: در این شرایط از دانشجویان و دانشآموختگان توقع بیشتری وجود دارد که در حال و آینده کشور و همچنین توسعه آن تاثیرگذار باشند.
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی در خصوص حمایت از کاربردیسازی علوم و تجاریسازی طرحهای نوآورانه در حوزه بهداشت و سلامت اظهار کرد: متاسفانه هم اکنون بر روی طرحهای تحقیقاتی حساب میشود و به این موضوع که کیفیت این طرحها برای رفع مشکلات کشور تا چه میزان توجهی صورت نمیگیرد.
مرندی افزود: اصولا باید بر علت انجام تحقیق و کیفیت آن سرمایهگذاری کرد و بیشترین بها نیز به این موضوع داده شود اگر چه کمیت مهم است ولی در قیاس با آن کیفیت اهمیت بیشتری دارد.
وی اظهار کرد: بنابراین کشور باید روی این موضوع سرمایهگذاری کند که اعتبار اساتید را مورد تحقیق و تجدید نظر قرار دهد و بررسی کند که چه تحقیقاتی برای آنها ارزش دارد و این تحقیاقت در توسعه و پیشرفت کشور چقدر اثرگذاری داشته است تا اینکه دیده شود که چقدر تحقیق توسط آنها انجام شده و چه میزان اعتبار دریافت کردهاند.
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی ادامه داد: از سویی دیگر نباید اتکای ما خیلی بر روی مجلات خارجی باشد که اکر مقالهای از ما پذیرفته شد امتیازهای مختلف به آن بدهیم زیرا اگر مقالههایی چاپ شود بازخوردی در کشور ما ندارد و حتی ممکن است مجله مورد نظر نسبت به آن تحقیقات بیگانه باشد.
مرندی با اشاره به اینکه باید تحقیقات با هدف رفع مشکلات کشور و کمک به پیشبرد توسعه کشور صورت گیرد و در نشریات داخلی با بیشترین امتیاز چاپ شود اظهار کرد: در حال حاضر ما نتیجه تحقیقات خود را به جای آنکه در اختیار بخشهای داخلی کشورمان بگذاریم در اختیار خارجیها میگذاریم.
وی در پایان در خصوص اینکه تا چه میزان فرهنگستان علوم پزشکی در استفاده از دانش افراد نقشی دارد یاد آور شد: این فرهنگستان اساسنامهای دارد که اگر چیزی در قالب آن وارد شود ما هم میتوانیم ورود پیدا میکنم البته تکریم محققان و تشویق آنها را در این فرهنگستان داریم اما اینکه نقش سیاست گذاری و اجرای در این زمینه داشته باشیم در حیطه وظیفه ما نیست.
انتهای پیام/