به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، سرهنگ یادگارنژاد رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی استان کرمان گفت: از آنجایی که هیچ ارزانی بدون دلیل نیست لذا هموطنان باید کمی مراقب بوده و گول تبلیغات رنگارنگ و جذاب در فضای مجازی را نخورند.
وی با اشاره به نقش تبلیغات اغواکننده گفت: بسیاری از کاربران با توجه به محدودیتهای زمانی و مکانی و شغلی تلاش دارند تا با خرید از فروشگاههای اینترنتی که ارسال محموله را نیز بر عهده دارند بتواند کادوی روز زن و مادر را به مادر و یا همسر خود تقدیم کنند. بر همین اساس و با دیدن تبلیغات مختلف و متنوع کالای مورد نظر خود را انتخاب و خریداری مینمایند؛ بنابراین نقش تبلیغات در خریدهای اینترنتی بسیار زیاد میباشد.
وی گفت: یکی از شگردهای مجرمان سایبری شبیهسازی صفحات مهم بانکی است که در اصطلاح به آن فیشینگ گفته میشود و کسی که این کار را انجام میدهد فیشر نام دارد، لذا کاربران باید مراقب باشند در خرید برای روز زن یا مادر در دام فیشرها نیفتند و اطلاعات بانکی آنها به سرقت نرود.
سرهنگ یادگارنژاد ادامه داد: مهمترین موضوع در خرید از فروشگاههای اینترنتی، اصالت و اعتبار سایت فروشگاهی است که در حال حاضر مرکز توسعه و تجارت الکترونیک با اعطای نماد اعتماد الکترونیک (enamad) به سایتهای فروشگاهی دارای فعالیت مجاز، درصدد ساماندهی فروشگاههای مجازی است، لذا خرید کردن ازاینگونه سایتها این اطمینان را به کاربران خواهد داد که خریدی امن داشته باشند.
وی در توصیه به کاربران فضای مجازی گفت: کاربران باید بدانند که مهمترین نکته در جهت ناکام گذاشتن فیشرها (طراحان صفحات فیشینگ) رعایت نکات ساده ایمنی همچون تایپ کردن آدرس سایت، عدم جستجوی سایتها و درگاههای بانکی در موتورهای جستجو و توجه به داشتن نماد اعتماد الکترونیکی است؛ پس از کپی کردن یا رفتن به لینکهایی که در سایتهای مختلف ارائهشده باید خودداری کرد.
رئیس پلیس فتا استان کرمان در پایان با اشاره به آدرس سایت پلیس فتا آن را دریچه ارتباطی با شهروندان خواند و افزود: پلیس فتا از هموطنان درخواست میکند در صورت مواجهه با موارد مشکوک آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس Cyberpolice.ir بخش مرکز امداد و فوریتهای سایبری، گزارش نمایند.
انتهای پیام/ی