با حضور معاون اول رئیس جمهور سومین نمایشگاه توانمندی‌های روستاییان و عشایر و بیست و نهمین نمایشگاه ملی صنایع دستی کار خود را آغاز کرد.

افتتاح سومین نمایشگاه توانمندی‌های روستاییان و عشایربه گزارش حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور صبح امروز (سه شنبه) با حضور در محل دائمی نمایشگاه‌های بین المللی تهران به همراه رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور از غرفه‌های مختلف بازدید کرد و در جریان تولیدات و توانمندی‌های این بخش قرار گرفت.

معاون اول رئیس جمهور همچنین در حاشیه این بازدید در گفت و گو با خبرنگاران با بیان اینکه روستا‌های کشور کانون‌های اصلی تولید و توسعه هستند اظهار داشت: کل بخش کشاورزی کشور در روستا‌ها تعریف می‌شود و ارزش محصولات کشاورزی در اقتصاد کشور بسیار بالاست.

وی با اشاره به اینکه میزان اشتغال و صادرات بخش کشاورزی نیز بسیار بالاست و این بخش یکی از اصلی‌ترین بخش‌های اقتصاد کشور است افزود: علاوه بر بخش کشاورزی، روستا‌ها و عشایر کانون اصلی تولید صنایع دستی نیز هستند.

جهانگیری افزود: در جلسه هیات وزیران که هفته گذشته برگزار شد مسئولین صنایع دستی کشور گزارشی در این خصوص ارائه کردند و اعلام کردند که میزان صادرات صنایع دستی کشور در سال‌های اخیر رشد قابل توجهی داشته و در ۹ ماهه به حدود ۲۸۰ میلیون دلار رسیده است.

معاون اول رئیس جمهور اضافه کرد: در این نمایشگاه توانمندی‌های روستاییان به خوبی به نمایش درآمده و دستاورد‌های خوبی به جهت فرهنگی و صنایع دستی عرضه شده است.
وی همچنین با اشاره به توانمندی‌های کشورمان در صنعت فرش خاطر نشان کرد: در صنعت فرش نیز توانمندی بسیار بالایی داریم که مقوله مستقلی از صنایع دستی است و میزان اشتغال، تولید و صادرات این محصول بسیار بالا است.

 جهانگیری گفت: یکی از فعالیت‌هایی که اخیراً در روستا‌ها شکل گرفته، بوم گردی است و گردشگران داخلی و خارجی روستا‌های خوب تاریخی که شناسایی شده اند را هدف گذاری می‌کنند و مردم این روستا‌ها ها خانه‌های خود را به اقامت گاه‌های ارزان قیمت تبدیل کرده و پذیرای گردشگران هستند.

معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: ما بعنوان دولت وظیفه داریم که خدمات مورد نیاز روستا‌ها و مناطق عشایری را تامین کنیم و از نظر گازرسانی، تامین آب آشامیدنی، راه سازی و برق رسانی اقدامات خوبی در روستا‌ها صورت گرفته و تقریبا زیرساخت‌های اولیه در روستا‌های کشور یا تکمیل شده و یا در مراحل نهایی است.

وی اضافه کرد: پس از تکمیل زیرساخت ها، مهمترین اقدام توانمند سازی روستاییان در زمینه تولید و بخصوص تولیداتی است که می‌تواند بازار‌های داخلی و خارجی داشته باشد.

جهانگیری تصریح کرد: یکی از اقدامات خوبی که انجام شده این است که جوانان تحصیلکرده روستایی با حمایت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور استارتاپ‌هایی درست کرده اند که به کمک آن‌ها می‌توانند برای محصولات روستایی بازاریابی کنند و با استفاده از فناوری اطلاعات محصولات روستایی را در بازار‌های بین المللی معرفی نمایند.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه ایران از نظر تنوع صنایع دستی و جهانی شدن این صنایع جزو سه کشور برتر دنیا است، اما در بخش صادرات محصولات این صنعت فاصله زیادی داریم و جزو ۳۰ کشور نخست در این حوزه هستیم.

وی خاطر نشان کرد: در بخش گردشگری نیز فرصت توسعه زیادی وجود دارد و باید گردشگران خارجی و داخلی جذب کنیم چرا که توسعه این بخش با اشتغالزایی فراوانی همراه خواهد بود و به اقتصاد کشور رونق خواهد داد.

جهانگیری اظهار امیدواری کرد با تسهیلات اشتغال زایی روستایی که امسال اختصاص یافته است و حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان با نرخ سود بسیار پایین است بتوانیم حمایت مناسبی از اشتغال روستایی انجام دهیم.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار دولت ، اشتغال
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار