به گزارش خبرنگار دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، سفر رئیس دولت به استانهای مختلف موجب میشود وی از نزدیک در جریان امور اجرایی و مشکلات مردم در تمام نقاط کشور قرار بگیرد؛ به طوری که از روند اجرای مصوبات سفرهای گذشته آگاهی پیدا کند و در عین حال نسبت به نیازهای مناطق مختلف به خصوص استانهای محروم مطلع شود.
از این رو رئیس جمهور با تمرکز بیشتری کمبودها و کاستیهای موجود در سراسر کشور را لمس و نسبت به برطرف کردن آنها اهتمام ویژهای را صرف میکند.
حجت الاسلام روحانی رئیسجمهورکشورمان نیز در طول سال ۹۶ به بیش از ده استان سفر کرد و پیگیر مصوبات گذشته و روند اجرای آنها شد. در این گزارش نگاه گذرائی به سفرهای استانی وی خواهیم داشت.
رئیس جمهور روز چهارشنبه ۲ فروردین به منظور افتتاح و بهرهبرداری از پروژههای عمرانی و زیربنایی وارد استان خراسان جنوبی شد. وی در این سفر از بخشهای مختلف کارخانه تولید سیمان باقران بازدید کرد و در جریان روند اقدامات و فعالیتهای این کارخانه قرار گرفت.
کارخانه سیمان باقران به عنوان بزرگترین و مهم ترین طرح اقتصادی استان خراسان جنوبی با ظرفیت تولید یک میلیون تن سیمان در سال، در زمینی به مساحت ٧٢ هزار متر مربع احداث شده و تولید سیمان پرتلند تیپ ۱ و ۲ و سیمان پرتلند پوزولانی از جمله محصولات آن است.
این طرح که یکی از ٣٦ طرح مهم در راستای اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی در کشور است با هدف ایجاد اشتغال پایدار برای ٣٥٠ نفر به طور مستقیم و حدود ۲ هزار نفر غیرمستقیم، تثبیت جمعیت در نوار مرزی، ایجاد توسعه در یکی از محروم ترین نقاط کشور و ایجاد بازار صادراتی مناسب به بهرهبرداری رسیده است.
کیفیت مرغوب و مقاومت مناسب سیمان های تولیدی این کارخانه باعث می شود تا علاوه بر تأمین سیمان بازار ایران، محصولات آن به کشورهای افغانستان و پاکستان نیز صادر شود.
حجت الاسلام و المسلمین روحانی روز یکشنبه ۲۷ فروردین به منظور بهرهبرداری از فازهای جدید منطقه گازی پارس جنوبی و افتتاح چند طرح و پروژه در حوزه نفت و پتروشیمی به عسلویه سفر کرد. در این سفر از فازهای ٢٠ و ٢١ منطقه گازی پارس جنوبی در عسلویه بهرهبرداری و از طریق ویدئو کنفرانس هم سکوهای گازی فازهای ١٧، ١٨، ١٩، ٢٠ و ٢١ پارس جنوبی افتتاح شد.
رئیس جمهور همچنین در سفر خود به عسلویه فاز دوم پتروشیمی کاویان با ظرفیت تولید سالانه یک میلیون تن محصول پتروشیمی (اتیلن) را افتتاح کرد. این طرح به عنوان بزرگترین تولیدکننده اتیلن منطقه خاورمیانه از ظرفیت تولید سالانه بیش از یک میلیون تن اتیلن برخوردار بوده که با بهره برداری رسمی از این واحد، خوراک مورد نیاز طرح های مسیر خط لوله اتیلن غرب همچون مجتمع های پتروشیمی کردستان، لرستان، مهاباد، پلی اتیلن ایلام و ... تامین خواهد شد.
فاز دوم پتروشیمی کاویان با سرمایهگذاری ارزی و ریالی به ترتیب حدود ۲۰۰ میلیون یورو و دو هزار و ۳۵۰ میلیارد ریال اجرا شده است و برآورد فروش سالانه محصولات آن حدود ۹۵۰ میلیون دلار بوده و خوراک فاز دو این طرح به میزان یکهزار و ۳۰۰ هزار تن در سال، از فازهای پارس جنوبی تامین خواهد شد.
رئیس جمهور پنحشنبه ۳۱ فروردین نیز برای افتتاح چندین طرح و پروژه وارد شیراز شد. وی در حاشیه این سفر در نمایشگاه شرکت صنایع الکترونیک شیراز حضور یافت و از بخشهای مختلف و جدیدترین دستاوردهای بخش دفاعی و فرودگاهی کشور که با همت متخصصان داخلی ساخته شده و آماده بهره برداری است، بازدید کرد.
در این بازدید از ۱۲ پروژه و محصول مهم دفاعی کشور در حوزه های راداری پدافندی و فرودگاهی با حضور رئیس جمهور رونمایی شد.
این محصولات در زمینههای راداری با قابلیت کشف و شناسایی اهداف با بردهای مختلف، سامانههای هدایت و ناوبری فرودگاهی و هوایی نظامی و غیر نظامی، هدایت و ناوبری سطحی و شناوری و هوشمند سازی سلاح توسط نیروهای بومی و با اعتبار بیش از ۷۸۰ میلیارد ریالی طراحی و تولید شده است.
این دستاوردها از سطح بالای فنآوری روز جهان برخوردار بوده و با بهرهگیری از توان تخصصی صنایع دفاعی کشور در صنایع الکترونیک شیراز و همچنین استفاده از توان دانشگاهها و شرکتهای فنآوری داخلی بدست آمده است.
رئیس جمهور به منظور زیارت حرم مطهر کریمه اهل بیت (ع) حضرت فاطمه معصومه (س) و دیدار با مراجع عظام تقلید، روز پنجشنبه ۴ خردادماه وارد قم شد. وی در جریان این سفر به حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) مشرف شد و در فضایی معنوی و همراه با زائران و مجاوران آستان مقدسه کریمه اهل بیت(ع)، این بارگاه نورانی را زیارت کرد.
روحانی همچنین با حضور بر مزار علما، مراجع و شخصیتهایی که در حرم مطهر حضرت معصومه(س) مدفون هستند، ضمن قرائت فاتحه یاد و خاطره آنان را گرامی داشت.
رئیس جمهور همچنین در ادامه سفر کوتاه خود به قم ، با حضرات آیات عظام "صافی گلپایگانی" ، "وحید خراسانی" ، "شبیری زنجانی" و "مکارم شیرازی" در فضایی صمیمی دیدار و گفت و گو کرد.
روحانی صبح سهشنبه ۲۳ آبان برای بازدید از مناطق زلزله زده و نظارت و بررسی بر روند امداد رسانی به زلزله زدگان در شهرهای استانهای غربی کشور و دیدار با مردم و آسیب دیدگان، به کرمانشاه سفر کرد و در جریان این سفر رئیس دفتر رئیس جمهور، وزرای نفت و راه و شهرسازی، رئیس سازمان برنامه و بودجه، رئیس بنیاد مسکن انقلاب و معاون پارلمانی رئیس جمهور، وی را همراهی کردند.
رئیس جمهور همچنین ضمن ماموریت ویژه به معاون اول خود ، تازه ترین گزارش های میدانی را از وزیران کشور و نیرو و استاندار کرمانشاه دریافت کرد و به هیاتی متشکل از وزیران کشور و بهداشت دستور داد برای رسیدگی به روند امدادرسانی ، عازم منطقه زلزله زده شوند و گزارش اقدامات انجام شده را ارائه دهند.
روحانی از تمام دستگاههای مسئول و امدادی در این استانها و استانهای همجوار خواست با همکاری حداکثری و در اختیار گذاردن همه امکانات موجود، نسبت به امدادرسانی به زلزله زدگان، اسکان مناسب و تامین نیازهای آنان اقدام کنند.
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی روز شنبه ۱۱ آذرماه به همراه شماری از معاونان، وزرا و مسوولان مرتبط به استان سیستان و بلوچستان سفر کرد. وی در جریان این سفر ۲۵ طرح و پروژه را به صورت ویدئو کنفرانس افتتاح و دستور آغاز عملیات اجرایی ۵ پروژه دیگر را صادر کرد.
رئیس جمهور در ارتباط مستقیم تلویزیونی دستور افتتاح طرحهای برقرسانی به ۱۵۵روستای بدون برق استان، سازه آبگیر طرح آبرسانی به شهرهای سیستان، فاز دوم طرح آبشیرین کن چابهار و کنارک و نیز افتتاح کلینیک ویژه عدالت، بخش آیسییو بیمارستان خاتمالانبیاء و چندین طرح عمرانی و بهداشتی دیگر را صادر کرد. همچنین با دستور وی عملیات اجرایی طرح فشردهسازی گاز طبیعی جهت تأمین نیروگاه گازی و عملیات اجرایی بزرگترین مجتمع زنجیرهای پرورش شترمرغ و طرحهای بزرگ گلخانهای آغاز شد.
وی در بخش دیگری از سفر خود به سیستان و بلوچستان به منظور بهره برداری از فاز اول بندر شهید بهشتی، وارد چابهار شد. این پروژه یکی از بزرگترین پروژههای توسعه ای محسوب می شود که توانسته ظرفیت این بندر را از ۲.۵ میلیون تن به ۸.۵ میلیون تن یعنی به بیش از سه برابر افزایش دهد.
در فاز نخست بندر شهید بهشتی چابهار ۱۵ میلیون مترمکعب لایروبی، ۲۰۳ هکتار استحصال اراضی جدید، هزار و ۶۵۰ طول موج شکن انجام شده و عمق حوضچه آن نیز ۱۶و نیم مترمربع است. در حال حاضر کشتی های ۱۰۰هزار تنی قابلیت پهلوگیری دارند و این مهم می تواند نقش بسزایی در واردات و صادرات کالاهای اساسی و عمومی داشته باشد.
چهار فاز دیگر بندر شهید بهشتی چابهار نیز در آینده تکمیل و به بهره برداری می رسد که در نهایت ظرفیت این بندر به ۸۲ میلیون تن خواهد رسید.
بندر چابهار حلقه واسطی بین کشورهای جنوب شرق آسیا، آسیا میانه و افغانستان است، توسعه بندر چابهار موتور محرک توسعه اقتصادی کشور به ویژه جنوب شرق است و فعالیتهای بندری میتواند ارزش افزوده و اشتغال فراوانی در جنوب شرق ایران ایجاد کند.
رئیس جمهور روز پنحشنبه ۱۲ بهمن برای دیدار و گفتوگو با مردم و بازدید از چندین پروژه صنعتی و عمرانی وارد سیرجان در استان کرمان شد. وی در جریان سفر به این استان با حضور در شرکت معدنی صنعتی گل گهر ، خط ۷ تولید کنسانتره سنگ آهن با ظرفیت ۲ میلیون تن در سال را افتتاح کرد.
روحانی همچنین ضمن افتتاح این مجموعه صنعتی - معدنی و بازدید از بخشهای مختلف آن با توضیحات مهندسین و مدیران این شرکت در جریان احداث و ظرفیتهای تولیدی این مجموعه قرار گرفت و با ارتباط ویدئو کنفرانسی افتتاح و دستور آغاز عملیات اجرایی برخی پروژهها را صادر کرد.
۱۷۱۹ طرح در زیربخشهای آب و خاک، صنایع تبدیلی، دامپروری و باغبانی، واحدهای گازی یک و دو نیروگاه سیکل ترکیبی شهید کاظمی گل گهر، فازهای یک و دو نیروگاه سیکل ترکیبی سیرجان، آبرسانی به شهر بهرمان، آبرسانی به شهر خورسند، آبرسانی به رودبار جنوب، بخش جراحی قلب باز بیمارستان پیامبر اعظم، طرح ارتقاء هتلینگ بیمارستان دکتر غرضی و مجموعه ورزشی راور از جمله طرحها و پروژههای حوزههای جهاد کشاورزی، وزارت نیرو و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بود که به طور همزمان و با ارتباط ویدئو کنفرانسی توسط رئیس جمهور افتتاح و به بهرهبرداری رسید.
همچنین با حضور رئیس جمهور و به صورت ویدئو کنفرانس آغاز عملیات اجرایی راه آهن مسیر سیرجان - بردسیر – کرمان به طول ۲۵۶ کیلومتر آغاز شد.
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان صبح چهارشنبه ۹ اسفند ماه به همراه ۱۰ تن از مردان کابینه خود وارد فرودگاه بین المللی بندرعباس شد. وی با حضور در مجتمع صبا فولاد خلیج فارس، ضمن افتتاح فاز نخست این مجموعه از قسمتهای مختلف فعالیت در کارخانه تولید آهن اسفنجی (بریکت گرم) بازدید و با توضیح مسوولان در جریان چگونگی روند احداث و تولیدات این کارخانه قرار گرفت.
کل ظرفیت اسمی فاز نخست واحد آهن اسفنجی ۱.۵ میلیون تن است و در فازهای بعدی طبق برنامه ریزی های صورت گرفته قرار است این ظرفیت به ۴.۵ میلیون تن برسد.این کارخانه با سرمایه گذاری یکهزار میلیارد تومانی هلدینگ انرژی صندوق بازنشستگی کشوری عملیاتی شده و ۴۰۰ نفر اشتغال مستقیم و حدود هزار نفر اشتغال غیر مستقیم دارد.
این کارخانه همچنین اولین واحد آهن اسفنجی به روش بریکت گرم در ایران است که در منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس بندرعباس قرار دارد و ماندگاری بالا و مقاومت در برابر اکسید شدن و زنگ زدگی از مهمترین ویژگی های بریکت گرم است.
در بخش دیگری از سفر رئیس جمهور به هرمزگان، فاز اول طرح افزایش تولید و ارتقای کیفیت بنزین و نفت گاز پالایشگاه نفت بندرعباس در راستای تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی و به منظور افزایش کمیت تولید و ارتقای کیفیت بنزین تولیدی سازگار با محیط زیست، افتتاح شد.
این پروژه در قالب افزایش ظرفیت تولید بنزین پالایشگاه بندرعباس (واحدهای بنزین سازی جدید) شامل تفکیک نفتای سبک و سنگین، تصفیه هیدروژنی نفتای سنگین، تبدیل کاتالیستی، تصفیه هیدروژنی نفتای سبک و ایزومریزاسیون، تصفیه هیدروژنی نفت گاز و بازیافت گوگرد، تصفیه گاز با آمین، تصفیه آب ترش و سرویس های جانبی مورد نیاز، به مرحله اجرا درآمده است و با بهره برداری کامل از این پروژه کیفیت فرآورده های بنزین و نفت گاز تولیدی دارای استاندارد یورو ۴ خواهد بود.
هزینه اجرای فاز اول این طرح ۶۰۰ میلیون یورو بوده که ۶۰۲ نفر به شکل مستقیم در آن مشغول کار شده اند. بر اساس پیش بینیها فازهای دوم و سوم این طرح نیز به ترتیب در تیر و شهریور سال ۹۷به بهره برداری رسیده و ظرفیت تولید ۱۲میلیون لیتر بنزین دارای استاندارد یورو ۴ در این پالایشگاه تثبیت خواهد شد. هزینه اجرای فازهای دوم و سوم این پالایشگاه نیز بالغ بر ۳۲۰ میلیون یورو پیش بینی شده که عملیات تکمیل آنها در دست اجراست.
همچنین رئیس جمهور در جریان سفر به هرمزگان با حضور در مجتمع بندری شهید رجایی، از تجهیز فاز ۲ اسکله این بندر بازدید و فرمان آغاز عملیات اجرایی فاز سوم مجتمع بندری شهید رجایی را صادر کرد.
فاز ۳ بندر شهید رجایی با تکیه بر دانش متخصصان ایرانی و بهره گیری از تجهیزات و فن آوری های روز دنیا، ظرفیت کانتینری بندر شهید رجایی را به ۸ میلیون TEU افزایش میدهد و با ۱۴۰۰ متر اسکله میتواند بزرگترین کشتی های غول پیکر کانتینری جهان را پذیرش کند.
با بهره برداری کامل از این زیرساخت بندری، به صورت همزمان سه کشتی بسیار بزرگ اقیانوس پیمای نسل هفتم جهان با ۴۰۰ متر طول، ۱۷.۵ متر آبخور و ۱۸هزار و ۴۰۰ کانتینر ظرفیت، می توانند در این اسکله ها پهلو بگیرند. علاوه بر این، ۱۱۰ هکتار محوطه برای راه اندازی یک ترمینال جدید کانتینری در پسکرانه بندر هم آماده می شود.
مقدمات مرحله نخست احداث زیرساخت های فاز 3 بندر شهید رجایی در جریان نخستین سفر روحانی به استان هرمزگان در سال ۹۲ در دستور کار قرار گرفت و پس از انجام یکسری مطالعات، کمتر از یکسال بعد عملیات عمرانی این طرح عظیم بندرسازی با حضور معاون اول رئیس جمهور، شروع شد.
نتیجه این حرکت راهبردی و همچنین رونق گرفتن تعاملات بین المللی ایران با کشورهای غربی در دوره پسابرجام، به این جا رسیده که بخش عمده دانش بندرسازی توسط مهندسان و متخصصان ایرانی، بومی سازی و نیاز کشور به خارجی ها مرتفع شده است.
انتهای پیام/