اظهارات سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه درباره کشف سلاح‌های اسرائیلی در دست مخالفان مسلح سوری نشان می‌دهد که این رژیم نهایت تلاش خود را به کار گرفته است تا به هر طریق ممکن از آزادی غوطه شرقی جلوگیری کند.

غوطه شرقی بحران انسانی یا سلاح سیاسی؟به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ روزنامه «جوان» در یادداشتی از «احمد کاظم‌زاده» نوشت:

با وجود گذشت یک هفته از تصویب قطعنامه 2401 شورای امنیت درباره برقراری آتش بس یک ماهه در سراسر سوریه هنوز این قطعنامه به مرحله اجرا درنیامده است که بخشی از عوامل به محتوای قطعنامه و بخش دیگر به بازیگران دخیل مربوط می‌شود. درباره محتوای قطعنامه می‌توان گفت که نه زمان دقیقی برای اجرای قطعنامه تعیین شده و نه اینکه سازوکار اجرایی مشخصی در نظر گرفته شده است.

درباره بازیگران دخیل نیز می‌توان گفت هر یک از آنها تفسیر خاص خود را از قطعنامه دارند. در این راستا امریکا می‌خواهد رقه و ترکیه نیز عفرین را از شمولیت قطعنامه خارج و اهداف خود را در مناطق اشغالی شمال سوریه دنبال کنند یا رژیم صهیونیستی که همواره یکی از بازیگران آشوب ساز اما نامرئی بحران سوریه بوده از این نگران است که با شکسته شدن محاصره غوطه شرقی واقع در حومه دمشق ارتش سوریه پیشروی‌های خود را به سمت جبهه جنوبی گسترش دهد که این مسئله با توجه به آشکار شدن آسیب پذیری این رژیم در جبهه جولان با توجه به سرنگونی هواپیمای اف 16 آن به یک کابوس به این رژیم تبدیل شده است.

اظهارات سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه درباره کشف سلاح‌های اسرائیلی در دست مخالفان مسلح سوری نشان می‌دهد که این رژیم نهایت تلاش خود را به کار گرفته است تا به هر طریق ممکن از آزادی غوطه شرقی جلوگیری کند و به نظر می‌رسد بخش عمده‌ای از هیاهوی کشورهای غربی در شورای امنیت درباره وضعیت انسانی غوطه شرقی از اعمال فشار مافیای این رژیم ناشی می‌شود. به نظر می‌رسد سفر اعلام نشده بنیامین نتانیاهو به امریکا با هدف وادار کردن امریکا به رویارویی با روسیه در سوریه و به خصوص غوطه شرقی صورت گرفته است. در این میان گروه‌های تکفیری مانند القاعده، النصره و تحریر الشام که از آتش بس یک ماهه در قطعنامه 2401 مستثنی شده‌اند، بیش از پیش بر تلاش‌های خود برای جلوگیری از خروج غیرنظامیان و زخمی‌ها افزوده‌اند تا همچنان در پشت آنها پناه بگیرند. آنها متأسفانه به این نتیجه رسیده‌اند که تنها شرط بقای خود در استمرار سپر انسانی به هر قیمت ممکن است.

در مقابل روسیه و دولت سوریه با وجود اینکه به وضعیت انسانی غوطه شرقی واقفند و به همین منظور روزانه آتش بس پنج ساعته برای خروج غیرنظامیان و مجروحان در غوطه شرقی اعلام شده است اما ادامه حملات هوایی را به اهداف گروه‌های تکفیری نافی کل قطعنامه 2401 نمی‌دانند چراکه این نوع حملات در آن مستثنی شده است.

مجموعه‌ای از این عوامل که گوشه‌ای از تضاد منافع قدرت‌های دخیل در بحران سوریه را نشان می‌دهد موجب شده است نه تنها قطعنامه آتش بس یک ماهه اجرا نشود بلکه چه بسا سوریه به صحنه جدیدی برای رویارویی قدرت‌های دخیل به خصوص روسیه و امریکا تبدیل شود که می‌تواند با تحریک رژیم صهیونیستی به یک جنگ جدید تبدیل شود.

منبع: روزنامه جوان

انتهای پیام/

برچسب ها: سوریه ، ارتش ، آمریکا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.