سید تقی سهرابی مدیرکل صدا و سیمای مرکز فارس در این مراسم گفت: سریال خورشیدهای سه گانه به سه شخصیت حافظ، سعدی و خواجوی کرمانی می پردازد.
وی ادامه داد: در زمانه ای که اخلاق گم شده حال باید عشق و دوستی را در کتاب هایی چون سعدی ، حافظ و خواجوی کرمانی پیدا کرد.
سهرابی اضافه کرد: سریال خورشیدهای سه گانه با کمک مالی بنیاد خیریه فرهنگی آموزشی صدر هاشمی نژاد در شیراز ساخته خواهد شد.
مهدی حسینی مدیر بنیاد فرهنگی صدر هاشمی نژاد و نماینده سید محمد صدر هاشمی نژاد در این مراسم با بیان اینکه برای شکل گیری سریال ۹۰ قسمتی مفاخر فارس از یک سال پیش کارهای زیادی انجام شد، افزود: مدیریت مرحله تحقیق و پژوهش این اثر بر عهده کاووس حسن لی است و با تیمی از اساتید فرهنگ و ادب کشور این کار عظیم را پیگیری میکند.
وی ادامه داد: با توجه به دراماتیک بودن زندگی سعدی قطعا سهم مناسبی از سریال به ویژگی های زندگی او می پردازد.
مهدی حسینی تصریح کرد: این سریال نقطه عطفی است که با کنکاش های صورت گرفته در زندگی این بزرگان، به نکاتی که برای جامعه مشخص نیست پرداخته می شود.
وی با بیان اینکه علاوه بر این سریال 90 قسمتی، یک فیلم سینمایی از این بزرگان تهیه می شود، اضافه کرد: نسخه سینمایی این اثر، فیلمنامه و دکوپاژی متفاوت خواهد داشت تا جایگاه خود را در عرصه نمایش و فیلم نشان دهد.
مدیر بنیاد فرهنگی صدر هاشمی نژاد و نماینده سید محمد صدر هاشمی نژاد تصریح کرد: در نگارش فیلمنامه این سریال، 3 عنصر روایت در گلستان، خلاقیت در کلام خواجو و تصویرسازی در بدیع حافظ موجب می شود اثری قابل توجه به مخاطبان عرضه شود.
داریوش ارجمند بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون نیز در این مراسم اظهار کرد: امیدوارم که بنیاد صدر هاشمی نگاهی نیز به شاعران بزرگ سرزمین خراسان داشته باشد و در سریالسازیها به این شاعران توجه شود.
وی اضافه کرد: 3 شاعر انتخاب شده برای ساخت سریال جزو نوابغ جهان و متعلق به تاریخ بشر و دنیا هستند.
داریوش ارجمند بیان کرد: سعدی طرفداران زیادی در جهان دارد چرا که او علاوه بر شاعری، شیخ است ولی آنچنان از عشق میگوید که هیچ شیخی از عشق نمیگوید.
این بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون افزود: این شاعر آنچنان از اجتماع و اخلاق میگوید که در عالمان جامعه و اخلاق کمتر دیده میشود و میتوانیم سعدی را بزرگترین معلم اخلاق بدانیم.
وی تصریح کرد: سخنان این شاعر بزرگ با وجود گذشت سال ها اما بوی کهنگی نمی دهد، تازه است و سرمشق برای بسیاری از افراد قرار گرفته است.
آیتالله علی اصغر دستغیب تولیت آستان مقدس احمدی و محمدی نیز در این مراسم گفت: این ۳ خورشید، انسانهایی هستند که با ارتباط و اتصال به خداوند و توجه به پیامبر اکرم (ص) و اهل بیت همت کردند و دریافتهای خود را فرا راه انسانها قرار دادند.
وی ادامه داد: آموزههای این شاعران برای تحکیم مبانی معرفتی و اعتقادی، ترویج فرهنگ اسلامی و اخلاق که زیربنای همه پیشرفتها و ترقی تعالی انسانها است، باید مورد استفاده قرار گیرد.
تولیت آستان مقدس احمدی و محمدی با بیان اینکه دیباچه گلستان سعدی بر اساس تعالیم قرآنی و روایی است، تصریح کرد: حافظ چهرهای درخشان عرفان و معنویت است که در اشعارش حقایقی را از تعالی خویش بیان کرده است و خواجوی کرمانی حلقه ارتباطی ۲ استان نخبهپرور فارس و کرمان است.
آیتالله علی اصغر دستغیب گفت: بالاترین تاثیر را سریالها و فیلمها در جامعه دارند که از آن جمله سریال امام علی (ع) است که در اذهان مردم ماندگار شده است.
تولیت آستان مقدس احمدی و محمدی اضافه کرد: در قرآن از ثروت به خیر یاد شده است و ثروتی که در راستای فرهنگ دینی و اسلامی هزینه شود، باقیات صالحاتی است که برای آقای صدر هاشمینژاد مصداق پیدا کرده و به روی او گشوده شده است.
جمشید جعفرپور رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم بیان کرد: این کار باید در سازمان سینمایی ایران پیگیری شود چرا که جزو ضرورتهای کشور است.
وی ادامه داد: وقتی هویت اسلامی ما مورد هدف قرار گرفته میشود ضرورت دارد، چنین سریالهایی که به معرفی شخصیتهای بزرگ کشور میپردازد تولید شود.
دارابی معاون امور استانهای صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران نیز در مراسم آغاز ساخت سریال مفاخر ایران در شیراز گفت: آثار حافظ و سعدی زمینه ساز گفتگو با جهان و نشان از صلح و دوستی ایرانیان است.
وی تصریح کرد: آثار تمدنی کشور ما در تبادل، تعامل و ارتباطات جهانی که گفت و گو نقش ایفا میکند، پشتوانهای قوی و غنی است.
دارابی ادامه داد: این از افتخارات ما است که دیوان حافظ، بوستان و گلستان سعدی جزو 100 اثر برتر جهان است.
معاون امور استانهای صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران گفت: امروز سینما و نمایش قدرت برجسته گفت و گو در عرصه جهانی است و اگر بتوانیم نسل جوان را در بحث اخلاقیات و مسائل مربوط به نیازهای جامعه یاری کنیم کار بزرگی انجام داده ایم.
وی بیان کرد: در خانه ما در کنار قرآن کریم و مفاتیح الجنان، بوستان و گلستان و دیوان حافظ داریم و ما به این افتخارات میبالیم و این داشتههای ما است و در دنیا احساس غرور می کنیم.
معاون امور استانهای صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران گفت: امروز بسیاری از صاحب نظران جهانی از جمله گوته با افتخار گفته اند که متاثر از سعدی و حافظ هستند و ما اگر به دنبال بازسازی گذشته مان هستیم باید به سرغ آثار برزگان برویم.
دارابی بیان کرد: رئیس جمهور فرانسه به احترام سعدی، نام او را بر فرزندان خود میگذارد و به تاریخ و ادبیات ایران زمین احترام گذارد.
وی افزود: اگر به دنبال صیانت از آثار فارسی و حفظ تمدن ایران و اسلام، هستیم باید به آثار حافظ، سعدی و خواجو اهتمام بورزیم و هر فرد نیکوکاری که بیاید و برای تصویر کشاندن آثار به ما کمک کند ما خوشحال و مشتاق هستیم.
دارابی تاکید کرد: اگر به دنبال ارائه تصویری شفاف و روشن از گفت و گو و مدارا و صلح جویی ایرانیان به جهانیان هستیم، باید به آثار سعدی و حافظ رجوع کنیم.
وی گفت: اگر چه امروز در شیراز شاهد افتتاح کار سه خورشید هستیم، قهرمان کردستان سلطان سنجر، قهرمان بختیاریها بی بی مریم و فرزندش شیرعلی مردان، حماسه عشایر عرب غیور ایران در برابر تجاوز انگلیس در خوزستان، در مراکز استانهای مختلف در حال تولید و ساخت است، اما تفاوت این مجموعه از آن جهات است که ما برای نخستین بار در عرصه فرهنگ و هنر وارد شده ایم.
دارابی افزود: وظیفه ماست که حق ما و آنچه که استان فارس و شیراز به عنوان پایتخت فرهنگ و هنر ایران را دارد ادا کنیم که تاخیر فراوانی در آن انجام شده است.
وی گفت: استادان و هنرمندان فارس نقش اول را در خلق، تولید و ساخت اثر خواهند داشت تمام تلاش ما و همکاران در صدا و سیما و مرکز فارس بر این است که از بهترین، نام آورترین و مجربترین عوامل و عناصر در حوزه کارگردان، تولید و بازی برای این کار استفاده شود و در طراز جهانی تولید خواهد شد.
وی بیان کرد: امیدوارم با عوامل در نظر گرفته شده، کاری فاخر و ارزشمند که تصویری از توانمندی، قابلیت، ارزشهای ایرانی و فرهنگ و تمدن ایران را در قالب تصویر، نمایش ، فیلم سینمایی و مجموعه سریال این سه بزرگ به جهانیان ارائه دهیم تا همه جهان به احترام ایران بایستد و کلاه از سر بردارد.
در این مراسم تفاهم نامه ای بین بنیاد فرهنگی صدرهاشمی نژاد و صدا و سیمای مرکز فارس منعقد و از تمبر سریال مفاخر فارس رونمایی شد.
این سریال ۹۰ قسمتی با هدف معرفی سابقه تمدنی و چهرههای شاخص سعدی، حافظ و خواجوی کرمانی ایران به جهان در مدت پنج تا هفت سال ساخته میشود که ۶۰ قسمت این سریال مربوط به دوران سعدی است و ۳۰ قسمت دیگر به دوران حافظ و خواجوی کرمانی میپردازد و بیش از ۷۰ درصد این سریال در فارس و بقیه در سایر استانهای کشور و حتی خارج از کشور تصویربرداری خواهد شد.
این سریال پس از ساخت، علاوه بر پخش از شبکههای ملی به صورت همزمان دوبله و در شبکههای بین المللی پخش میشود.