به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک؛ اولین کلکسیون گلهای پیازی کشور شامل ۱۲۰ گونه گل پیازی در پژوهشکده ملی گل و گیاهان زینتی محلات و ۴ واحد گلخانه تحقیقاتی مدرن با اعتبار ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال از محل اوراق قرضه اسلامی به بهره برداری رسید.
محمدرضا شفیعی رئیس پژوهشکده ملی گل و گیاه ایران در حاشیه این افتتاح با بیان اینکه با کمترین امکانات کار میکنیم، گفت: توسعه گلهای پیازی کشور نیاز به اعتبار دارد که با ۵ میلیارد ریال و استفاده از منابع ژنتیکی خود میتوانیم مجموعه گلهای پیازی ایجاد کنیم که در منطقه بی نظیر باشد.
شفیعی افزود: برای ارتقاء نژاد گلهای پیازی نزدیک به ۲ سال تلاش شده و با ادامه فعالیتها ارقامی جدید و منحصر به فرد تولید خواهد شد که میشود در بازارهای جهانی حضور گسترده داشت.
وی اضافه کرد: با توجه به آغاز برنامه جمعآوری و تکثیر گلهای پیازی در محلات و امکان معرفی نمونههای جدید گلهای پیازی در هرسال میتوان نمایشگاه گلهای پیازی را هرساله در این شهرستان برگزار کرد.
رئیس پژوهشکده ملی گل و گیاه ایران با اشاره به اینکه گلهای پیازی از نظر جذب گردشگر و توریست گل اهمیت دارند و یکی از موضوعات مهم اقتصاد کشور بحث گردشگری گل است، اضافه کرد: بخش مهمی از این گردش مالی کشور میتواند مربوط به گلهای پیازی باشد که تاکنون به آن توجه نشده است.
وی بیان کرد در دنیا گل و گیاه ۱۵۰ میلیارد دلار گردش مالی دارد که متاسفانه سهم ایران از این گردش مالی عظیم ناچیز و در حدود ۴۰ الی ۵۰ میلیون دلار است و این گردش میتواند تا چند صد میلیون دلار افزایش یابد.
شفیعی با بیان اینکه کلکسیون گلهای پیازی کشور به منظور حفظ منابع ژنتیکی و بهنژادی گلهای پیازی و بومی ایران ایجاد شده است تصریح کرد: بسیاری از گلهای پیازی دنیا از جمله گلایول، لاله، زنبق، سیکلامن و گل صدتومانی، منشأ ایرانی دارند که متاسفانه از این موضوع خوب بهره برداری نشده است.
انتهای پیام / ج