به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛ بیرانوند مدیر شیلات استان لرستان گفت: در حال حاضر استان لرستان حدود ۲ میلیون ۲۵۰ هزار قطعه بچه ماهی زینتی در سال تولید میشود.
وی افزود: در صنعت پرورش ماهیان زینتی حدود ۵۰ نفر در ۲۸ مرکز در این زمینه مشغول به کار هستند.
ماهیان زینتی این موجودات رنگارنگ علاوه بر زیبایی که به دکوراسیون خانهها میدهند، زمینه اشتغال زایی و درآمد را برای بسیاری از خانوادهها به همراه دارد.
اکبری، کارشناس پرورش ماهی در مورد شرایط این حرفه گفت: پرورش ماهیهای زینتی یکی از مشاغل خوب و پردرآمد و جز مشاغل خانگی دسته بندی میشود.
وی در مورد مزایای این ماهیها میگوید: وجود این ماهیها در خانه میتواند باعث ایجاد آرامش در فضای خانهها شود و افراد زیادی به خاطر همین موضوع در خانههای خود ماهی زینتی را نگهداری میکنند. این ماهیها زمانی که در محیط خانه باشند باعث ایجاد روحیه شاد در بین افراد خانواده میشوند.
در ادامه گفت: افرادی علاوه بر این مزایا با نگهداری این ماهیهای زینتی در منازل برای خود کسب درآمد میکنند و از این راه برای خود شغل ایجاد کرده اند.
یکی از افرادی که برای خرید به مغازه ماهی زینتی آمده بود در جواب سوال خبرنگار در مورد علت حضورش در این مغازه گفت: وقتی از کنار این مغازه عبور میکردم، جذبشون شدم و وارد مغازه شدم که ماهیها را تماشا کنم. از تماشای ماهیها لذت میبرم و آرامش خاصی به من میدهند.
وی در ادامه گفت: بنده در خانه آکواریوم دارم و ماهی نگهداری میکنم، هر چند وقت یک بار به اینجا میآییم و هم ماهیها را تماشا میکنم و هم ماهی جدید میخرم.
یک نفرکه برای خرید ماهی آمده بود درباره علت خریدش گفت: کلا به حیوانات علاقه زیادی دارم و از بین جانوران علاقه ام به آبزیان بیشتر است به خاطر همین از دیدن ماهیها لذت میبرم و در خانه ماهی زینتی نگهداری میکنم. در طول روز وقتی چند دقیقه به ماهیها نگاه میکنم آرامش در من ایجاد میشود و از استرس و مشغله کار رهایی پیدا میکنم.
به سراغ یکی از افرادی رفتیم که پرورش ماهیهای زینتی را در خانه انجام میدهد. وی در مورد چگونگی شروع شدن این کار گفت: حدود یک ساله که دارم در خانه ماهی زینتی پرورش میدهم. ابتدا برای نگهداری در منزل خودمان ماهی زینتی خریداری میکردم، ولی زمانی که به این کار علاقه پیدا کردم تصمیم گرفتم این کار را گسترش بدهم. هم به کاری که علاقه دارم مشغول شده ام هم از این راه توانسته ام کسب درآمد کنم.
وی افزود: حالا با گسترش پرورش ماهی زینتی خود در منزل توانسته ام برای دیگر افراد خانواده ام شغل ایجاد کنم. در حال حاضر ۴ نفر از اعضای خانواده ام در این راه با من همراه شده اند و آنها هم از این طریق میتوانند هزینههای زندگی خود را تامین کنند.
یکی از پرورش دهندگان ماهی زینتی میگوید: دلیل اصلی من برای شروع به کار در این حرفه علاقه بود.
وی افزود: واقعا مجذوب زیبایی این کار شدم. خدا را شکر درآمد خیلی خوبی دارد و مردم استقبال خوبی کرده اند.
وی در ادامه گفت: بعضی ماهیهای این مرکز را خودمان تکثیر میکنیم و در استان خودمان تولید میشوند.
یکی دیگر از این پرورش دهندگان ماهی زینتی در منزل گقت: سالانه حدود ۲۰۰ هزار قطعه در منزل تولید میکنیم و بازار فروش خوبی هم داریم. تولیدات را هم به استانهای همجوارمان صادر میکنیم.
وی در ادامه از مشکلاتشان برای گسترش این حرفه گفت: اگر مسئولین تسهیلات به ما بدهند تا بتوانیم کارمان را توسعه دهیم و آن موقع میتوانیم افراد بیشتری را هم مشغول به کار کنیم.
بیرانوند مدیر شیلات استان لرستان در مورد برنامه هایشان برای توسعه پرورش ماهی زینتی در استان لرستان گفت: با توجه به نوپا بودن این صنعت در استان لرستان، ما شروع به ساماندهی این مراکز کرده ایم و به دنبال این هستیم که افرادی که علاقه به این کار دارند در صورت داشتن شرایط لازم مجوز به این افراد بدهیم و برای شروع کار تسهیلات در اختیارشان قرار دهیم.
با توسعه پرورش ماهیان زینتی علاوه بر اشتغالزایی، افزایش درامد را برای خانوادهها در پی خواهد شد، لذا ضروریست مسئولان حمایت خود را از این صنعت را مورد توجه قرار دهند.
گزارش از سعیده دریکوند
انتهای پیام/د