به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج ؛ در سال های قبل از سال ۵۷ و پیروزی انقلاب اسلامی تعداد مراکز عالی انگشت شمار بود و بنابر گزارش های وزارت علوم تنها ۱۷۵ هزار دانشجو در داخل خاک ایران با جمعیت ۳۵ میلیون تحصیل می کردند و برابر همین تعداد هم در خارج از کشور مشغول به تحصیل بودند.
بعد از پيروزی انقلاب اسلامی ایران و با در نظر گرفتن آغاز جنگ تحمیلی كه هشت سال به طول کشید و فرصت سازندگی در تمام عرصه ها از جمله آموزش و پژوهش در ایران کم شد، در دهه دوم توسعه آموزش عالی در دستور كار قرار گرفت و در اين روند در دهه سوم به صورت خيلی جدی ادامه پيدا كرد و به همين دليل نيز در طی سال های اخر حوزه آموزش عالی و توليد علمی در كشور به وضعيت قابل قبول رسيده است.
با گذشت سال های پس از انقلاب جمعیت ایران دو برابر و نزدیک 80 میلیون نفر رسید و در کنار آن شهرها نیز توسعه پیدا کردند که این خود بیانگر توجه و اهمیت احداث مراکز آموزش عالی در تمام مراکز شهرستانی را نشان می داد.
استان کهگیلویه وبویراحمد همزمان با انقلاب اسلامی فاقد هر گونه مركز آموزش عالی و دانشگاهی بود ولی با توجه به اقدامات صورت گرفته و خدمات نظام در راستای ايجاد عدالت در تمامی بخش ها هم اكنون حدود 20 مركز آموزش عالی در شهرستان های مختلف استان فعاليت می كنند و شمار دانشجويان در حال تحصيل به حدود 40 هزار نفر رسيده است.
مهدی قلی پور معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه یاسوج با بیان اینکه بعد از انقلاب اسلامی ودر سال ۱۳۶۲ دانشگاه یاسوج زیر نظر دانشگاه شیراز با ۱۴۰ نفر دانشجو راه اندازی شد گفت: سال ۱۳۷۲ دانشکده کشاورزی تاسیس و تبدیل به مجتمع آموزش عالی شد که سال ۱۳۷۴با نام اصلی آن موافقت و در سال ۱۳۷۸ مجوزمستقل شدن آن از دانشگاه شیراز از طرف وزارت علوم قطعی و صادر شد.
وی افزود: هم اکنون ۶ هزار دانشجو با ۱۵۲ کد رشته با گرایش ها ، دوره ها ،رشته ها و دانشکده های مختلف در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.
قلی پور بیان کرد: در حال حاضر ۶ هزار و ۱۴۹ دانشجو در دانشکده های متمرکز کشاورزی،انسانی،علوم پایه،فنی مهندسی و دو دانشکده اغماری در کهگیلویه و صنعت و معدن چرام مشغول به تحصیل هستند.
وی گفت: دانشگاه یاسوج با 230 هیئت علمی ، 160 کارمند ،27 گروه آموزشی ،2 رشته کاردانی ، 30رشته کارشناسی ،64 گرایش کارشناسی ارشد و 34 گرایش دکتری هم اکنون در حال فعالیت است.
قلی پور با بیان اینکه این دانشگاه در حوزه پژوهش سه پژوهشکده منابع طبیعی – محیط زیست ،گیاهان دارویی و زبان شناسی دارد گفت:دانشگاه یاسوج در چند سال اخیر توانسته رتبه های خوبی در کشور و دنیا کسب کند.
وی عنوان کرد: در سال گذشته از بین 71 دانشگاه جامع کشور دانشگاه یاسوج توانست رتبه 14 را به خود اختصاص دهد ودر بین رشته های مشترک جزء یک درصد برتر دنیا است.
قلی پور گفت: برخی از اعضای هیئت علمی ما در بین گروه های آموزشی در جهان جزء برترین ها هستند.
وی با بیان اینکه یکی از سیاست های دانشگاه یاسوج جذب دانشجویان نخبه است افزود: از سیاست های این دانشگاه مثل خوابگاه و امتیاز های تحصیلی که برای دانشجویان در نظر گرفته شده باعث شده افراد نخبه وارد این دانشگاه شوند.
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه یاسوج اظهار کرد:گسترش رشته ها و نوپا که تازه وارد کشور شده اند و ظرفیت آن در دانشگاه یاسوج وجود دارد از دیگر سیاست های این دانشگاه است.
رییس دانشگاه پیام نور استان کهگیلویه وبویراحمد افزود: دانشگاه پیام نور از سال ۱۳۸۵ از منطقه فارس جدا شدومستقل شروع به فعالیت کرد و در حال حاضر ۹ مرکز دو واحد در بویراحمد و بقیه در 7 شهرستان دیگر استان در حال فعالیت است.
سید سجادسجادی قدیمی ترین مرکز دانشگاه پیام نور استان را در دوگنبدان دانست که از سال۱۳۷۲شروع به کار کرد و گفت:در حال حاضر ۷هزار دانشجو در۸۳ رشته کارشناسی و۴رشته کارشناسی ارشدو 50 هئیت علمی در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند .
وی عنوان کرد:در حوزه پژوهش اعضای هیئت علمی۱۴۰مقاله پژوهشی ISI، ۱۰ کتاب ، ۱۴ طرح پژوهشی(۱۰داخلی و۴خارجی) و ۱۵ کارگاه علمی آموزشی وهمایش برگزار شد.
سجادی گفت: فعالیت آموزشی موسسات آموزش عالی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در سطح استان شروع به کار کردند که در توسعه استان وکشورکاربرد دارند.
آرمین محمودی رییس دانشگاه آزاد یاسوج گفت: این دانشگاه از سال۱۳۶۳ تاسیس ویکی از برکات جمهوری اسلامی ایران بود که با حمایت های مسئولان به عنوان بزرگترین مجموعه علمی کشور در عرصه بین المللی می درخشد.
وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد رتبه۱۲۶ دانشگاه های جهان را به خود اختصاص داده است افزود: این دانشگاه بدون اتکا به منابع دولتی و با منابع خود درامدی بار عظیمی از اموزش عالی کشور را به دوش می کشد.
محمودی گفت: دانشگاه آزاد استان با۷۰ هزار دانشجو و۳ واحد دانشگاه در یاسوج ، گچساران ودهدشت و۳۰۰هیئت علمی مربی ، استادیاری ، دانشیاری ، استاد تمام و۴۰۰کارمند هم اکنون مشغول به فعالیت است.
وی عنوان کرد: ۱۵هزار نفر دانشجو داریم که 5 هزار دانشجو دختر و۱۰هزار دانشجوی پسر هستند و این افراد در30 رشته کار دانی و کارشناسی ، 30 رشته کارشناسی ارشد و 20 رشته کار دانی مشغول به تحصیل هستند.
محمودی افزود: تاکنون مقاله ۱۰۵۰ ISI دانشگاه آزاد استان در مجله های معتبر جهان به چاپ رسیده که این رقم در مجامع آکادمیک از سطح بالایی برخوردار است.
رییس دانشگاه آزاد استان کهگیلویه وبویراحمد گفت:هم اکنون ۴ مرکز فناوری ، دو شرکت پژوهشی ودو مرکز رشد در دانشگاه آزاد استان داریم که تولیدات علمی خوب در مجامع جهانی و تولید ثروت از ایده وعلم از مهمترین سیاست های این دانشگاه است.
در دانشگاه علوم پزشکی نیز ۲ هزار دانشجو تحصیل میکند و تعداد ۱۸۰ نفر نیزعضو هیئت علمی این دانشگاه هستند وتعداد رشته تحصیلی دراین دانشگاه نیز ۲۴ رشته است.
سبز معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه وبویراحمد نیز درخصوص ارتقای وضعیت علمی این دانشگاه گفت: امسال تعداد ۴۰ پزشک متخصص جدید الورود به ظرفیت دانشگاه اضافه شد که جلسه معارفه آنان در آبان ماه برگزارشد.
با وجود ارتقای شاخصهای علمی و پژوهشی و استفاده از ظرفیت افراد علمی وتوانمند در مراکز آموزش عالی اوج افتخارات آموزش عالی استان را باید در دانشگاه یاسوج به عنوان دانشگاه مادر دانشگاههای استان جستجو کرد. دانشگاه نوپای یاسوج توانست دربین ۷۱ دانشگاه جامع کشور رتبه ۱۴ رابه خود اختصاص دهد که این امربیانگر جهش و توسعه علمی، عمق و کیفیت بالای فعالیتهای این دانشگاه است.
رحیمی رئیس دانشگاه یاسوج درهمین خصوص گفت: چند تن از اعضای هیئت علمی دانشگاه یاسوج به عنوان دانشمندان برتر ملی وجهانی شناخته شوند که از جمله آنها میتوان به دکتر مهر اورنگ قائدی به عنوان یکی از چند محقق برتر دنیا و دکترمنفرد به عنوان یکی از ۵ فناور برتر ملی در سال ۹۵ اشاره کرد.
افزایش بی سابقه ظرفیت دانشگاه ها و افزایش تعداد دانشجویان از حدود ۱۷۵ هزار در قبل از انقلاب به بیش از ۴ میلیون ۳۰۰ هزار دانشجو در بعد از انقلاب اسلامی، از مهمترین مصادیق پیشرفت و توسعه یافتگی در مسیر آموزش عالی به شمار می رود.
دشمنان کشور همیشه در حال ضربه زدن به این نظام و ارزش های آن هستند که می توان با انسجام کامل در گرو همدلی و مشارکت عمومی مردم در تمامی عرصه های سازندگی و توسعه کشور توطئه دشمنان را خنثی کرد.
گزارش از مرضیه سادات غلامی
انتهای پیام/س