معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: جوانان ما امروز بیشتر از آنچه نیازمند حمایت های مالی باشند نیازمند اعتماد هستند.

به گزارشگروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: ما بحث فرار مغرها را قبول داریم اما باید اطلاعات موجود در این بخش را هم به درستی کسب و منتشر کنیم، در حال حاضر در بحث مهاجرت ایران جزو 10 کشور آخر است.

او گفت: سطح علمی در کشور رشد قابل توجه دارد به طوری که به لحاظ ارائه مقالات در رتبه 15 جهان هستیم، اما در دوران قبل از انقلاب شاهد یک چنین جهش علمی نبودیم، دانشگاه در ایران پدیده بومی نبوده لذا سیلابل ها و رفرنس ها هم خارجی هستند و درست به همین دلیل دانشگاه ها نتوانسته اند با صنعت ارتباط پیدا کنند، اگرچه زحمات زیادی کشیده شده اما جهش اصلی دانشگاه های ما حدودا در 10 تا 15 سال گذشته اتفاق افتاده است.

تیترامشب/ اعتماد، نیاز امروز جوانان کشور 
 

ستاری افزود: ما در دنیا در زمینه های علوم پایه و مهندسی صاحب اسم و رسم هستیم. او گفت: توسعه کمی تا حدی جواب می هد اما اصل توسعه کیفی است، ما در چند سال گذشته بیشترین رشد علمی را داشته ایم مانند علوم نانو که در رتبه 4 جهان هستیم، نکته این است که این علوم باید با صنعت و اقتصاد مرتبط شود، دولت تا یک حدی می تواند این هزینه ها را ارائه دهد از یک جایی به بعد باید از دل جامعه بجوشد.

او افزود: ما باید در حوزه صنعت، فرهنگ و آموزش زیست بوم مناسبی طراحی کنیم، دانشگاهی که نتواند کوچه پشتی خود را تغییر دهد فایده ای برای کشور ندارد.

ستاری افزود: نفت خدمت های زیادی به کشور کرده اما خیانتی هم داشته از جمله فرهنگی را وارد ایران کرده که اشتباه بوده است مانند فرهنگ استخدام در دستگاه های دولتی که این واژه نوآوری را از جوانان ما گرفته است. نوآوری سقفی ندارد و موجب اعتماد به نفس در فرد می شود و جامعه را به پیش برده، تولید ثروت می کند.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: بیشترین مشکلات ما ریشه در فرهنگ دارد زیرا نخست مردم باید این جوانان را باور کنند تا روی فکر و اندیشه و خلاقیت آنها سرمایه گذاری کند.

او گفت: سیستم آموزشی ما با وجود همه کمبودهایی که دارد با قدری اختلاف با بهترین دانشگاه های آمریکا برابری می کنند، یکی از مشکلات آمریکا در سال های اخیر این است که نخبگان در حال بازگشت به کشورشان هستند.

ستاری گفت: ما باید تفکراتمان را عوض کنیم، دانشگاه ما نباید پشت دیوارها مخفی شوند، این دانشگاه ها باید با صنعت، جامعه و فرهنگ مرتبط شوند، رشد علمی کشور در حال حاضر با قبل از انقلاب قابل مقایسه نیست. ما امروز می دانیم که با پول نفت نمی شود کشور را اداره کرد بلکه باید با قدرت خلاقیت جوانان این کشور را اداره کرد.

او افزود: تا زمانی که بخش خصوصی در بخش پژوهش برنامه ریزی نکند نمی توانیم در این عرصه پیشرفت را مشاهده کنیم. محصولی که با پول دولتی ایجاد شود نتیجه ای نخواهد داشت زیرا دولت نماینده جامعه نیست و در نتیجه محصول ارائه شده نیز مردم پسند نیست.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور افزود: در حوزه شرکت های دانش بنیان بیش از 120 خدمت به این شرکت ها ارائه می دهیم اما مهمتر از همه این حمایت ها اعتماد به جوانان است که این فرهنگ جدید باید در جامعه نهادینه شود.

منبع:پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر

انتهای پیام/

بررسی پیشرفت ها و جایگاه علمی ایران

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.