به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت صبح امروز در مراسم بهبود تغذیه جامعه با مشارکت زنان روستایی و عشایر که در وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار کرد: بحث تغذیه یکی از نکات کلیدی کشور است و بسیاری از بیماری ها که ما با آن دست و پنجه نرم می کنیم مقوله الگوهای غذایی و تغذیه است و امروزه خانواده های ایرانی نسبت به موضوع خوراک حساس شده اند.
وی بیان کرد: به اسم مکمل های غذایی، دمنوش گیاهی و تغذیه سالم بسیاری از مردم دچار مشکل شده اند و برای مردم سوالاتی در این زمینه ایجاد شده است.
رئیسی افزود: نپرداختن به الگوهای غذایی باعث بروز مشکلاتی شده است و سودجویی هایی در زمینه تغذیه و رژیم های نادرست انجام شده که این مسئله آسیب جدی به جامعه می زند.
وی با اشاره به اینکه دیابت نوع 2 ارتباط مستقیمی با چاقی و الگوهای غذایی دارد، ادامه داد: سوء تغذیه مسئله مهمی در چاقی است، ولی بعضی مواقع پرخوری نوعی سوء تغذیه به حساب می آید، به طوری که افراد مواد غیر ضروری را مصرف می کنند.
رئیسی اظهار کرد: در جامعه کمبود آهن و ویتامین دی وجود دارد که علت اصلی آن نپرداختن به مصرف ریزمقوی است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به اینکه برخی از مواد غذایی با هزینه های زیادی خریداری شده ولی مناسب نیستند، گفت، بعد از طرح تحول در همه مراکز سلامت یک کارشناس تغذیه به مردم مشاوره می دهد و ما باید به سمت آموزش با سرعت بیشتری حرکت کنیم.
وی در خصوص اینکه زنان در تهیه غذای سالم نقشی پررنگی دارند، افزود: تامین غذای سالم، توان اقتصادی خانواده برای تامین غذا و انتخاب غذا مبتنی بر دانش و فرهنگ صحیح تغذیه ای سه بعد کلیدی در امنیت غذایی محسوب می شوند.
وی با بیان اینکه بحث ریز مقوی ها در تغذیه مهم است، عنوان کرد: برخورداری از سلامتی ، زندگی در محیط بهداشتی، دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی ، توزیع عادلانه غذا در خانوار از جمله ابعاد امنیت غذایی محسوب می شوند.
رئیسی تاکید کرد: تامین امنیت غذایی و بهره مندی عادلانه مردم از غذا از اسناد بالا دستی و سیاست های کلی ابلاغی رهبری است.
رئیسی افزود: رژیم غذایی ناسالم ، فشارخون، چاقی، کم تحرکی، دخانیات، دیابت، آلودگی هوا، کلسترول خون بالا، حوادث شغلی، تحرک بدنی کم و اعتیاد از جمله عوامل خطر بیماری های غیر واگیر در ایران است.
وی افزود: از هر روستایی دو نفر دچار چربی خون بوده ، ۵۲ درصد روستایی ها کم تحرک و ۸۲ درصد شهری ها دچار کم تحرکی هستند.
رئیسی ادامه داد: ارتقا فرهنگ و سواد تغذیه ای جامعه، پیشگیری و کنترل انواع سوء تغذیه،کنترل کمبود ریزمغذی ها، کاهش بار خطر از جمله اهداف موضوع تغذیه ای محسوب می شود.
وی اظهار کرد: از مجموع ۲۹ هزار خانوار، حدود هفت هزار خانوار با ناامنی غذایی شدید و متوسط شناسایی شده اند.
انتهای پیام/