به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد؛ یکی از دستگاههایی که خدمت ارزندهای به مردم ارائه کرده و همواره تلاش داشته سطح رفاه مردم را افزایش دهد شرکت ملی گاز بوده است.
گازرسانی در مناطق مختلف کشور بویژه روستاها و مناطق محروم از برنامههای اصلی دولتها محسوب شده و در استان یزد نیز اقدامات خوبی در این خصوص صورت گرفته به نحوی که بنابر گفته مدیرعامل شرکت گاز استان یزد از سال ۱۳۷۵ تاکنون به ۳۳۴ روستای واجد شرایط، گازرسانی شده است.
منوچهر فلاح در گفتگو با خبرنگارگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد افزود: در استان یزد بیش از ۹۰۰ روستا وجود دارد که تنها ۵۴۲ روستای آن واجد شرایط گاز رسانی هستند.
فلاح اظهار داشت: در حال حاضر با احداث ۸ هزار و ۵۰۰ کیلومتر شبکه پلی اتیلن و فولادی، تمامی شهرهای استان به شبکه گاز طبیعی متصل شده و تنها ۲۰۸ روستای فاقد گاز طبیعی در استان وجود دارد که البته عملیات گازرسانی به ۵۹ روستا در دست اقدام بوده و مراحل آگهی و تشریفات مناقصه ۳۹ روستای دیگر نیز در دستور کار شرکت گاز استان قرار دارد.
وی با اشاره به این که ۸۰ درصد جمعیت روستایی استان از نعمت گاز طبیعی بهرهمند هستند اذعان داشت: از مجموع ۲۱ شهر استان یزد، ۲۰ شهر دارای گاز طبیعی هستند که با اتمام پروژه گازرسانی به بهاباد، ۹۷ درصد جمعیت استان تحت پوشش شبکه گاز طبیعی قرار خواهند گرفت.
مدیر عامل شرکت گاز استان؛ تعداد مشترکین جدید در ۹ ماهه امسال را ۱۶ هزار مشترک عنوان کرد و گفت: در این مدت حدود ۱۰ هزار انشعاب گاز طبیعی نیز نصب شده و در حال حاضر در مجموع حدود ۴۱۶ هزار مشترک جذب و ۲۲۹ هزار انشعاب گاز نصب گردیده است.
وی با بیان این مطلب که در سال جاری به ۲۱۷ واحد صنعتی در استان یزد گازرسانی شده است خاطر نشان کرد: از این تعداد، ۴۷ واحد صنعتی عمده و ۱۷۰ واحد صنعتی کوچک بوده و با احتساب این واحدها در مجموع ۶ هزار و ۴۷۲ واحد صنعتی به شبکه گاز طبیعی متصل شده اند.
وی افزود: همچنین کار گازرسانی به ۵۷۵ گلخانه و ۳۴ کوره آجرپزی نیز در سال جاری صورت گرفته و در حال حاضر ۲ هزار و ۸۳۲ گلخانه و ۲۷۴ کوره آجرپزی گازدار شده اند.
رئیس امور مهندسی و اجرای طرحهای شرکت گاز استان یزد در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد از احداث ۳۸ ایستگاه تقلیل فشار (CGS) و ۲۱۸ ایستگاه تقلیل فشار (TBS) و همچنین ۴۸ جایگاه CNG در استان خبر داد و گفت: این تعدادجایگاه در مقایسه با تعداد خودروهای گاز سوز استان قابل توجه است.
عزیزالله مولودی با بیان اینکه یزدیها در زمینه مصرف گاز در بخش کشاورزی رتبه سوم کشور را دارند، ابراز داشت: البته در زمینه مصرف گاز خانگی هم علی رغم جمعیت یک میلیون نفری در جایگاه دهم کشور قرار داریم.
گفتنی است؛ در ۲۸ آذرماه سال جاری طرح گازرسانی به شهر بهاباد با حضور مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران و جمعی از مسئولان استان به بهره برداری رسید و با این اقدام تمامی شهرهای استان یزد دارای گاز طبیعی شدند.
حمیدرضا عراقی معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در مراسم افتتاح طرح گازرسانی به شهر بهاباد گفت: با پایان پروژه گازرسانی به بهاباد ۱۰۰ درصد مردم استان یزد از نعمت گاز طبیعی بهره مند میشوند.
عراقی؛ گاز را زمینه ساز جذب سرمایه گذاری برای توسعه اقتصادی و اشتغال پایدار در حوزههای مختلف دانست و گفت: مردم بهاباد باید با پشتکار و وحدت، اقدامات لازم برای توسعه بیش از پیش اقتصادی این شهرستان را فراهم آورند.
حسن منتظرتربتی مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران نیز در این مراسم گفت: با توجه به وجود معادن زیاد و صعب العبور بودن مسیر، روند گازرسانی به بهاباد با مشکلاتی همراه بود که نهایتا با همکاری مسئولین شهرستان و معدن داران، این طرح به سرانجام رسید.
خاطر نشان میشود همزمان با بهره برداری از طرح گازرسانی به بهاباد؛ ۱۸ روستا در دهستان سانیج، پنج روستا در اردکان و دو روستا در ابرکوه با اعتباری بالغ بر ۱۱۰ میلیارد تومان از نعمت گاز بهرهمند شدند.
شایان ذکر است؛ استان یزد به دلیل بهره مندی ۹۷ درصدی جمعیت استان از گاز طبیعی، به عنوان استان سبز لقب گرفته است.
انتهای پیام/ص