در این روزهای سرد زمستانی خوردن یک کاسه آش داغ بسیار دلپیذیر است.

با آش سنتی سبزواری‌ها آشنا شویدبه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،آش گندم آشی بسیار خوشمزه و سنتی است و انواع بسیار متفاوتی دارد این آش متعلق به سبزوار است و جزو غذاهای بسیار محبوب در این شهرستان به شمار میرود.

مواد لازم:

نخود (یا حبوبات دلخواه به جز لپه و لوبیا چشم بلبلی) ۲ لیوان
برنج ۱/۳ لیوان
بلغور گندم ۲ لیوان
گوشت گوسفندی (و بدون چربی) ۵۰۰ گرم
پیاز ۲ عدد
نعنا ۳ قاشق غذا خوری
زیره سبز (نکوبیده) ۲ قاشق غذا خوری
سبزی (آش) ۲ کیلوگرم
کشک به مقدار لازم
نمک و فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم

آش گندم(سبزوار)

طرز تهیه:

ابتدا حبوبات را جداگانه میپزیم.سپس در ظرفی مناسب پیاز را نیمه سرخ كرده و سپس گوشت و زردچوبه و فلفل را كمی در آن تفت داده و به همراه آب می‌پزیم.
برنج و بلغور شسته شده را در قابلمه ریخته، و با آب می‌گذاریم تا خوب بپزد و لعاب بیندازد.
سپس حبوبات پخته شده، سبزی و گوشت پخته و کوبیده شده را با آب گوشت و پیاز داغ به آش اضافه می‌کنیم.
در آخر زیره را در روغن تفت داده و به اصطلاح زیره داغ درست می‌کنیم و با نعناع داغ داخل آش می‌ریزیم و می‌گذاریم تا جا بیفتد.

سایر نکات

حتما حبوبات را از شب قبل خیس كنید و اگر فراموش كردید آنها را 2بار بجوشانید و آبش را خالی كنید.

بهتر است كشك را روی آش نریزید و آن را جداگانه كنار غذا قرار دهید چون طعم این آش با كشك به مزاج برخی افراد خوش نیست

اگر زیره دوست ندارید آن را از مواد اولیه حذف كنید.

منبع:سرآشپز

انتهای پیام/

آش گندم؛ آش سنتی سبزواری‌ها

 

برچسب ها: آشپزی ، دانستنی ها
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.