به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان، حسن فولادی بنیانگذار آمایش سرزمین در کشور در دومین همایش ملی رویکردهای نوین آمایش سرزمین به میزبانی دانشگاه صنعتی شاهرود گفت: برنامه اول و دوم توسعه بر موارد عمرانی تکیه داشت، از برنامه سوم توسعه به سمت رشد اقتصادی حرکت کردیم که هنوز به سرانجام نرسدیم چراکه سطح کلان، اهداف و سرمایهگذاریها و غیره را تعیین میکنیم و به بعد سرزمینی توجهی نداریم که چه اتفاقی قرار است رخ دهد.
وی با اشاره به اینکه در ۳۱ استان کشور کار آمایش سرزمین آغاز شده است افزود: در آمایش سرزمین بهجای تسهیل به سمت پیچیدهتر و دشوارتر کردن برنامهریزیها حرکت کردیم.
بنیانگذار آمایش سرزمین در کشور تصریح کرد: در آمایش سرزمین باید به مهمترین موضوعات یعنی امنیت، اقتصاد و معیشت مردم و فرهنگ و آموزش توجه کنیم و این در حالی است که در این طرح بیشتر به عمران و آبادانی مناطق پرداختهشده است.
حسن فولادی تاکید کرد: مهمترین و سخت ترین بخش آمایش تعادل و کنترل کردن همزمان جامعنگری به معنای پخش کردن نگرش است.
وی گفت: برای رسیدن به نقطه ایده آل در آمایش سرزمین راه درازی در پیش داریم چراکه این برنامهها به رشد اقتصادی فکر میکردند و در نهایت خروجی منطقهای مشخصی نیز نداشتیم.
فولادی افزود: صرف پرداختن به مسائل اقتصادی و توسعه منطقهای هر کدام به تنهایی باعث پیشرفت نشد، زمانی برنامهریزیهای کلان اقتصادی باشد و وقتی برنامه اهداف تولید ناخالص اهداف هر بخش را تعیین میکند که بازرگانی شش درصد، کشاورزی سه درصد، صنعت ۹ درصد، رشد کنند، نمیتوان چندان موفق وارد بازار شد چراکه مقدم بر رشد اقتصادی توزیع جغرافیای مناسب است.
انتهای پیام / ق