به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان،نخستین همایش پژوهش های کاربردی در علوم جغرافیایی در دانشگاه آزاد اسلامی احد سمنان برگزار شد.
دبیر این همایش علمی گفت: در مجموع نزدیک به 130 مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شده بود که 100اثر آنها با انتخاب داوران برای ارائه در همایش انتخاب شدند.
سعید کامیابی افزود: 10 مقاله به صورت سخنرانی و 40 مقاله به صورت پوستر و مابقی به صورت چاپ در مجموعه یادمان همایش ارائه شدند و در خاتمه از مقالات برگزیده تقدیر به عمل آمد.
فرمانده انتظامی استان سمنان در این همایش رابطه جغرافیا و امنیت را از دو جنبه قابل بررسی دانست و افزود: جنبه اول تاثیر سیاستهای امنیتی بر جغرافیا که از ان به عنوان جغرافیای امنیتی یاد میکنند و جنبه دوم، تاثیر جغرافیا بر امنیت و سیاستهای امنیتی است که میتوان با عنوان امنیت جغرافیایی از آن نام برد.
روح الامین قاسمی گفت: در کنار ابعاد مختلف امنیت، از قبیل امنیت اقتصادی، سیاسی و اجتماعی، امنیت جغرافیایی عمدتا در کانون توجه نظامیان و کارشناسان مسایل انتظامی و امنیتی قرار دارد. امنیت جغرافیایی مفهومی است که در چارچوب ژئوپولیتیک قرار دارد. بطور کلی ژئوپلیتیک به عنوان مفهومی در سطح کلان به شاخههای مختلف ژئواکونومی، ژئوکالچر، هیدروپولیتیک و ژئوسکیوریتی تقسیم میشود.
وی اجرای معاهدات و پروتکل های مصوبه مرزی، استیفای حقوق دولت و اتباع مرزنشین، اجرای قوانین و مقررات مربوط به گذرنامه و حفظ حریم راه های کشور را به عنوان بخشی از وظایف تعریف شده برای نیروی انتظامی که با علم جغرافیا مرتبط هستند، اشاره کرد و افزود: حضور نیروی نظامی بیگانه در اطراف مرزهای کشور، بیثباتی و عدم امنیت کشورهای همسایه، تروریسم، قاچاق، ترانزیت مواد مخدر، وجود مهاجران و اتباع بیگانه، از جمله عوامل جغرافیایی خارجی تهدید کننده امنیت و تنوع قومی و مذهبی، تنوع اقلیمی، کوهستانی، و کویری بودن اکثر نقاط کشور و استان سمنان، از جمله عوامل تهدید کننده جغرافیای داخلی محسوب میشود.
فرماندار سمنان هم گفت: بحث آمایش سرزمین از مباحث ویژهای است که از دیرباز مورد بحث و طرح بوده است که امروز بنابر شرایط ویژه حاکم بر کشور و حضور مشاوران قدر در این حوزه جایگاه ارزشمندی نزد برنامه ریزان کشور برای تصمیمسازیهای استانی و منطقهای در بخشهای مختلف جامعه به ویژه مسئولین مدیریت شهری یافته است و به عنوان یک چراغ راه به کار گرفته میشود.
دانایی گفت: بدون شک علم جغرافیا و صاحبنظران این حوزه میتوانند نقش مهمی در توسعه استان بر اساس طرح امایش سرزمین در سمنان بر عهده به گیرند. بر اساس طرح آمایش سرزمین و از طریق اجرای آن مسیر توسعه استان و شهرستان در حوزههای مختلف مشخص و با شناسایی پتانسیلها، امکانات بالقوه و منابع موجود امکان برنامهریزی بهینه و تصمیمسازی مناسب را فراهم میکند.
فرماندار سمنان در بخش دیگری از سخنان خود به پتانسیل گردشگری سمنان اشاره کرد و گفت: در حوزه گردشگری و جذب توریست به عنوان یک صنعت اشتغالزا و درآمد ساز، سمنان دارای پتانسیلهای بسیار قابل توجهی در دو بخش تاریخی و طبیعی است که باید به خوبی شناسایی و به علاقهمندان این صنعت معرفی گردد موضوعی که به هر دلیل تاکنون به آن به طور مناسب پرداخته نشده است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی سمنان هم به ذکر تغییرات بنیادی ایجاد شده در نگرش و ماموریت دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه پژوهش و فناوری بسنده کرد و گفت: امروز تغییر نگرش دانشگاه آزاد اسلامی از پژوهشهای بنیادی به پژوهشهای کارآفرین و محوری فرصتی مناسب را در اختیار محققین و کارآفرینان قرارداده تا با برخورداری از امکانات دانشگاه بتوانند در مسیر توسعه کشور گام بردارند و در این میان برگزاری همایشهایی از این دست در کنار ایجاد و فعالیت مراکز تحقیقاتی و شرکت های دانش بنیان میتواند در تبدیل فکر و ایده نخبگان به محصول و تولید بسیار کمک کننده و راهگشا باشد.
در بخش دوم نخستین همایش پژوهشهای کاربردی در علوم جغرافیایی مقالات برگزیده ارائه و در پنلهای تخصصی به بحث و تبادل نظر گذاشته شد.
همچنین این همایش فرصتی بود تا از دو عضو هیات علمی گروه جغرافیا دکتر سعیدخداییان و محمد هجرتی که سالیان گذشته دار فانی را وداع گفتند، به عنوان چهره های ماندگار گروه جغرافیای دانشگاه آزاد اسلامی تجلیل شود.
انتهای پیام