به گزارش حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛اختتامیه نخستین جشنواره بین المللی فیلم محمد(ص) پیامبر صلح10 بهمن ماه بدون حضور عبدالهادی فقهی زاده معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد برگزار شد.
عباس نظری دبیر جشنواره گفت: در زمستان 1393 چند تصویر موهن از پیامبر اعظم (ص) در نشریه ای فرانسوی منتشر شد بر همین اساس معاونت قرآن و عترت ارشاد تصمیم گرفت با برگزاری جشنواره فیلم کوتاه محمد(ص) پیامبر صلح به این توهین پاسخ دهد.
وی در خصوص اهداف جشنواره ادامه داد: جشنواره محمد(ص) پیامبر صلح با اهداف تبلیغ جنبه های انسانی و اخلاقی و تبادل اندیشه ها و آموخته های هنرمندان و جایگزینی آثار مثبت زندگی پیامبران در زندگی روزمره فراخوان داد و اوایل سال 1394 و متعاقب تصمیم یاد شده در جهت عملی شدن جشنواره اقداماتی همچون تشکیل شورای برنامه ریزی, ایجاد روابط عمومی راه اندازی سایت جشنواره و فعال سازی بخش بین المللی و نظارت ستاد صورت گرفت.
وی در خصوص آثار ارسالی عنوان کرد:این آثار شامل 22 فیلم داستانی 70 انیمیشن 14 کلیپ و 4 فیلم است که در مجموع 310 فیلم 114 ثانیه ای و همچنین فیلم های بالای 114 ثانیه ای شامل 17 کلیپ 17 انیمیشن و 16 فیلم داستانی و در مجموع 157 اثر به دبیرخانه ارسال شد.
پس از بررسی و بازنگری هیات داوران مقرر شد 60 اثر خارجی و 30 فیلم داخی انتخاب شود که در نهایت 38 اثر برای داوری نهایی انتخاب شد و پس از آن با نظر حجت الاسلام محمدرضا حشمتی معاون وقت قرآن و عترت ارشاد 10 فیلم به عنوان برگزیده انتخاب شد.
حجت الاسلام محمدعلی خسروی معاون آموزش و مشارکت های مردمی معاونت قرآن و عترت ارشاد گفت: امروز اسکتبار سعی دارد اسلام را دین خشونت معرفی کنند در همین راستا گروهی با عنوان داعش ایجاد کردند تا با پرچمی که نام پیامبر بر آن نقش بسته چهره کریهی از اسلام نشان دهند.
وی ادامه داد: هدایت منتشر نمی شود مگر از همان کانالی که گمراهی نشر داده میشود. در فیلم و سینما ارزشها ضد ارزش تلقی میشود بنابراین برای مقابله با آن باید با ابزار هنر وارد عمل شد.
خداوند هر روز هنرنمایی میکند یک روز زیبایی بهار را و روزی دیگر برف زمستان را ارائه میکند. هنر دریچه ای به عالم روح بشر و جز از طریق هنر نمیتوان اسرار عالم را کشف کرد و انتقال داد.قرآن با زبان هنر انسانها را دگرگون کرد.
حجت الاسلام خسروی عنوان کرد: محدودیت مرگ هنر و آفت خلاقیت است باید به جوانان میدان داد در عیراین صورت شاهد هنرنمایی و کشف استعدادها نخواهیم بود. قرآن میفرماید اگر جن و انس جمع شوند نمیتوانند یک سوره مثل قرآن بیاورند. آن که قرآن را معجزه کرده هنر است و این کار کسی نیست جز خداوند متعال. انسانهایی بودند که در فصاحت و بلاغت به اوج رسیدند اما تا اعجاز فاصله بسیاری دارند.این جشنوارهآغاز اقدامی بزرگ بود که کاستی هایی هم داشت که امیدواریم به همت معاونت قرآن و عترت ارشاد و سایر معاونتهای ارشاد برنامه ریزی شود تا این جشنواره ادامه داشته باشد.
برترین های این جشنواره به شرح ذیل است:
مهدی زارعی از استان فارس/ فیلم کوچه ثور
مجتبی حیدری و جبار اجاقلو از استان زنجان/ فیلم مثل یک روز برفی
عبدالرضا افشارزاده از استان خراساسن رضوی / فیلم آن پسر انار ندارد
محمدحسن ارجمندی از استان تهران/ فیلم نامه ای به آسمان
محمدصفرزاده از استان تهران/ فیلم به اضافه یک
امیرعلی دریکوند از استان لرستان/ فیلم رهایی
سیدمجتبی حسینی از استان یزد/ فیلم خشت
نیما قپانوری از استان تهران/ فیلم گذشت
آرزو گلفام از استان البرز/ فیلم میزان
علی عرفان فرهادی از استان تهران/ فیلم خویش انداز
انتهای پیام/