بتاکاروتن، نوعی ویتامین A است که به سلامتی چشم و مخصوصا شبکیه کمک زیادی میکند.
به گزارش خبرنگار گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ حوزه کلینیک در نظر دارد تازهترین دانستنیهای پزشکی را در اختیار کاربران قرار دهد.
محققان آمریکایی دریافته اند که بیماری دیابت میتواند به اختلال در عملکرد قلب انسان منجر شود؛ از وظایف قلب، پمپاژ خون در بدن انسان است که توسط سلولهای قلبی صورت میگیرد؛ این سلولها از چربی، لاکتات، اجسام کتونی درون سلولی و گلوکز استفاده میکنند.
بیماری دیابت موجب کاهش سازش پذیری متابولیکی سلولها و عضلات قلبی میشود که در نتیجه سلولها اصرار به مصرف چربی دارند؛ مصرف بیش از حد چربی به وسیله سلولهای قلبی علاوه بر افزایش گونههای اکسیژن فعال، ساختارهای طبیعی قلب را تغییر داده و موجب اختلال در عملکرد قلب و تولید انرژی در آن میشود.
علاوه بر رعایت مسائل پزشکی در سالم نگه داشتن چشم مثل نحوه مطالعه صحیح یا فاصله مناسب چشم با تلویزیون و مانیتور، مصرف برخی مواد غذایی هم در سلامت چشم موثر هستند.
احتمالا هویج را به عنوان یک خوراکی محافظ چشم میشناسید؛ اما باید بدانید که بیشتر مواد غذایی نارنجی رنگ برای سلامتی چشم مفید هستند؛ رنگ نارنجی مواد غذایی به دلیل حضور بتاکاروتن، نوعی ویتامین A است که به سلامتی چشم و مخصوصا شبکیه کمک زیادی میکند.
اگر میخواهید به ناراحتیهای گوارشی دچار نشوید؛ بعد از صرف غذا کارهای اشتباه زیر را انجام ندهید:
حداقل تا 2 ساعت بعد از غذا نخوابید؛ خوابیدن سریع بعد از صرف غذا به افزایش سوزش سر دل منجر شده و حتی خطر سکته مغزی را نیز افزایش میدهد.
مصرف میوه بعد از صرف غذا را ترک کنید؛ هضم میوه به آنزیمهای مختلفی نیاز دارد که پس از صرف غذا هضم میوه را مشکل میکند؛ همچنین خوردن میوه بعد از غذا با نفخ همراه است؛ بهترین زمان خوردن میوه زمانی است که معده به طور کامل پر نشده است.
ورزش کردن، سیگار کشیدن و جویدن آدامس هم از کارهای اشتباه دیگری است که با لطمه زدن به روند هضم غذا، به ایجاد مشکلات گوارشی در فرد میانجامد.
یکی از دلایل خارش پوست، کم آبی بدن است؛ به همین دلیل اگر با خارش پوست مواجه هستید؛ بهتر است آب بیشتری در طول روز بنوشید؛ آب در هیدراته کردن بدن موثر بوده و به شادابی و طراوت آن کمک زیادی میکند.
گوشت ماهی به دلیل دارا بودن میزان امگا ۳ و ۶ بهترین منابع تامین پروتئین است، اما مصرف مداوم ماهی کباب شده میتواند برای سلامتی مضر باشد، زیرا شعله مستقیم آتش موجب تولید یک نوع ماده سمی از گوشت ماهی شده که مصرف طولانی مدت آن سرطانزاست؛ بهتر است بدانید که بهترین شیوه پخت ماهی؛ بخار پز کردن آن است که علاوه بر حفظ تمام مواد مغذی، روغن اضافهای نیز دریافت نمیکند؛ روغنی که در سرخ کردن ماهی زیاد از آن استفاده میشود.
بسیاری از زنان از افزایش وزن خود بعد از دوران بارداری ناراحت هستند؛ برای اینکه بعد از بارداری اضافه وزن نداشته باشید یا بتوانید بهراحتی به وزن ایدهآل خود برسید، بهتر است نکات زیر را در نظر داشته باشید.
مهمترین نکته آن است که سعی کنید کاهش یا افزایش وزن خود را پس از زایمان و شیردهی کنترل کنید؛ مطالعات نشان میدهد که بیشتر مادران؛ زمان زیادی را در روز استراحت کرده و میزان تحرک و فعالیت آنها برای مراقبت از نوزاد به شدت کاهش مییابد.
همچنین خانمها باید بدانند که قبل از بارداری هم نباید اضافه وزن محسوسی داشته باشند؛ در واقع هدف اصلی این است که شما به وزن دوران قبل از بارداری برگردید؛ نه وزن ایدهآلی که در ذهن دارید.
انتهای پیام/