به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان بیان داشت: در شان خوزستان نیست که با داشتن ۶ درصد از جمیعت کشور و زیرساختهای لازم٬ ۲.۴ درصد تعداد شرکتهای دانشبنیان را به خود اختصاص دهد و تعداد ایدهای ارائه شده از این رقم هم پایینتر باشد.
وی اظهارکرد: در طی سال های پس از انقلاب پژوهشهای زیادی انجام شد و دانشجویان تحصیلات تکمیلی به طور عمده بر روی موضوعی تحقیق و سازمانهای مختلف نیز پژوهشهایی انجام میدهند اما تعداد قابل توجهی از آن ها تنها به تحقیق ختم میشود.
شریعتی افزود: این امر که موضوعی که بر آن تحقیق میشود، چه مشکلی را از جامعه حل میکند و در راستای زنجیرهای که منجر به ایجاد محصول میشود قرارمیگیرد یا خیر، مورد توجه قرار نگرفته است. اکنون کشور ما سیاستها و برنامههای خود را اصلاح کرده و روندی را در پیش گرفته است که تحقیقات هدفمند و جهت دار شود و نیازی از جامعه را رفع کند و ایدهها به فناوری و تکنولوژی تبدیل شود.
استاندار خوزستان وظیفه تجاریسازی ایدهها را از وظایف صندوق حمایت از پژوهش و فناوری دانست و گفت: اکنون در خوزستان یکی از شتاب دهندهها راهاندازی شده و قرار است دو شتاب دهنده دیگر نیز با تعهد ادارهکل فنی و حرفهای خوزستان و دانشگاه شهید چمران اهواز ایجاد شوند.
شریعتی با بیان این که باید برای ایدهدهندگان افق روشنی وجود داشته باشد٬ عنوان کرد: در شان استان خوزستان نیست که با داشتن ۶ درصد از جمیعت کشور و زیرساختهای لازم٬ ۲.۴ درصد شرکتهای دانشبنیان را به خود اختصاص دهد و تعداد ایدهای ارائه شده از این رقم هم پایینتر باشد.
وی بیان داشت: یکی از علتهای فرار مغزها در کشور این است که شرایط لازم برای تبدیل ایده به ثروت در اختیار افراد قرار نگرفته است و با دیدن این شرایط در سایر کشورها دست به مهاجرت میزنند. اکنون استانهای دیگر در زمینه حمایت از ایدهها و شرکتهای دانشبنیان موفقتر عمل کردهاند و نیاز است کارگروه پژوهش و فناوری استان بر این کار تمرکز کنند.
انتهای پیام/م