به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مهدی عصار تحصیل کرده رشته دندانپزشکی از کشور هندوستان در همایش الگوی پیشرفت اسلامی که در پارک فناوری پردیس برگزارشد، گفت: دانشجویانی که در خارج از کشور در حال تحصیل هستند باید به آنها نگاه ویژه ای داشت، چراکه از سرمایه های اصلی کشور محسوب می شوند.
وی ادامه داد: عملا این دانشجویان بعد از ورود به کشور با موانع گوناگونی نظیر بیکاری و یا دغدغه های مختلفی مواجه می شوند.
این فارغ التحصیل دندانپزشکی افزود: در واقع برگزاری این چنین همایش هایی باعث ایجاد اشتغال زایی این دانشجویان شده و از این طریق می توان به اشتغال زایی این جوانان کمک مضاعفی کرد.
عصار در ادامه در خصوص ارزیابی شرایط تحصیل در ایران و کشورهای دیگر گفت: خوشبختانه تحصیل در کشورمان خیلی عالی است، در حال حاضر اگر کنکور در کشور برداشته شود خیل بسیار این دانشجویان از کشور خارج نمی شوند.
وی تصریح کرد: اگر ما بتوانیم شرایط را برای دانشجویان در کشور فراهم کنیم دیگر دانشجویی از کشور برای تحصیل خارج نمی شوند.
عصار بیان کرد: در حال حاضر از این طریق ارز و پتانسیل موجود از کشور هم خارج می شود که در همین راستا ما باید بستری فراهم کنیم تا این دانشجویان در کشور خودمان ادامه تحصیل دهند.
این فارغ التحصیل دندانپزشکی یادآورشد: در حال حاضر این موانع باعث دلزدگی دانشجویان میشود، اما مهم ترین عاملی که نخبگان را از کشور می راند، عدم تناسب میان رشته تحصیلی و بازار کار نخبگان است.
همچنین در ادامه سجاد موسوی دانشجوی دکترای مهندسی صنایع از دانشگاه پلی تکنیک گفت: تربیت نیروها در کشور ما صرفا به دلیل دریافت مدارک دانشگاهی است و به صورت مناسب دانشجویان با علوم کارآمد و مفید آشنا نمیشوند و چندان رغبتی در این زمینه وجود ندارد.
وی ادامه داد: به عبارتی میتوان گفت مدرک گرایی تبدیل به آفتی برای کشور ما شده که همه ساختارهای دیگر را تحت تاثیر قرار داده است.
این دانشجوی دکترا، اضافه کرد: اقتصاد دولتی و عدم پویایی آن شاید یک دلیلی خوب برای اپیدمی مدرک گرایی باشد اما در کلیت به نظر من برای این امر دلایلی متفاوت وجود دارد. اولین دلیل شاید ضعف صنعتی و تکنولوژی باشد که تعریف درستی از تحقیقات علمی برای اعتلا و ارتقاء آن وجود ندارد.
موسوی افرود: دلیل دیگر را باید در ساختار سلب وزارت علوم و دانشگاهها جستجو کرد، به نحوی که این ساختار کمتر علاقهمند است تا از تجربیات جهانی در این باره بهرهمند شوند و به نحوی میتوان گفت به نسبت کشورهای پیشرفته بسیار پیر و کم تحرک است.
این دانشجوی دکترای مهندسی صنایع گفت: شاید بخشی از این معضل به خودی خود حل شود، از سوی دیگر باید دانشجویان مجبور شوند تا با مشکلات صنعت آشنا شوند و به عنوان پروژههای تحقیقی خود در صدد رفع آن باشند.
انتهای پیام/
شرایط برای برگشتن ما خیلی سخت هست. امتحانا فقط تهران برگزار میشه و رفت آمد برای خیلی از عزیزانی که شهرستان هستن سخت هست . هزینه ها سرسام آوره
خواهش میکنم و رسیدگی کنید
با تشکر
جناب دكتر بسيار سپاس گزارم
خداوند منان حافظ شما عزيزان و دلسوزان اين مرز و بوم باشد ،اجر شما با امام زمان
لطفا اگر امکانش هست مراکزی که ازمون ها برگزار میشه برای دانشجوییان خارج از کشور و اساتیدی که نظارت دارن رو بررسی کنین چون عدالت برگزار نمیشه !
و اینکه اگر امکانش هست امتحانا توی همه استان ها برگزار شه چون واقعا رفت و امد به تهران برای دانشجوییان که از تهران نیستند دشواره
با تشکر
خداوند بزرگ حافظ شما دلسوزان اين ملت باشد