به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، هم اکنون، ۸ کلانشهر اصفهان، اراک، تبریز، مشهد، کرج، شیراز، اهواز و تهران از بنزین وارداتی یورو ۴ استفاده میکنند.
در این میان، برخی از نمایندگان دستگاههای نظارتی بر این عقیده اند که بنزینهای وارداتی مذکور در برخی از کلانشهرها، فاقد کیفیت و استاندارد لازم هستند.
پیش از این نیز، در اواسط تابستان گذشته، از سوی نیره پیروبخت، رییس سازمان استاندارد کشور به مشکل دار بودن بنزینهای وارداتی حداقل در دو کلانشهر کشور اشاره شد.
این مقام ارشد سازمان استاندارد در آن مقطع به رسانهها گفت: با عنایت به مصوبه هیات وزیران از اول امسال،۱۷ کلانشهرها مشمول شدند که تا اینجا از ۱۰ کلانشهر نمونه گیری انجام پذیرفته و نتایج آن نیز استخراج شده است که نتایج آزمایشات مذکور نشان میدهد بنزین ۲ کلانشهر تا حدودی مشکل دار و بنزین یکی از کلانشهرها خارج از استاندارد است.
اگرچه این اظهار نظر پیروز بخت بدون واکنش باقی نماند و پس از چند روز عباس کاظمی، مدیرعامل وقتِ شرکت ملی و پالایش و پخش فرآوردههای نفتی با اشاره به استاندارد بودن بنزینهای وارداتی به این موضوع تاکید کرد که اساسا در صورت غیر استاندارد بودن بنزینهای مذکور، امکان ترخیص آن از گمرک وجود ندارد.
وی چندی پیش در گفتگو با رسانهها در ارتباط با استاندارد بنزینهای وارداتی اظهار کرد: بنزینهای مذکور در چهار مرحله تست میشوند.
کاظمی، در تشریح فرآیند و مراحل تست میگوید: در گام نخست، زمانی که پالایشگاه به تولید بنزین سفارش شده اقدام میکند، آزمایش لازم انجام میپذیرد و نتیجه آزمایش در برگهای مشخص مندرج میشود و در گام بعدی پیش از بارگیری، نتایج حاصله و مرقوم شده مورد بررسی قرار میگیرد و سپس در زمان تخلیه مجددا این تستها در دستورکار قرار میگیرد و در گام آخر موسسه استاندارد نتیجه تستهای انجام شده را اعلام مینماید و در صورت عدم همخوانی و تطابق نتایج تست ها، بارگیری در جایگاههای سوخت عملیاتی نمیشود.
وی به این نکته نیز اشاره میکند که بنزین وارداتی در گذشته و حال، استاندارد بوده و برخی افرادی که در این زمینه اظهار نظر میکنند یا بیکار هستند و یا اطلاع کافی در این خصوص ندارند.
چندی پیش، سید علی ادیانی، نایب رییس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، در ارتباط با کیفیت بنزینهای وارداتی اظهار کرد:در این خصوص، مدیران ذی ربط معتقد هستند کیفیتِ بنزین، یورو ۴ است، اما برخی از دستگاههای نظارتی معتقدند کیفیت بنزین مذکور، یورو ۴ نیست.
البته وی در ادامه بیان میکند هیچ گزارش مستند و قابل اتکایی در اختیار کمیسیون انرژی قرار نگرفته که استانداردهای سوخت همانند بنزین، گازوییل و نفت تنزل پیدا کرده است.
به هر ترتیب انتظار میرود، این روند، هر چه زودتر متوقف شود و سیر این تایید ها، تکذیبها و تناقضات به پایان برسد.
در شرایطی که مجددا بحران آلودگی هوا در تهران عرضه اندام کرده و بنا بر بررسیهای انجام شده یکی از اصلیترین عوامل این آلودگی ناشی از تردد خودروهای غیر استاندارد است، میطلبد دستگاهها و نهادهای ذی ربط پس از بررسی لازم و نتیجه گیریِ واحد، به نقطه اشتراکی مشخص در این خصوص دست یابند در غیر اینصورت ارائه گزارش تایید دستگاهها و مدیران ذی ربط در ارتباط با استاندارد بودن بنزین یورو چهارِ وارداتی و اشاره برخی دستگاههای نظارتی به غیر استاندارد بودن آن (بنابر اظهارات نایب رییس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی به بروز ابهاماتی میانجامد که جز، اما و اگر نتیجه دیگری را در پی نخواهد داشت و یطور قطع، با وحدت نظر و اشتراک مساعی، میتوان به اظهار نظری واحد از کیفیت بنزین وارداتی دست یافت و پیرو آن بر اظهار نظرها و موضع گیریهای مرتبط با غیر استاندارد بودن بنزین، خط بطلان کشید، در غیر اینصورت در صورت واقعیت داشتن مغیر استاندار بودن بنزین وارداتی، میتوان با اتخاذ تدابیر جدی و هوشمندانه تر، در راستای بهبود وضعیت مذکور اقدام کرد.
و در پایان، به پالایشگاه ستاره خلیج فارس معطوف میشود که بنابرگزارش های منعکس شده در رسانهها با افتتاح کامل آن، از ظرفیت تولید ۳۶ میلیون لیتر بنزین،۱۴ میلیون لیتر گازوییل با استاندارد یورو ۴ و همچنین مقادیر قابل توجهی از گاز مایع، سوخت هواپیما، گوگرد و... برخوردار خواهیم شد و به تبع با راه اندازی کامل آن نه تنها در بخش بنزین به عنوان استراتژیکترین محصول مصرفی در کشور خودکفا خواهیم شد بلکه قادر به صادرات آن به کشورهای هدف و مورد نظر نیز خواهیم بود و یقینا حصول این امر نه تنها جدیترین گام در عرصه سیاستهای اقتصاد مقاومتی به شمار میرود بلکه با اتخاذ تدابیر لازم میتوان از دوگانگی استاندار بودن یا غیر استاندار بودن بنزین وارداتی برای همیشه فاصله گرفت.
انتهای پیام/
بنزین وارداتی استاندارد نیست.
پس پول یورو ۴ میگیرن وقتی بنزین استاندارد نیست.
من توي خبر زلزله نوشتم
100 آلودگي مربوط به بنزينهاي وارداتي از هند كه حتي كيفيت يك نفت سفيد رو هم نداره
بعدشم مردم زحمت بكشن اينقدر با ماشين توي خيابونها وقت گذروني نكنن - اينجا توي كرج كه اينجوريه كلا ملت چيزي به اسم رعايت حقوق شهروندي نميدونن
از صبح تا شب بيرون با ماشين
بخدا يك سمند دارم اينقدر استارت نميزنم هر 6 ماه ميرم باطري ميخرم 15 روز به 15 روز يا دكتر يا 2 ساعت خريد - چرا بايد يك انسان كه خودش توليد آلودگي صوتي و تنفسي بكنه كه خودش سرطان بگيره بميره
دور از جونتون شما غير از ايراني كسي رو ميشناسيد - من يك اروپايي ميشناختم اسمش كريستف كلمب بود با كشتي فرار كرد.
ممنون ميشيم اين بنزين هندي رو از مملكت جمع كنيد مثل سابق بنزين از امارات وارد كنين حداقل اگر يورو 4 نباشه (هندي) 100 درصد بنزين خالص و اونهم تازه سوپر با اكتان 95 نه اكتان 85
از دكتر فاضل عزيز هم تشكر ميكنم كه حرف يك عده ايراني رو از ته دلش زد -
اینها کافی نیست؟