به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سیدعلی معصومی، مدیرکل حقوقی
ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در برنامه تیتر امشب در خصوص تعداد جلسات تشکیل شده ستاد متبوعش در یکسال اخیر تصریح کرد: معیار عملکرد این ستاد تشکیل جلسه نیست و جلسه ها بیشتر به مقتضای زمان و در صورت لزوم تشکیل می شود که خردادماه امسال آخرین جلسه این ستاد تشکیل شد.
او گفت: دلیل آن نیز تغییر اعضای این ستاد بود که ما منتظر بودیم ساختار و نفرات جدید تثبیت شوند تا کار خود را رسمی آغاز کنند. در یکسال اخیر جلسات به طور مستمر و منظم با حضور همه اعضا تشکیل شده و در این جلسات ستاد وزرا و معاونان آنان نیز حضور داشتند.
معصومی ادامه داد: ما نمی توانیم کارآمدی خود را به کمیت جلسات مرتبط بدانیم، این در حالیست که ستاد با قوت به کار خود ادامه می دهد.
او درباره برخی شایعات درباره اداره شدن این ستاد بدون رئیس مربوطه آن گفت: این طور نیست و رئیس این ستاد با وجود داشتن سمتی دیگر اما در مسئولیت خود در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ایفای نقش می کند.
او با تاکید بر علمی شدن مباحث مطروحه در این نشست تصریح کرد: در ابتدای سال 92 حجم کالاهای قاچاق 25 میلیارد دلار بوده که در حال حاضر بسیار کاهش یافته است.
نماینده ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز سپس به
مقایسه حجم کشفیات قاچاق در سال های اخیر پرداخت و خاطرنشان کرد: در مقایسه با سال 94، رشد کشفیات قاچاق از حدود 9 میلیارد دلار به حدود 17 میلیارد دلار رسیده که رشدی بسیار چشمگیر است.
امیر خجسته نماینده مجلس دیگر میهمان برنامه در ادامه گفت: مبارزه با قاچاق کالا باید برای مردم ملموس باشد. برگزاری جلسات فقط مقدمات کار است و اینکه گفته می شود ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز خروجی نداشته به نظر بنده درست است.
او افزود: ما شاهدیم که کالای قاچاق از مبادی مختلف وارد کشور می شود و تولید ما را فلج کرده است. منویات رهبری زمانی عملی می شود که جلوی قاچاق کالا گرفته شود.
این نماینده مجلس ادامه داد: قاچاق کالا از سوزن تا هواپیما در کشور ما وجود دارد. ستاد مبارزه با قاچاق کالا از نظر بنده ستاد همراهی با قاچاق کالاست. این ستاد برنامه منظمی ندارد و از مبادی رسمی قاچاق کالا می شود.
او در ادامه با طرح این سوال که اگر قاچاق از مبادی رسمی وارد می شود، آیا با وجود ستاد مبارزه با کالا و ارز باید این اتفاق بیفتد؟ تصریح کرد: وقتی فقط کالای خارجی وارد می شود مردم شغل خود را از دست می دهند و تولید کاهش می یابد.
او در ادامه از معاون برنامه ریزی و امور بین الملل گمرک نیز پرسید: آیا از مبادی رسمی قاچاق خودروی لوکس داریم یا نه؟
علی بعیدی مفردنیا معاون برنامهریزی و امور بینالملل گمرک دیگر میهمان برنامه در ادامه این گفتگو تاکید کرد: کلیه دستگاهها باید با ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز همکاری کنند و میان نهادها و ارگان های مربوطه تعامل سازنده برقرار شود. وقتی از قاچاق و برآورد آن صحبت می شود در جلسات مشخص شده است. ما تخلف گمرکی داریم و در مواردی ممکن است تعرفه ها مشخص نباشد.
او سپس موفقیت های معاونت متبوعش را برشمرد و افزود: در سال 2017 گمرک ایران در جهان مقام اول را در کشفیات موادمخدر به دست آورده است. در ستاد اقتصاد مقاومتی نیز گمرک رتبه برتر در پروژه های اقتصاد مقاومتی را به دست آورد. همچنین در گمرک صادرات 7 روزه را به یک روز کاهش و واردات را از 26 روز به سه روز تقلیل دادیم.
معاون برنامهریزی و امور بینالملل گمرک ادامه داد: گمرک در عین حال باید ارائه تسهیلات هم داشته باشد.
او افزود: طبق برآوردها از مبادی رسمی قاچاق کالا و ارز، کمتر از 700 میلیون دلار کالا قاچاق شده است و در مجموع اظهارنظری درباره کانتینرهای قاچاق وجود ندارد.
سرهنگ مهدی قدمی پلیس مبارزه با قاچاق کالا در ادامه این گفتگو در ارتباط تلفنی گفت: اگر دوره 4 ساله ای را در نظر بگیریم؛ در این بازه وضعیت بهتر شده است، اما تا رسیدن به نقطه مطلوب خیلی فاصله داریم.
او افزود: گمرک و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در سال های اخیر کارهای خوبی انجام داده اند، اما کافی نیست و تفاوت بین تخلف گمرکی و قاچاق کالا موضوعی است که نیاز به بررسی بیشتر دارد.
دهقان نماینده مجلس در ادامه برنامه در ارتباط تلفنی گفت: در چندسال گذشته اراده ای جهت کاهش قاچاق صورت گرفته است. در سال 2016، تفاوت صادرات و واردات کشور ما 22 میلیارد دلار بود، اما برداشت کارشناسان این است که قاچاق کالا بالای 30 میلیارد دلار و برای مردم هم ملموس است.
او ادامه داد: سال 92 نیز قرار شد دولت کالاها را برچسب بزند تا کالای قاچاق از کالایی که از راه درست وارد می شود مشخص شود که این کار هنوز انجام نشده است.
دهقان در ادامه گفت: دادستان روز گذشته اعلام کرده است که تعدادی از مسئولان با قاچاقچیان همکاری می کنند که ما در این باره اطلاعی نداریم و این بحث قضایی است که دادستان پیگیر هستند و اطلاع رسانی خواهد شد.
او ادامه داد: سایت رسمی سازمان ملل تفاوت کالای صادراتی و وارداتی به ایران را 22 میلیارد دلار اعلام کرده است، اما ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در 5 سال اخیر حتی در نوشتن آئین نامه های مبارزه با قاچاق هم کوتاهی کرده است.
منبع:پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر
انتهای پیام/
ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز،تعطیل یا فعال؟