به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، فرزین فرهادی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ساری گفت: زمان مناسب برای برداشت سبزیها به دلیل غلظت کمتر نیترات در اواسط یا اواخر روز است و از برداشت سبزی در صبح زود به علت وجود نیترات بالا پرهیز شود.
وی افزود: نخستین گام در سبزیکاری خرید بذرخوب است و بذر باید تمیز وعاری از مواد خارجی، فاقد بیماری، عاری از بذر علفهای هرز، دارای مشخصات واریتهای معین و قوه نامیه بالا باشد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ساری روشهای از بین بردن خواب بذر را خراش دهی، تیمار حرارتی، تیمار نوری و تیمار با تنظیم کنندههای رشد و مواد شیمیایی برشمرد.
فرهادی معایب مصرف آب زیاد در سبزیکاری را سبب شستشوی املاح، کمبود هوا برای ریشه ها، کاهش دوره انبارداری، ترکیدگی پوست، توقف درجوانه زنی دانست و افزود: معایب کم آبی درسبزیکاری سبب اختلال در رشد، کاهش کیفیت محصول، ضعف گیاه و افزایش خسارت آفات و بیماریها، منشعب شدن ریشه هویج و ترب، افزایش طعم تند، به گل نشستن قبل از موعد کاهو و کلم گل، ریزش برگها درنخود فرنگی ولوبیا سبز است.
وی گفت: برای داشتن مزرعه خوب باید بذرها را قبل از کاشت ضدعفونی کرد و درعمق مناسب دو تا چهار برابر قطر بذر کشت کرد.
وی افزود: روزانه مصرف سرانه سبزی در دنیا ۲۰۰ گرم است که این میزان مصرف در کشور ما کمتر است.
انتهای پیام/آ