به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج؛ فوق تخصص خون و سرطان کودکان دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه وبویراحمد با اشاره به اینکه خون یکی از ارگانهای اصلی بدن و اکسیژن رسانی از مهم ترین وظایف این ارگان حیاتی است، گفت: دریافت اکسیژن از ششها و انتقال آن به تمام بافتها و توزیع مواد غذایی در اندامها از دیگر وظایف اساسی خون است.
دکتر پیمان اعتماد فر افزود: فقر آهن ممکن است به دلیل دریافت ناکافی آهن از مواد غذایی، اختلال جذب آهن در دستگاه گوارش، پولیپهای روده ای، مصرف آهن در دوران بارداری توسط جنین، مصرف آهن در زمان شیردهی توسط نوزاد و خونریزی مزمن روی دهد.
وی با بیان اینکه بیماریهای گوارشی عامل مهمی در ایجاد کم خونی و فقر آهن محسوب میشوند، ادامه داد: زخم گوارشی، حساسیت به پروتئین گاوی و سرطانهای گوارشی از عوامل مستعدکننده ابتلا فرد به کم خونی و فقر آهن است.
فوق تخصص خون و سرطان کودکان دانشگاه علوم پزشکی استان با اشاره به اینکه زنان باردار مهمترین گروه خطر در ابتلا به کم خونی فقر آهن هستند گفت: تغذیه مناسب همراه با مصرف مکملهای ضروری آهن میتواند در کاهش اثر کم خونی فقر آهن در زنان باردار موثر باشد.
دکتر اعتماد فر افزود: در صورتی که نوزاد، آهن مورد نیاز بدن خود را از طریق رژیم غذایی دریافت نکند مستعد بروز کم خونی فقر آهن میشود.
فوق تخصص خون و سرطان کودکان دانشگاه علوم پزشکی استان با اشاره به اینکه نوزادان نارس با وزن پایین به دلیل ذخیره اندک آهن در بدن نیازمند دارو درمانی هستند گفت: تا زمانی که وزن نوزاد به دو برابر وزن تولد برسد، نیازمند ادامه روند دارو درمانی است.
دکتر اعتماد فر با بیان اینکه کم خونی فقر آهن در صورت خفیف بودن بدون علامت است افزود: در کودکان با علائمی همچون بی حوصلگی، بی قراری، گوشه گیری و تمایل به خوردن موادی که به صورت طبیعی قابل خوردن نیستند همچون خاک و دیوار نمایان میشود.
وی ادامه داد: رنگ پریدگی، نارسایی قلبی، خستگی، ضعف، تپش قلب و سردرد از علائم پیشرفته بیماری کم خونی فقر آهن محسوب میشود.
فوق تخصص خون و سرطان کودکان دانشگاه علوم پزشکی استان گفت: انجام برنامه غربالگری در دورههای زمانی ۶ تا ۱۲ ماه از جمله روشهای نحوهی تشخیص کم خونی فقر آهن در افراد است.
دکتر اعتمادفر افزود: علائمی نظیر خستگی زودرس، رنگ پریدگی غیر طبیعی پوست و افزایش ضربان قلب از راههای تشخیص کم خونی فقر آهن است.
فوق تخصص خون و سرطان کودکان دانشگاه علوم پزشکی استان گفت: مصرف مواد غذایی حاوی آهن همچون زرده تخم مرغ، گوشت قرمز، اسفناج، گردو و سایر حبوبات سبب کاهش علائم کم خونی فقر آهن میشود.
دکتر اعتمادفر با بیان اینکه مواد غذایی حاوی آهن برای گروههای سنی ۹ تا ۲۴ سال، نوزادان نارس و زنان باردار دچار کم خونی فقر آهن، تاثیر چندانی در نحوه درمان ندارد، افزود: برای درمان گروههای خطر ذکر شده مصرف مکملهای آهن دار توصیه میشود.
انتهای پیام/غ