به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان،سردار سرتیپ پاسدار نور علی شوشتری در سال ۱۳۲۷ در روستای سر ولایت شهرستان نیشابور به دنیا آمد.
وی که از فرماندهان پر افتخار و یادگاران نامدار دفاع مقدس محسوب میشود.وی در دوران قبل از انقلاب با ارادت ویژهای که نسبت به مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله العظمی خامنهای داشت و به طور مرتب در جلسات ایشان شرکت مینمود و بدین طریق با فضای مبارزه ارتباط داشت.
در دوران بعد از انقلاب و مخصوصاً در زمان دفاع مقدس نیز در عملیاتهای مختلف خصوصاً در جبهه جنوب حضور فعال داشت.
سردار شوشتری که افتخار همرزمی شهیدان بزرگواری همچون شهید باکری و شهید برونسی را در کارنامه زرین خود دارد در اکثر عملیاتها با مسئولیتهای مختلف به ویژه فرماندهی محورهای عملیاتی حضوری فعال داشت که هفت بار جراحت شدید و تحمل رنج و درد ناشی از آن ماحصل این حضور فعال و مخلصانه بود و بدین ترتیب افتخار جانبازی را، چون برگ زرین دیگری برای کتاب زندگی سراسر مجاهدت او به ارمغان آورد.
با وقوع عملیات مرصاد وی به توصیه مقام معظم رهبری مسئولیت این عملیات غرور آفرین را بر عهده گرفت و به نقل از شهید صیاد شیرازی فرماندهی خوبی از خود به نمایش گذاشت تا جایی که در تماس مرحوم حاج سید احمد خمینی با وی و ابلاغ گزارش پیشرفت عملیات توسط آن مرحوم به امام خمینی (ره)، حضرت امام خطاب به سردار شوشتری میفرمایند: "در این دنیا که نمیتوانم کاری بکنم. اگر آبرویی داشته باشم در آن دنیا قطعاً شما را شفاعت خواهم کرد. "
شهید شوشتری به فرماندهی قرارگاه قدس جنوب شرق کشور منصوب شد و با اقدامات بسیار تاثیر گذار و وحدت بخش در این دوره نسبتا کوتاه مسیر وحدت هر چه بیشتر اقوام و طوایف را در استان باز کرد، شهید با برگزاری همایش وحدت اقوام و مذاهب با شرکت عشایر، معتمدین وریش سفیدان منطقه امنیت پایدار و وحدت و امنیتی بر پایه و تکیه بر مردم در استان طرح ریزی و اجرا کرد و آثار پر برکت آن هنوز هم در استان قابل لمس و احساس است.
آوازه سردار ایرانی به کودکان این سرزمین نیز رسیده بود خلق و خوی پدرانه اش سرهای بسیاری از کودکان دست نوازش سردار را احساس کرده بودند و از خدمات شایسته این شهید بزرگوار بهره بردند.
اقدامات فرهنگی وی در مدارس دور افتاده استان، برپایی بیمارستانهای صحرایی در دورافتادهترین مناطق محروم منطقه حاصل روحیه جهادی این یادگاران دفاع مقدس در استان بود.
نقش سردار شهید شوشتری در ایجاد وحدت پایدار میان شیعه و اهل سنت برهمه آشکار است.
نکته بارز و قابل توجه در شهید شوشتری توجه و اعتقاد وی در سپردن امنیت منطقه به مردم بود واین اعتماد وتوجه موجب افزایش روحیه مرزداران غیور بلوچ و سپردن امنیت به دست خودشان بود.
فرمانده قرارگاه منطقهای قدس جنوب شرق نیروی زمینی سپاه در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، گفت: نام مبارک سردار شهید شوشتری عزیز در منطقه جنوب شرق ماندگار شد و همیشه این نام در دل و ذهن مردم جاودان است.
مردم استان همواره از این شهید گرانقدر به نیکی یاد میکنند و این بهترین اتفاقی است که میتواند برای یک انسان بعد از از دنیا رفتنش رخ دهد.
مارانی گفت: شهید شوشتری با روحیه مردمداری و مردم یاری کار خود را در سیستان و بلوچستان آغاز کرد و امروز هم روش سپاه برای ایجاد امنیت همان روش سردار شهید شوشتری است.
فرمانده قرارگاه قدس جنوب شرق نیروی زمینی سپاه تاکید کرد: همراهی شیعه و سنی در همه مسائل باعث ایجاد امنیت پایدار در سیستان و بلوچستان شده است و امروز با وجود همه توطئههای دشمنان علیه کشور و سپاه پاسداران مردم خدمتگزاران خود را میشناسند.
وی بیان کرد: خوشحالیم که سپاه همواره همراه و همگام مردم است و این موضوع در طول فعالیت این نهاد تدوام داشته و دارد. نیروهای این نهاد انقلابی همواره برای خدمترسانی به مردم در عرصههای مختلف در میدان هستند.
اگرچه عمر خدمتگزاری شهید شوشتری کوتاه بود، اما روحیه مردم داری و مردم یاری این شهید والامقام همیشه سرلوحه کار همرزمان قرار خواهد داشت.
سردار سرتیپ دوم پاسدار «محمد مارانی» افزود: ابزاری که شهید شوشتری برای برقراری امنیت منطقه استفاده کرد ابزار نظامی نبود بلکه از ظرفیت و توانایی مردم منطقه در راستای سازندگی و رفع محرومیت زدایی و برقراری وحدت استفاده کرد.
یکی از اقدامهای خوب سپاه در منطقه جنوب شرق که به همت شهید شوشتری آغاز شد، موضوع مردم داری و وحدت و ایجاد یکنواختی و هم نوایی شیعه و سنی در برقراری امنیت منطقه است.
سرهنگ ناظری جانشین سپاه سلمان سیستان و بلوچستان درگفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، گفت:شهید شوشتری نمونه کامل یک مدیر اسلامی برای دیگران و همرزمانش بود. او که سمت جانشینی سپاه پاسداران را برعهده داشت برای برقراری امنیت در سیستان و بلوچستان بین هیچ کس فرق نمیدید و این نشان دهنده شخصیت والای او بود. شبانه روز برای ایجاد امنیت و اتحاد مردم این استان کار میکرد بدون آنکه توجهی به خودش داشته باشد.
اگر روحیه خدمتگزاری در وجود سردار شوشتری نبود، هیچ چیزی او را از شهر و دیارش برای خدمت به سیستان و بلوچستان نمیکشاند. همواره به مردم لبخند و گل هدیه میداد، برای همه حتی کودکان خردسال وقت میگذاشت و همانند پدری حرف هایشان را گوش میکرد.
سرهنگ عوض علی فقیری معاون هماهنگ کننده سپاه سلمان استان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، گفت:سردار شهید شوشتری به دلیل روحیه عشایری که داشتند بافت قومی و مذهبی استان را شناخت و متناسب با تهدیدات تشخیص داد، باید به مردم و طوایف رسیدگی کرد.
وی در صبح یکشنبه ۲۶ مهر ۱۳۸۸ در همایش وحدت اقوام و مذاهب سیستان و بلوچستان که با شرکت عشایر بلوچ در منطقهٔ پیشین جریان داشت در انفجاری انتحاری به همراه برخی از فرماندهان سپاه و عشایر بلوچستان به شهادت رسید.
گزارش از عاطفه گنجعلی بنجار
انتهای پیام/ع