یکی از مشکلات انسان عصر حاضر بدخوابی و کم خوابی بر اثر استرس است، راحت خوابیدن با وضعیت ذهن قبل از خواب و میزان اضطراب رابطه مستقیمی دارد.

به گزارشگروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از مشکلات انسان عصر حاضر بدخوابی و کم خوابی بر اثر استرس است، راحت خوابیدن با وضعیت ذهن قبل از خواب  و میزان اضطراب رابطه مستقیمی دارد به همین دلیل افراد آرام و با آرامش خاطر خیلی راحت خوابیده ولی افراد نگران و مضطرب به علت افکار نامنظم و آشفته‌ای که دارند به سختی به خواب می‌روند و از سوی دیگر خواب یکی از عوامل بسیار موثر در رفع اضطراب و تنش و درواقع یکی از بزرگترین عوامل بهداشت روان می‌باشد. علاوه بر اضطراب از دیگر دلایل بی خوابی برنامه ریزی برای فعالیت‌های فردا و ترس ناشی از کم خوابی و بد خوابی می‌باشد.

داشتن خوابی راحت و آسوده آرزوی بیشتری افرادی است که دچار استرس بوده و نمی تواند با آرامش شب را سپری کنند. مشکلات و اختلالات خواب با عدم کنترل استرس رابطه زیادی دارد.

در اینجا آنچه لازم به ذکر است این که کیفیت خواب از تعداد ساعات خواب در شبانه روز مهم‌تر است، بعضی با چهار ساعت خواب بخوبی کار می‌کنند و برخی باید حداقل ده ساعت بخوابند، افراد بالغ بطور متوسط هفت تا هفت و نیم ساعت می‌خوابند.
بطور کلی: برای شروع روز خوب ۸ ساعت خواب عمیق کافی است.

نکته دیگر اینکه بسیاری از اشخاص نگرانند که شبی ۸ ساعت نخوابند، درحالی که اگر شما راحت بخواب می‌روید و تمام شب خواب هستید و صبح با احساسی خوب بیدار می‌شوید می‌توان گفت: خوابتان کافی است.
باز نکته دیگر اینکه بیدار شدن‌های گاه و بیگاه در طول شب امری عادی است و حتی کسانی که خوب می‌خوابند گاهی با مشکل خواب روبرو می‌شوند.

برای بخواب رفتن باید حداقل ۳۰- ۲۰ دقیقه وقت بگذارید و می‌توانید از روش قدیمی شمردن گوسفندهایتان استفاده کنید: من یک گوسفند دارم، من دو تا گوسفند دارم، من سه تا گوسفند دارم، و الی آخر. ولی اگر نگران و آشفته باشید با این روش خوابتان نمی‌برد.

اگر برای بخواب رفتن باید زمانی بیش از ۳۰- ۲۰ صرف کنید و یا اگر نصفه شب از خواب بیدار شده و حداقل تا ۳۰ دقیقه خوابتان نمی‌برد و یا صبح‌ها زودتر از زمان معین بیدار شده و دیگر خوابتان نمی‌برد، در آن هنگام باید برای رفع کم خوابی خود فکری اساسی بکنید.

با بالا رفتن سن میزان خواب و عمق خواب کم می‌شود، پس با بالا رفتن سن مشکلات خواب بیشتر می‌شود. نکته دیگر اینکه یکی از مواقعی که فرد بی خواب می‌شود شب امتحان یا شبی که شخص فردایش وقت دندانپزشک دارد یا وقتی که قرار است فردایش به تعطیلات برود.

نکته دیگر اینکه وقتی خوابمان نمی‌برد دراز کشیدن در رختخواب و مرتب از سویی به سویی دیگر شدن استرس زاست و روی ما اثر نامساعد می‌گذارد، در واقع نگرانی از اینکه فردا روزی کسالت بار و خسته کننده‌ای داشته باشیم بی خوابیمان را تشدید می‌کند، هر چه از بی خوابی کمتر ترسیده و هر چه کمبود خواب را کمتر استرس زا بدانیم بهتر به خواب می‌رویم و روز بعد احساس بهتری خواهیم داشت.

در خیلی از موارد اشخاص برای رفع کم خوابی و بی خوابی متوسل به قرص‌های آرام بخش می‌شوند، اما اینگونه قرص‌ها اثرشان موقتی است و پس از ۲ الی ۴ هفته اثر خود را از دست داده و شخص نسبت به دارو مقاوم و نیاز به داروی بیشتری پیدا می‌کند، ضمناً این دارو‌ها در درازمدت از لحاظ جسمانی و روانی وابستگی ایجاد کرده که با قطع دارو دچار بی خوابی می‌شویم که شدت آن از بی خوابی اولیه بیشتر است، در عین حال اثر این دارو‌ها تا صبح در بدن باقی می‌ماند. در نتیجه در روز بعد احساس خواب آلودگی می‌کنیم و نیز با این قرص‌ها خوابمان از کیفیت ضعیف تری برخوردار است بنابراین لازم است که برای درمان بی خوابی از راه‌هایی که عوارض جانبی کمتری دارند استفاده کنیم.

چند روش برای دستیابی به آرامش و خوابی راحت:

۱- زمان معین و مناسبی را برای خوابیدن و بلند شدن از خواب انتخاب کنید.

۲- بهتر است دمای اتاق خواب زیاد نباشد، اما رختخواب گرم باشد، درجه حرارت خنک‌تر اتاق خوابیدن را آسان می‌کند، چون که درجه حرارت بدن را کم می‌کند.

۳- دکوراسیون اتاق خواب آرامش بخش باشد یعنی بدون وسایل کاری، تلویزیون و...

۴- بی نظمی و آشفتگی در اتاق خواب نباشد.

۵- اتاق خواب تا حد امکان تاریک و آرام باشد.

۶- بعد از ظهر‌ها نخوابید.

۷- میزان صدا مناسب باشد، صدا‌هایی مانند صدای کولر، دستگاه تهویه مطبوع به خواب کمک می‌کند.

۸- بالش زیر سرتان راحت و سفت باشد تا سرتان در وضعیت مناسبی قرار گیرد و متکا با ضخامت خیلی زیاد و خیلی کم به گردن فشار می‌آورد و همچنین میگرن را شدیدتر می‌کند.

۹- پیش از خواب با آب گرم (نه داغ) حمام کنید.

۱۰- قبل از خواب از انجام تمرینات ورزشی سنگین خودداری کنید. بین تمرینات ورزشی و رفتن به رختخواب حداقل دو ساعت فاصله باشد.

۱۱- حداقل دو ساعت بعد از شام به رختخواب بروید، اما گرسنه هم نباشید. زیرا احساس گرسنگی مانع از خوابیدن می‌شود.

۱۲- قبل از خواب با مطالعه یا گوش دادن به موسیقی یا رادیو یا داستان‌هایی که روی نوار ضبط شده (در حالی که دراز کشیده اید و چشمانتان را بسته اید) خود را برای خواب آماده کنید.

۱۳- نیم ساعت قبل از خواب یک فنجان دم کرده گیاهی بنوشید، جوشانده بابونه یا سنبل الطیب یا گل شاه پسند برای خواب راحت بسیار موثر است یا می‌توانید از شیر، دوغ، یا ماست استفاده کنید.

۱۴- قبل از خواب از خوردن مایعات زیاد بپرهیزید.

۱۵- برای شام از مواد غذایی غنی از هیدرات کربن مانند سیب زمینی یا غلات استفاده کنید، یک غذای شیرین و سبک در نزدیکی خواب به خواب شما کمک می‌کند.

۱۶- از نوشیدن چای، قهوه و نیز شکلات داغ بعد از ساعت ۶ غروب خودداری کنید.

۱۷- کسانی که زندگی فعالتری دارند نسبت به کسانی که با مشکل خواب روبرو هستند بسیار راحت‌تر می‌خوابند در واقع بی تحرکی موجب بی خوابی می‌شود. بنابراین می‌توان با ورزش‌های آئروبیک یا پیاده روی سریع در غروب یا اول شب این مشکل را حل کرد پس به طور منظم ورزش یا پیاده روی کنید. ولی نه درست در زمان قبل از خواب.

۱۸- از گیاهان معطر دارویی مانند والرین استفاده کنید. (می توانید چند قطره روغن گیاهی را در وان حمام یا روی بالش خود بچکانید).

۱۹- الکل از مواد محرک است و مصرف آن باعث بیدارخوابی شبانه و میگرن می‌شود.

۲۰- نیکوتین از مواد محرک است و کسانی که سیگار نمی‌کشند راحت‌تر می‌خوابند.

۲۱- در رختخواب از انجام کار یا گفتگو‌های روزمره و یا صحبت از مشکلات کاری خودداری کنید.

۲۲- اگر برای بخواب رفتن باید زمانی بیش از ۲۰ تا ۳۰ دقیقه مصرف کنید و یا اگر نصفه شب‌ها از خواب بیدار شده و حداقل تا ۳۰ دقیقه خوابتان نمی‌برد و یا صبح‌ها زودتر از زمان معین بیدار شده و دیگر خوابتان نمی‌برد سعی بر خوابیدن نکنید، هر چه بیشتر سعی کنید بیدارتر می‌مانید به جای آن چشمان خود را باز کنید و کتابی بخوانید یا به موسیقی گوش دهید یا تلویزیون تماشا کنید یا کاری انجام دهید مانند تمیز کردن آشپزخانه یا چیزی بنویسید و یا حتی می‌توانید با نوشتن مشکلاتتان بر روی کاغذ و یا فهرستی از کار‌هایی که باید فردا انجام دهید خود را مشغول کنید تا کاملاً خواب آلود شوید بعد به قصد خواب چراغ‌ها را خاموش کنید و اگر باز خوابتان نبرد مجدداً این روش را ادامه دهید یعنی کتاب بخوانید و .... این کار را هر تعداد دفعه که لازم است تکرار کنید.

اگر کاملاً بیدار هستید و ذهنتان بیش از اندازه فعال است بهترین روش این است که از رختخواب بیرون آمده و از اتاق خواب خارج شوید و به فعالیتی راحت و آرامش بخش بپردازید مانند نوشتن یا تمیز کردن خانه تا خواب آلود شوید سپس بخوابید و اگر باز خوابتان نبرد همین روش را مجدداً بکار ببرید تا وقتی که خوابتان ببرد.

۲۳- در ذهن خود فهرستی از تمام اثاثی که در خانه یا دفترتان وجود دارد تهیه کنید اگر باز خوابتان نبرد کار تنظیم فهرست را با اضافه کردن اثاث خانه پدر و مادر و یا دوستان و آشنایان ادامه دهید.

۲۴- شما می‌توانید هنگام بخواب رفتن این جملات را با خود تکرار کنید: این مشکل و نگرانی را به بخش ناخودآگاه ذهنم منتقل می‌کنم و وقتی در خواب هستم راه حلی برای آن پیدا می‌کنم، برای تاثیر بیشتر این روش فهرستی از مشکلات و نگرانی‌های خود را تنظیم کنید. با این کار برای روز بعد برنامه‌ای روشن دارید که به شما کمک می‌کند که آرامش و تسلط بیشتری داشته باشید.

۲۵- در اینجا قبل از بیان روش بعدی لازم است که یک مسئله را برای شما یادآوری نمایم و آن این است که وقتی از چیزی نگرانید بار‌ها و بار‌ها تصاویر ذهنی آزار دهنده را بررسی کرده و یا ذهن خود را با جنبه‌های منفی قضایا مشغول می‌کنید و همین سبب می‌شود که بیش از پیش مورد هجوم افکار مغشوش و نامنظم قرار گیرید. بنابراین برای اینکه خواب راحتی داشته باشید در ذهن خود فهرستی از افکار نگران کننده را تنظیم کنید و به دقت هر عامل نگرانی را مرور کنید و سپس به خود بگویید: بعدی و به سراغ عامل نگرانی بعدی بروید و باز با خود بگویید: بعدی به طور مثال نگران جلسه روز بعد هستید با خود می‌گویید: ممکن است فردا سر پرست کارم از دنده چپ بلند شود بعد با خود بگویید. "بعدی. شاید فردا از کارم خوشش نیاید بعد با خود بگویید: بعدی. شاید هیچکس علاقه‌ای به شنیدن حرفهایم نداشته باشد، بعد با خود بگویید: بعدی.

۲۶- شیوه تصویر سازی:
تصور کنید در هتلی بزرگ که صد‌ها اتاق دارد مشغول کار هستید و کارتان این است که تختخواب‌ها را مرتب کنید، با ادامه کار خسته و خسته‌تر می‌شوید و کندتر کار می‌کنید، همین که خیلی خسته شدید آرزو می‌کنید که در روی یکی از تخت‌ها دراز بکشید و بی درنگ بخواب بروید.

۲۷- بجای اینکه در رختخواب دراز کشیده و مرتب خود را سرزنش کنید که چرا آن حرف را زدید؟ یا چرا فلان کار را کردید؟ به سه اتفاق خوبی که در طول روز برایتان رخ داده است فکر کنید. (مهم نیست که این اتفاقات کوچک و کم اهمیت باشد) ولی با این روش خوابی راحت خواهید داشت، اما دلیل آن این است که انسان موجودی جایز الخطاست که امکان اشتباه وی زیاد است و هیچ انسانی بدون خطا و اشتباه نمی‌باشد بنابراین برای کاری که درگذشته انجام داده اید و یا حرفی که زدید نگران نباشید و اصلا ً. فکرش را نکنید و ضمناً اینکه انسان باید همیشه در زمان حال زندگی کند و زمان حال تنها زمانی است که ما داریم، چونکه گذشته، گذشته است و در مورد آینده باید گفت که هیچکس از آینده خودش خبر ندارد و خدایی که انسان‌ها را آفریده خودش به آن‌ها کمک خواهد کرد.

اما حالا که صحبت به اینجا رسید ذکر این نکته نیز لازم است که انسان در هر زمانی که کاری را انجام می‌دهد یا آن حرفی را می‌زند که به نظرش درست‌تر است بنابراین هر کاری که شما در گذشته انجام دادید یا هر حرفی که زدید ممکن است آن کار یا آن حرف در آن زمان به نظرتان بهترین کار یا حرف بوده باشد.

۲۸- روش مدیتیشن مراقبه Meditation:
این روش دو یا سه بار در روز و هر بار ۱۰ دقیقه صورت می‌گیرد. برای این روش می‌توانید بنشینید یا دراز بکشید و تنفس باید معمولی باشد، نه عمیق بعد یک منظره دلپذیر یا یک خاطره خوب را در ذهن خود مجسم کنید و همین طور وارد جزئیات شوید، هر چه بیشتر وارد جزییات شوید بهتر است.

به طور مثال: دریا تا بیکران باقی است. آفتاب در آسمان می‌درخشد و بعد به خود تلقین کنید، تلقین‌ها باید مثبت باشند نه منفی.
به طور مثال بگوییم: من آرام و راحت هستم، نه اینکه بگوییم: من افسرده و مضطرب نیستم. تلقین‌ها در زمان حال باشد نه آینده، به طور مثال رابطه من با فلانی عالی است و نه اینکه بگوییم رابطه من با فلانی خوب خواهد شد.

تلقین‌ها با تجسم خلاق و یا تکرار یک ورد همراه باشد. زندگی من سرشار از نعمت، عشق، شادی و آرامش است، من می‌توانم با هر چه در زندگیم پیش می‌آید روبرو شوم.

۲۹-روش آرام سازی Relaxation، رفع کشش عضلانی، پاسخ آرمیدگی:
اساس آن دفع فشار از قسمت‌های مختلف بدن است که اینکار با شل و سفت کردن هر قسمت همراه با تنفس عمیق است.

برای این کار:
۱- حالت نشسته یا تکیه دادن راحتی داشته باشید.
۲- لباس‌های تنگ خود را شل کنید.
۳- همراه با سفت کردن عضلات عمل دم انجام دهید که در هر دم نیز تا ۴ شماره بشمارید، عمل بازدم نیز که با شل کردن عضلات همراه است در ۴ شماره انجام می‌شود. (عمل دم عبارت است کشیدن هوا به درون بدن و عمل بازدم عبارت از بیرون دادن هوا از بدن می‌باشد).
۴- با شل کردن هر قسمت از بدن فشار را از آن قسمت دفع کنید.
۵- عضلات کف پا‌ها را منقبض کنید و در همان حال همراه با عمل دم از ۱ تا ۴ بشمارید، بعد همراه با ۴ شماره در حالی که هوا را از بدنتان خارج می‌کنید (بازدم) عضلات کف پا‌ها را منبسط کنید.
۶- بعد این عمل را برای ساق پا، لگن، شکم، کمر، بازو، شانه، گردن و سر انجام دهید به طور مثال: برای شانه: طی ۴ شماره هوا را به درون بدن بکشید و همزمان با آن شانه‌ها را منقبض کنید و سپس با ۴ شماره درحالی که هوا را از بدن بیرون می‌دهید شانه هایتان را منبسط کنید.
۷- در مورد چانه‌ها و دهان: چانه‌ها و دهان را به نحوی رها کنید که لب هایتان به آرامی از هم باز شوند و این عمل همراه با عمل دم و با ۴ شماره صورت می‌گیرد، عمل انبساط (بستن دهان) نیز با عمل بازدم و در ۴ شماره انجام می‌شود.
۸- چشم ها: با فرو رفتن آن‌ها در حدقه
۹- از ابروها، پیشانی و شقیقه‌ها رفع انقباض کنید.
۱۰- سرانجام از پوست سر و ماهیچه‌های سرتان رفع انقباض کنید.

ابتدا پاسخ آرمیدگی را در حالت نشسته انجام دهید، انجام این تمرینات در زمان خواب و در رختخواب می‌تواند باعث خوابیدن شما شود، اما تا زمانی که حداقل دو هفته روش‌های آرمیدگی را در طول روز تمرین نکرده اید از آن در هنگام خواب استفاده نکنید زیرا به علت اینکه در آن زمان این روش را به خوبی یاد نگرفته اید بنابراین تلاش بیش از حد شما برای خوابیدن باعث بی خوابی بیشتر شما می‌شود.

در پایان خاطر نشان می‌سازد که غلبه بر بی خوابی به سرعت بدست نمی‌آید، بعضی از افراد وقتی یک روش دو یا سه شب نتیجه نداد آن را کنار می‌گذارند، برای اثر بخش بودن روش‌های رفتاری (روش‌های مذکور در بالا) به حداقل دو هفته زمان نیاز است، اما این هم مشکل چندان بزرگی نمی‌باشد، چون که ما انسانیم و انسان موجودیست به شدت توانمند که کافی است چیزی را بخواهد تا به آن برسد فقط به کمی صبر و حوصله نیاز دارد، در ضمن لازم نیست که شما از همه روش‌های رفتاری استفاده کنید.

 منبع: راسخون

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
علی
۰۱:۴۹ ۰۸ مرداد ۱۴۰۳
سلام من خیلی وقت شما نمی خوابم خیلی فکر میکنم نمیدونم ازساعت ۱ تو رختخوابم تا ساعت ۵ می خوابم علت چیه ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۳ ۲۷ بهمن ۱۴۰۲
سلام من ۲۵ سالمه در موقعی که یه فوتی رفیقم دیدم اینطوری شدم فکرو خیال شبام خیلی زیاده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۵ ۲۳ مرداد ۱۴۰۲
سلام بعضیها گفتن ازدزدمیترسیم من خودم دزدم منم بی خوابم بس شما بخوابید
Iran (Islamic Republic of)
بیخواب
۰۱:۲۸ ۳۰ خرداد ۱۴۰۲
یه شب کامل بیدار باشید....صبحش هم اصلا نخوابید...... وقتی شب شد موبایل رو بعد از ساعت ۸بذارید کنار... چنان بیهوش میشی ک نگو....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۳ ۲۶ خرداد ۱۴۰۲
خوابم میاد ولی اگر شب بخوابم فکر میکنم کی میمیره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۰۸ ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۲
ذهنم درگیره!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۴۲ ۱۴ فروردين ۱۴۰۲
سلام من ۱۳ سالمه شب ها که میرم سر جام میخوابم اصلا انگا کلم برای oودم نیست فکر های کزخرف تو سرم میپیچه فکرم درگیر میشه و خوابم نمیبره و از دزد هم خیلی میترسم. و روی تختم هم نمیتونم بخوتلم باید رو تشک باشم
Iran (Islamic Republic of)
رها
۲۲:۵۵ ۱۷ مهر ۱۴۰۱
من خوابم نمی‌بره فردا میرم مدرسه
Iran (Islamic Republic of)
Raha
۱۶:۰۶ ۰۳ خرداد ۱۴۰۱
سلام من 17 سالمه چند ماه که نمی تونم شبا بخوابم هر چی فکر و خیال میاد تو فکرم دارم دیونه میشم حتی بعضی وقتا هم شده 3 ساعت توی رخت خواب خواستم خودم آروم کنم که بخوابم ولی نتونستم نمی دونم دیگه چکار کنم خیلی آزاد دهنده است
Iran (Islamic Republic of)
الناز
۲۱:۲۳ ۲۰ فروردين ۱۴۰۱
خیلی بده واقعا بدتر از بقیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۲ ۰۸ اسفند ۱۴۰۰
راستش من از یک چیزی میترسم اونم دزده من واقعا دیگه شبا مثل اون موقع ها نمیتونم خوب بخوابم دارم دیوانه میشم بسه
Iran (Islamic Republic of)
آرتین
۰۱:۵۳ ۱۶ دی ۱۴۰۰
من ۱۱ سالمه و الان ساعت نزدیک به ۲هیت و من نمیتونم بخوابم چون من ترس یک هزارتویی را دارن که بی نهایت است با هیولا ها لطفا کمک کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۳۰ ۱۳ دی ۱۴۰۰
من 10 سالمه و قبلا از انابل میترسیدم و هی داره ترسم بیشتر میشه و شب ها موقع خواب دیوونه میشم الان هم ساعت 1:28 دقیقه هست و من از ترس دارم میمیرم و مامان و بابام هم خواب هستن
Austria
علی
۰۰:۳۲ ۱۴ مهر ۱۴۰۰
سلام من وقتی میخوام بخوابم یهو ضربان قلبم بالا میره بعد فکر می‌کنم دارم میمیرم از ترس خوابم نمیبره چی کار باید کنم
Iran (Islamic Republic of)
کاوه
۲۳:۳۲ ۰۷ خرداد ۱۴۰۰
فکر خیال نکنین خوابتون میبره
Iran (Islamic Republic of)
شریف هبچ فایدح ندا د
۲۳:۳۲ ۲۷ دی ۱۳۹۹
فا یده

ندارد
Hong Kong
اروین
۰۱:۲۷ ۱۲ دی ۱۳۹۹
سلام من ۱۵ سالمه و از کلاس ششم استرس داشتم و خیلی شدید تر شده جوری که میخوام بخوابم الکی بیدار میشم استرس میگیرم خوابم میبپره الان امتحان ترم دارم الکی خراب شدن استرسم جوری که وقتی میخوام جایی برم حتی سر کلاس روخونی کنم به شدت میشه شبا قلبم بدجوری تند میزنه چیکار کنم؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ایدا
۰۰:۵۵ ۱۸ آذر ۱۳۹۹
سلام من چند ساله که الان شبا ساعت 1 یا 4 صبح میخوام
اصلا نمی دونم چیکار کنم روز ساعت 1 هم کلاس دارم ، خدایااااا دارم دیوونه میشم کمک کنین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۲ ۱۴ آذر ۱۳۹۹
بیا شما خواندی از سر درس من را اقب انداخت الان من خیلی عصبانی هستم به که کمک نکرد کاش اون این جا بود من شکایت می کردم
Iran (Islamic Republic of)
ستایش
۲۲:۱۵ ۱۷ آبان ۱۳۹۹
نمیتونم بازم راحت بخوابم
Iran (Islamic Republic of)
زهرا
۱۶:۱۰ ۲۸ مهر ۱۳۹۹
با سلام
Iran (Islamic Republic of)
parvin
۱۱:۵۳ ۱۳ شهريور ۱۳۹۹
خیلی خوب بود برام تاثیر گذاشت بی نهایت ممنونم
Iran (Islamic Republic of)
پارسا
۰۰:۵۲ ۰۳ شهريور ۱۳۹۹
من خوابم نمیاد
Iran (Islamic Republic of)
سپیده
۱۳:۰۷ ۲۸ مرداد ۱۳۹۹
سلام
مطلبش خیلی آرامش بخش بود خداخیرتون بده..
منم مجردیم خوابم بهم ریخت بعدازاین که دکتررفتم ویه مدت قرص خوردم بعدسرکارمیرفتم وکم کم بیخوابیم پرید..
تاااین که رفتم بهداشت محلمون ومعاینه ام که کردگفت مشکوکی
منم خیلی استرس شدیدی گرفتم یادمه زمستون بودوهواهم خیلی دلگیر ومن باکلی هماهنگی رفتم یه دکترزنان از اون شب به این وردیگه دوباره بابیخوابی درگیرشدن
خیلی یه مدت عذاب کشیدم
بعد تصمیم گرفتم که باذهنم خودم واروم کنم
باورتون نمیشه
فقط با خودم تکرار می کردم که من بایدقوی باشم ونترسم
یه مدت طولانی غصه وترس که میومدسراغم باخودم میگفتم که باید بهش فکر نکنم وخلاصه باید آرامش خودمون وحفظ کنیم وبه این فکر کنیم که ماهم مثل بقیه ادماروی زمین بنده های خداییم وخدابه ماهم نعمت خوابیدن وداده فقط نبایدگذاشت که ترسش روی ادم غلبه کنه
من یه کم که به خودم سخت میگیرم دوباره بدخواب میشم
ولی هرچی کمنرلهش فکر میکنم راحت ترم
ایشاله همه همیشه پرازارامش باشیم.
Italy
سید علی بسکابادی
۲۳:۴۵ ۲۶ مرداد ۱۳۹۹
با سلام
من ۱۲ سالمه
ولی از همه چی می ترسم
ولی به هرکسی میگم که میترسم فکر میکنن دروغ میگم
به مشاوره مراجعه کردم اما اثری نداشت
تورو خدا برام دعا کنید
Iran (Islamic Republic of)
کیانا
۱۵:۳۹ ۰۵ مرداد ۱۳۹۹
۴ساله که خواب ندارم وخیلی قرص خواب اور مصرف کردم دکتر روانپزشک هم رفتن که داروهای خیلی قوی تجویز کرد وعوارض خیلی زیادی داشت تاموقعی که دارو میخورم خوابن مشکل نداره ولی الان یه مدتیه که نمیخورم باز بی خوابی میکشم تورخدا برام دعا کنید
Iran (Islamic Republic of)
مهدی پورراهدار
۲۳:۳۶ ۲۷ تير ۱۳۹۹
بسیار عالی
Iran (Islamic Republic of)
محدثه
۱۱:۰۴ ۲۵ تير ۱۳۹۹
خیلی عالی روم خیلی تأثیر داشت ممنون و سپاس از شما
Iran (Islamic Republic of)
فاطمه
۱۷:۱۰ ۳۰ خرداد ۱۳۹۹
من فقط ۱۴سالمه از همه چی میترسم شب وقت خواب افکارم وادارم میکنه به چیز های وحشتناک فکر کنم یه راهی برترین پیش پام میخام جوری بشم که از فیلم های ترسناک و رمان نترسم
Iran (Islamic Republic of)
Amanda
۰۴:۱۵ ۳۰ خرداد ۱۳۹۹
عالی
Iran (Islamic Republic of)
......
۱۶:۲۱ ۱۴ مرداد ۱۳۹۹
منم دقیقا همین مشکل و دارم
Iran (Islamic Republic of)
roya
۰۳:۰۶ ۲۵ خرداد ۱۳۹۹
یکی از دلایل خواب نرفتن استفاده از موبایل و لپ تاپ و... موقع خواب هست
Iran (Islamic Republic of)
mehdi
۰۰:۰۳ ۱۵ خرداد ۱۳۹۹
خوب بود تکنیکهای مفیدی بود بعضی از دوستانم تجربه خودشون گفتن اونم خوب بود من مدتی بود از قرص استفاده میکردم ولی دیگه الان دو روز نمیخورم همون تنظیم خواب بهم زده بقول دوستمون یک شب باید کلا نخوابم تا دوباره به حالت اول برگردم ممنون از شما و همه دوستان با آرزوی سلامتی تندرستی خدانگهدار
Iran (Islamic Republic of)
محمد تقی درویشی
۰۰:۴۰ ۰۶ خرداد ۱۳۹۹
مرسی ‌ ، امشب اینا رو امتحان میکنم.
Iran (Islamic Republic of)
عابدی
۰۲:۳۲ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۹
ممنونم از مطالب خوبتون.خداخیرتون بده.
Iran (Islamic Republic of)
مهرا
۰۵:۰۵ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۹
شبا نمیتونم بخوابم میبینم مامان بابام خوابیدن اعصابم خورد میشه این مطلب رو خوندم ولی فایده نداره
Iran (Islamic Republic of)
جمال زنگنه
۰۲:۵۰ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۹
من چرا خوابم نمی بره اصللللللااااا خواب ندارم
Iran (Islamic Republic of)
پارسا
۰۰:۵۱ ۰۳ شهريور ۱۳۹۹
منم خوابم نمیاد
Iran (Islamic Republic of)
تیارا
۲۲:۱۴ ۲۵ فروردين ۱۳۹۹
عالی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۴:۵۵ ۲۱ فروردين ۱۳۹۹
عالی بود ممنونم
Iran (Islamic Republic of)
عرفان
۱۹:۳۶ ۱۹ فروردين ۱۳۹۹
سلام
لطفا یه راه حلی بگین به من من ۶ ماهه نمیتونم بخوابم اگرم خوابم ببره انقدر خواب های عجیب میبنم میپرم یعنی تو دوساعت خواب ۶ یا۷ بار میپرم.
مشکل دوم اینه ک من خوابم بسیار سنگین بوده ولی الان با کوچک ترین صدایی بیدار میشم.
مشکل سوم خوابم میاد ولی اصلا خوابم نمیبره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۳۲ ۱۳ دی ۱۴۰۰
منم مشکل سوم رو دارم
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۰۲:۳۵ ۱۱ اسفند ۱۳۹۸
با سلام من بعد یک سال خورده ایی فهمیدم که بهتریم دوستم سرطان داره دیگه بجای خواب فقط اشک تو چشامه خدا کمک کنه التماس دعا از همه
Iran (Islamic Republic of)
محیا
۱۹:۰۰ ۰۳ بهمن ۱۳۹۸
من کلا ۱۲ سالمه و متاسفانه خیلی از کم خوابی رنج میبرم یعنی اصلا خوابم نمیبره چه دو ساعت صبر کنم چه ۴ ساعت بازم خوابم نمیبره. الان دیشب اصلا تا صبح خوابم نبرد. طوری شده کم خوابیم که دیگه حسابی از خوابیدن می ترسم چون خوابم نمیبره و همه هم می خوابن و من موندم و هیچی نمیدونم چیکار کنم هیچ کدوم از اون روش ها هم اثر نکردن
Iran (Islamic Republic of)
پگاه
۲۲:۲۴ ۱۰ دی ۱۳۹۸
منم نميدونم چيکار کنم نميشه
Iran (Islamic Republic of)
پانیذshz
۱۵:۰۷ ۱۶ آبان ۱۳۹۸
عالی بود مچکرم
Iran (Islamic Republic of)
زهرا
۲۲:۲۷ ۳۱ شهريور ۱۳۹۸
سلام خیلی عالی و کامل بود ... ممنون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۳ ۰۹ مرداد ۱۳۹۸
من از بی خوابی به شدت رنچ مببرم چکار کنم
Iran (Islamic Republic of)
ساسان
۱۸:۲۶ ۱۴ تير ۱۳۹۸
ممنونم
United States of America
الیاس پایدار
۲۲:۳۶ ۰۷ تير ۱۳۹۸
من این روش رو امتحان کردم ولی بازم خوابم نمیبره.....
Iran (Islamic Republic of)
سجاد
۲۳:۱۰ ۰۲ تير ۱۳۹۸
من تجربه زیادی در شب بیداری و تنظیم خواب دارم اگه تنظیم خابتون به هم خورده و ساعت درونی بدنتون از تنظیم در اومده و شب دیر وقت یا نزدیک صبح می خوابید 2 تا راه دارید اگه بین 2-4 مثلا می خوابید باید فردا 7-8 بیدار بشید و بعد بیرید بیرون که نور زیاد ببینید و موقع ظهر هم نخوابید و شب طرفای 11-12 همون موقع که خوابتون اومد بخوابید اگه طرف صبح می خوابید خیلی تنظیم بدنتون به هم خورده و راه حلش اینه که اونروز اصلا نخوابید و نزدیکای 8-9 شب که خوابتون می آد برید بخوابید تا صبح ولی صبح 7-8 بیدار بشید برید بیرون و برای تنظیم خواب قرص ملاتونین هم خیلی خوبه بعد از 5-6 عصر دیگه چای نخورید کافئین چای تا چند ساعت خواب را از سر می پرونه طرف شب مولتی ویتامین یا ویتامین ث نخورید اگه ظهر و شب ماست بخورید بهتر خوابتون می بره بعد از ساعت 10 شب دیگه پشت کامپیوتر ننشینید یا با گوشی کار نکنید در طول روز فعالیت بدنی داشته باشید که شبا خسته بشید یکی دو ساعت قبل خواب شیر عسل گرم بخورید اگه شب استخر برید و زیاد شنا کنید راحت تر اونشب می خوابید یه ساعت قبل خواب موسیقی های آرامبخش که مخصوصه خواب هستند را گوش بدید قبل خواب آب سرد نخورید آب خواب را از سر می پرونه اگه کلا احساس می کنید همه چی بدنتون به خورده یه مدت غذاهایی که می خورید را با یه غذاهای دیگه عوض کنید و همینطور میو ها را (به احتمال زیاد با توجه به طبع بدنتون دارید غذاها و میو ه های اشتباهی را می خورید ) و اگه عصر ها عرق بادرنجبویه و اسطخودوس بخورید شب ها بهتر خوابتون می بره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۹ ۲۵ خرداد ۱۳۹۸
نه من استرس ندارم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۱۶ ۱۷ فروردين ۱۳۹۸
عالللللللللللللللللللللللللللللللللللللللللللللللییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییی
Iran (Islamic Republic of)
شاه علی جمشیدی
۲۰:۵۶ ۱۹ اسفند ۱۳۹۷
تمام اینها راانجام دادم ولی خواب راحتی ندارم
Iran (Islamic Republic of)
شاه علی جمشیدی
۲۰:۵۶ ۱۹ اسفند ۱۳۹۷
تمام اینها راانجام دادم ولی خواب راحتی ندارم
Iran (Islamic Republic of)
شفق
۰۹:۳۶ ۱۴ بهمن ۱۳۹۷
تورو خدا کمک کنید من باردارم هر شب هم بابی خوتبی مبارره میکنم
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۰۲:۵۲ ۱۸ تير ۱۳۹۷
دوستان تو را خدا برای من دعا کنید از هر ترفندی که فکرس بکنید استفاد کردم ولی خوابم نمیبره با این که کارگر ساختمانیم و کارم سنگینه
Iran (Islamic Republic of)
محمد پيوس
۰۰:۲۵ ۲۰ خرداد ۱۳۹۷
عالي بود ممنون
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۳:۳۴ ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۷
خیلی وقته خواب راحتی ندارم
مطلب رو خوندن و پرینت هم گرفتم که مجدد و دقیق بخونم. الان که با خودم فکر میکنم انجام مدیتیشن میتونه تاثیر بسیار مثبتی برام داشته باشه
خیلی مفید و عالی بود این مطلب
ممنون و عرض خسته نباشید
Germany
سعدی
۰۹:۵۱ ۲۶ آبان ۱۳۹۶
عالی بود. ازخبرنگاران جوان ممنونیم که مطالب مفید واثرگذاررابرای مردم ارسال می کنند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۱ ۲۶ آبان ۱۳۹۶
فقط موارد شش، یازده و هفده، را رعایت کنید باقیش خودش خود به خود حله
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۱ ۲۶ آبان ۱۳۹۶
فقط موارد شش، یازده و هفده، را رعایت کنید باقیش خودش خود به خود حله
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۱ ۲۶ آبان ۱۳۹۶
عجب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۱ ۲۶ آبان ۱۳۹۶
ممنون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۱ ۲۶ آبان ۱۳۹۶
عالی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۱ ۲۶ آبان ۱۳۹۶
تشکر
Iran (Islamic Republic of)
بیخاب
۰۸:۳۵ ۲۶ آبان ۱۳۹۶
نه بابا
خودت خابت نبره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۸ ۲۵ آبان ۱۳۹۶
تا وقتی اتاق پر عروسک و مجسمه ویا سگ باشه خواب راحتی نخواهید داشت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۴:۵۹ ۲۱ فروردين ۱۳۹۹
این درسته