علی محمد شاعری رئیس کمیسیون کشاورزی، آب ومنابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به پروژه انتقال آب از خلیج فارس به مرکز کشور اظهار کرد: پروژه شیرین سازی و انتقال آب از دریای خلیج فارس به بخش مرکزی ایران از جمله اقدامات مهم در کشور است که از سال 92 مجوز گرفته است.
وی ادامه داد: ظرفیت شیرین سازی در پروژه انتقال آب از دریای خلیج فارس به بخش مرکزی کشور روزانه 1.5 متر مکعب است.
شاعری با بیان اینکه هزینه اجرای این پروژه حدود 5400 میلیارد تومان برآورد شده است، گفت: خط انتقال آب از دریای خلیج فارس به بخش مرکزی کشور به طول 1000 کیلومتر است و آب مورد نیاز استانهای هرمزگان،کرمان و یزد را تامین خواهد کرد.
وی افزود: خط انتقال این پروژه حدود 40 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و در بخش شیرین سازی نیز حدود 30 درصد پیشرفت را شاهد بودیم.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هدف از اجرای پروژه شیرین سازی و انتقال آب از دریای خلیج فارس به بخش مرکزی، تامین آب شرب و صنایع در این مناطق است، گفت: این پروژه با 3 خط انتقال در حال اجرا است و در صورت ادامه میتواند آب مورد نیاز استانهای سمنان، اصفهان و فارس را نیز تامین کند.
وی افزود: ظرفیت شیرین سازی آب در فاز اول اجرای پروژه انتقال آب از دریای خلیج فارس به بخش مرکزی ایران حدود 600 هزار متر مکعب است و تقریبا 2 هزار نفر در این پروژه فعالیت میکنند.
شاعری با اشاره به اینکه مشکل اصلی این پروژه کمبود منابع مالی است، اظهار کرد: با اختصاص حدود 2 هزار میلیارد تومان اعتبار از منابع صندوق ذخیره ملی و سایر منابع از سوی دولت، میتوان تا پایان سال آینده این پروژه را به بهرهبرداری رساند.
وی در رابطه با انتقال آب از دریای خزر به بخش مرکزی ایران افزود: دریای خزر یک دریاچه بسته است و هرگونه شیرین سازی و انتقال آب از آن خسارت جبران ناپذیری را به ساکنان اطراف این دریا وارد میکند.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: انتقال آب از دریای خزر موجب گرم شدن آب دریا، افزایش شوری و به خطر افتادن اکوسیستم دریایی منطقه، تخریب محیط زیست و همچنین موجب بروز بحرانهای غیرقابل جبران میشود و این پروژه غیر قابل اجرا شدن است و ما با اجرای آن مخالف هستیم.
وی ادامه داد: در برنامه ششم توسعه دولت مکلف شد تا حدود 30 درصد آب شرب مورد نیاز ساکنان سواحل خلیج فارس و جنوب کشور را از این طریق تامین کند و در این صورت دیگر نیازی به برداشت و انتقال آب از دریای خزر نیست.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی گفت: دستکاری اکوسیستم دریای خزر، خسارتهای غیرقابل جبرانی را به همراه دارد و ما نمیگذاریم که ارومیه دیگری در شمال کشور شکل بگیرد.
وی از احیای تالابهای مرکزی ایران با انتقال آب از دریای خلیج فارس خبر داد و گفت: مقدار آب مصارف مختلف باید متناسب با استانداردهای تعریف شده باشد و آب تخصیص داده شده برای احیای تالابها باید از استانداردهای لازم برخوردار باشد و در صورت اجرای این پروژه و انتقال آب به بخش مرکزی کشور در آینده می توانیم تعداد زیادی از تالابهای مرکزی ایران از جمله گاوخونی و پریشان را احیا کنیم.
شاعری با بیان اینکه ما نیازمند همکاری سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان گردشگری در این پروژه هستیم، اظهار کرد: آب دریای خلیج فارس پس از شیرین سازی میتواند برای مصارف شرب و آشامیدنی مورد نیاز صنعت و محیط زیست استفاده شود، به شرطی که فرآیند شیرین سازی آب طبق استانداردهای روز دنیا باشد و دولت نیز از این پروژه حمایت کند و همچنین دستگاههای اجرایی مرتبط مانند سازمان محیط زیست و سازمان گردشگری همکاری لازم را در مسیر انتقال و فرآیند شیرین سازی انجام دهند.
وی افزود: با توجه به اینکه دریای خلیج فارس متصل به دریای آزاد است، هیچ گونه نگرانی برای تبعات ناشی از برداشت آب و شیرین سازی وجود ندارد.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه شیرین سازی آب دریای خلیج فارس باید ارزیابی محیط زیستی شود و در این راستا تمام مراحل اخذ مجوز طی شده است، گفت: این پروژه کاملا ملی است و پیمانکاران و مشاورهای ایرانی در این پروژه با یکدیگر همکاری میکنند.
انتهای پیام/