علی تیموری، مدیرکل حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به شکار چارپایان در سطح کشور اظهار کرد: طی 4 سال گذشته ایجاد قرقهای اختصاصی با تصویب شورای عالی محیط زیست در سطح کشور اجرا شد و در این راستا توانستیم بسترهای مناسبی را در مناطق چهارگانه محیط زیست برای افراد حقیقی و حقوقی فراهم کنیم.
وی افزود: در راستای ایجاد قرقهای اختصاصی بخشی از محیط زیست و تنوع زیستی را به مردم واگذار کردیم تا بتوانیم به افراد محلی و غیرمحلی علاقهمند به شکار مجوز بدهیم.
تیموری گفت: در سال 96 در 4 قرق اختصاصی در سطح کشور مجوز شکار دادیم و همچنین دستور العمل آن را نیز در روزهای اخیر به استانهای یزد و کرمان ارسال کردیم.
وی ادامه داد: مجموع مجوز در نظر گرفته شده برای شکار کله بز، قوچ و میش از قرقهای اختصاصی دو استان یزد و کرمان 80 رأس است و علاقمندان به شکار میتوانند برای دریافت مجوز شکار به قرقداران و یا استانداران این دو استان مراجعه کنند.
مدیرکل حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: سازمان حفاظت محیط زیست طی دو سال گذشته برنامه جامع حفاظت از پلنگ ایرانی را با کمک استاتید دانشگاهها و کسانی که علاقمند به حفظ این گونه هستند و همچنین با همکاری اداره کل محیط زیست استان ها تنظیم وابلاغ کرد
وی ادامه داد: از جمله مباحث و موضوعات مهم در برنامه جامع حفاظت از پلنگ ایرانی، بیمه حیات وحش و دام است که در این راستا نیز اقداماتی صورت گرفت.
تیموری افزود: طی سال گذشته 70 درصد گونههایی مانند پلنگ که توسط دامداران با طعمه مسموم تلف شده بودند، بیمه شدند.
وی با بیان اینکه پلنگ ایرانی بزرگترین گربه سان کشور است، افزود: در حال حاضر این گونه با ارزش در معرض خطر انقراض است و تنها 400 قلاده از آن باقی مانده است.
مدیرکل حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: تلفات پلنگ ایرانی طی سالهای اخیر با استفاده از بیمه حیات وحش و دام نسبت به سالهای گذشته کاهش پیدا کرده است.
تیموری با بیان اینکه باید مراقب زیستگاههای این گونههای در حال انقراض باشیم، گفت: در سال های اخیر کاهش بارندگی، کمبود منابع آبی و مصرف بی رویه آب موجب خشکسالی بسیاری از دشت ها و جنگل های کشور شده است و همین موضوع حیات پلنگ ایرانی را تهدید میکند.
انتهای پیام/