حسین عابدینی کارشناس مسائل سیاست خارجی در گفتوگو با خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به موج جدید تحریمهای آمریکا علیه ایران، اظهار کرد: دور تازه تحریمها که به قانون مقابله با دشمنان آمریکا از طریق تحریمهای اقتصادی که به کاتسا معروف شده است، اقدام تازهای نیست و جمهوری اسلامی ایران از سال 1385 با تحریمهای متعدد از سوی آمریکا روبهرو بوده است.
این تحلیلگر سیاست خارجی بیان کرد: نظام سلطه با نظام جمهوری اسلامی اختلاف ماهوی دارد و ربطی به دولتهای جمهوری خواه یا دموکرات ندارد.
عابدینی با بیان اینکه اقدامی که آمریکا انجام داد در چارچوب کاتسا مغایر با حقوق بینالملل است، اذعان داشت: در این قانون آمریکا تلاش کرده تا قوانین داخلی خود را به دیگر کشورها تسری دهد تا جاییکه برخی از نهادهای قانونی کشور را مورد تحریم قرار داده که این امر از جهت حقوق بینالملل نیز غیرقانونی است.
وی افزود: نیروهای دفاعی ایران امکان توطئه و دسیسه چینی علیه این کشور را از بین برده و این امر باعث شده تا کشورهای غربی به خصوص آمریکا در رسیدن به اهدافشان در منطقه ناکام شوند، چرا که تلاش داشتند خاورمیانه را به دولتهای کوچکتری تقسیم کنند.
عابدینی با اشاره به اینکه امکان اجرای دور تازه دشمنیها بر ضد ایران وجود ندارد به دلیل اینکه دیگر آمریکا ابرقدرت بعد از جنگ سرد نیست، تصریح کرد: آمریکایی در شرایط کنونی قدرت بسیج و اجماع سازی را در میان هم پیمانانش نیز از دست داده است زیرا قدرت این کشور در قبال رقبایش به شدت کاهش پیدا کرده است.
کارشناس مسائل سیاست خارجی خاطرنشان کرد: تجربه تاریخی نشان داده اقدامات آمریکا علیه ایران هرگز به نتیجه مورد نظر آنها منجر نشده است، زیرا توان جمهوری اسلامی ایران پیامدهای این تقابل را غیرقابل پیش بینی کرده است.
وی گفت: آمریکا تلاش میکند تا پوستهای از برجام باقی بماند، لذا اجرای قانون کاتسا مغایر بندهای 26، 27 ،28 و 29 برجام است. نقض بندهای چهارگانه برجام و اساسا قانون کاتسا بیش از آنکه در عمل کارایی داشته باشد در تلاش است اثر روانی بگذارد و اختلافات را گسترش دهد.
انتهای پیام/