یکی از شرکت‌های دانش بنیان توانسته با بهره‌گیری از فناوری نانو، رنگ‌های ضدخوردگی را در مقیاس صنعتی تولید و به بازار عرضه می‌کند.

دریافتی///تولید رنگ ضد خوردگی با به کارگیری فناوری نانوبه گزارش  حوزه فن‌آوری‌های نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ یکی از شرکت‌های دانش بنیان توانسته با بهره‌گیری از فناوری نانو، رنگ‌های ضدخوردگی را در مقیاس صنعتی تولید و به بازار عرضه کند. کاربرد شاخص این رنگ‌ها در صنایع کشتی‌سازی، نفت، گاز و پتروشیمی و صنایع خودروسازی است. استفاده از فناوری نانو در تولید این رنگ‌ها موجب شده تا ماندگاری آن‌ها بر روی سطوح ۱/۵ برابر افزایش به دنبال داشته باشد.


خوردگی واکنشی نامطلوب است که سبب تخریب قطعات می‌شود. پدیده خوردگی بیشتر در فلزات و آلیاژ‌های آن‌ها ظاهر می‌شود، به‌طوری‌که کل هزینه سالانه سیل‌ها، گردبادها، آتش‌سوزی‌ها، رعدوبرق‌ها و زمین‌لرزه‌ها کمتر از هزینه خوردگی است. کشور ما دارای شرایط اقلیمی، آب و هوایی و منابع طبیعی و معادنی است، بدین‌جهت صنایع مادر و سازه‌های صنعتی گسترده‌ای در آن مشغول فعالیت هستند که از این میان می‌توان به صنایع پتروشیمی، صنایع کشتیرانی و دریایی، صنایع خودروسازی به‌طور اخص اشاره کرد که همگی در معرض آسیب‌های شدید ناشی از خوردگی قرار دارند؛ بنابراین توجه به این امر از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

ازآنجایی‌که یکی از اصلی‌ترین روش‌های کنترل خوردگی به‌کارگیری پوشش‌های مقاوم است، یکی از شرکت های  دانش بنیان موفق شده است تا با استفاده از نانو مواد در رنگ‌ها، مقاومت خوردگی سطوح مختلف را افزایش دهد و به‌عنوان یکی از واحد‌های تولید رنگ در سطح کشور، اقدام به تولید "نانورنگ ضدخوردگی" نموده است.


لاله سید سعادت، مدیر این شرکت دانش بنیان  بر استفاده از فناوری نانو در تولید رنگ و پوشش‌ها تأکید کرد و افزود: «شرکت در سال ۱۳۹۵ با هدف ایجاد تحول در صنعت رنگ و استفاده از دانش و فناوری‌های روز دنیا و با حمایت پارک علم و فناوری استان گیلان پا به عرصه تولید نهاد. این شرکت در ابتدا مطالعات میدانی خود را برای شناسایی نیاز مصرف‌کنندگان نهایی آغاز کرد و مراحل آزمایشگاهی مربوط به استفاده از فناوری نانو در تولید رنگ و پوشش‌ها را تا جایی ادامه داد که در نهایت به شرایط بهینه استفاده از نانومواد جهت افزایش کیفیت و کاهش قیمت دست یافت. فعالیت‌های این شرکت به نحوی بوده که در همین مدت کوتاه توانسته است سهم خوبی از بازار کشور را به خود اختصاص دهد.»


وی در خصوص استفاده از افزودنی‌های نانویی در صنعت رنگ و پوشش گفت: «خواص و کاربرد‌های متنوع نانو ذرات، هنوز کاملاً در حوزه رنگ و پوشش‌های صنعتی مشخص نشده است. ضمن این‌که نانو ذرات می‌تواند جایگزین افزودنی‌های مرسوم و متداولی شوند که سالیان متمادی استفاده می‌شوند؛ لذا جذابیت اجرایی کردن این ایده در این است که درصد کمی از نانومواد قادر به افزایش حداکثری کارایی و افزایش حداقلی قیمت هستند.»


سید سعادت در خصوص سازوکار افزایش کارایی پوشش به‌وسیله نانوذرات گفت: «در نانورنگ ضد خوردگی از نانوصفحات گرافن اکسید به‌عنوان ماده افزودنی استفاده شده است. حضور این نانوصفحات موجب می‌شود تا رسیدن رطوبت و اکسیژن به سطح رنگ زده شده به تأخیر بیفتد. از سوی دیگر نانوصفحات گرافن اکسید به دلیل دارا بودن گروه‌های عاملی هیدروکسیل چسبندگی رنگ به زیرلایه را به میزان قابل‌توجهی افزایش می‌دهند.»

شایان به ذکر است که قادر است در صورت نیاز سالانه صد تن از نانورنگ‌های ضد خوردگی را تولید کند. این محصول در تاریخ ۹۶/۰۷/۱۱ موفق به اخذ گواهینامه نانومقیاس از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو شده است.

 

انتهای پیام/

 

اختراع‌های جوانان ایرانی در شرکت های دانش بنیان

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار