به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمد فرهادی وزیر سابق علوم در مراسم تودیع و معارفه وزیر جدید علوم، گفت: خوشحالم که تکلیف وزارت علوم روشن شد تا بیش از این از این شاهد بی ثباتی در آموزش عالی نباشیم.
وی در ادامه در خصوص فعالیتهای خود در دولت یازدهم گفت: در دولت یازدهم فعالیت بنده دارای چالشها و بی ثباتیهای زیادی بود به طوری که 64 دانشگاه کشور بدون سرپرست اداره می شد، دانشگاههای برتر نیز در زمره این دانشگاهها بودند.
وزیر سابق علوم با اشاره به حاشیه ها درباره بورسیهها ادامه داد: بحث های پیش آمده درباره بورسیهها هنوز هم ادامه دارد با اینکه کار تمام شده است و هر کس میخواهد عضو هیأت علمی باشد باید از مسیر جذب گذر کند.
وی افزود: همه ما این را قبول داریم که در گذشته 100 میلیارد درآمد ارزیکشور بوده است و بودجه دانشگاهها بین 68 تا 72 درصد تخصیص داده می شد و به همین دلیل دانشگاهها بدهی میلیاردی داشتند.
فرهادی بیان کرد: در دولت گذشته بودجه بیشتری به دانشگاه ها اختصاص یافت وبالای 100 درصد بودجه تخصیصداده و بدهیها مربوط به آموزش عالی تسویه شد، حدود 700 میلیاردی که از دولت گذشته به شهرداریها بدهکار بودیم و آن را نیز تسویه کردیم البته در حال حاضر بودجه نسبت به ایدهآل فاصله دارد ولی خوشبختانه کارهای خوبی در این خصوص انجام شده است.
وزیر سابق علوم، عنوان کرد: خوشبختانه معاون اول رئیس جمهور به بودجه علم و فناوری توجه کافی و جدی داشتهاند.
وی عنوان کرد: به زودی 500 میلیون دلار تجهیزات به دانشگاه ها داده شود البته بیشتر آنها به پژوهشگاههای بنیادی اختصاص یافته است زیرا بیش از این باید به حوزه پژوهشی توجه کرد.
وزیرسابق علوم با اشاره به انتخاب غلامکی به عنوان وزیر جدید علوم گفت: دکتر غلامی مسئولیتهای زیادی در دانشگاهها داشته و دانشگاه همدان با مدیریت او جزء دانشگاههای پیشرو در آموزش عالی بوده است و جهتگیریهای او برای رشد دانشگاهها در حوزه بینالملل قابل تحسین است.
فرهادی گفت: دکتر غلامی در چارچوب برنامههای دولت کارها را پیش میبرد و اکنون ایران رتبه اول شتاب علمی در دنیا را دارد با وجود اینکه در بعضی از گزارشات رشد شتاب را کند اعلام کردهاند، در منطقه از نظر پایگاههای علمی رتبه اول را داریم همچنین در تولید مقالات علمی رشد سه برابری داشتیم.
وی ادامه داد: در سال 2013 در نظام رتبهبندی تایمز یک دانشگاه برتر داشتیم اما اکنون 13 دانشگاه داریم و این میزان در پایگاه لایدن 18 دانشگاه است، ابتدای دولت یازدهم 32 پارک علم و فناوری داشتیم که خوشبختانه در حال حاضر تعداد این پارک هابه 42 افزایش پیدا کرده است.
وزیر سابق علوم گفت: در دولتهای نهم و دهم 70 واحد آموزش عالی داشتیم که در دولت یازدهم به 171 واحد آموزش عالی رسیدیم.
فرهادی گفت: پس از برجام شاهد شاهکارهایی در دیپلماسی علمی کشور بودیم و 12 دوره دکترای مشترک با کشورهای مختلف داریم همچنین کرسیهای زبان فارسی در کشور افزایش یافته استو بیش از هزار نشریه جدید مجوز علمی گرفتهاند و 63 بنیاد حامی علم و فناوری در دانشگاهها شکل گرفته است و بیش از هزار متر مربع فضای علمی، آموزشی برای دانشگاهها تأمین شده است.
وی یادآور شد: خوشبختانه تمرکززدایی در حوزه آموزش عالی انجام شده است و امیدواریم یکپارچگی آموزش عالی دوباره محقق شود.
انتهای پیام/