به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، رئیس مرکز آموزش و پژوهشهای توسعه و آینده نگری در همایش ملی راهبردهای توسعه شرق کشور در تالار امام رضا(ع) دانشگاه سیستان و بلوچستان گفت: ستاد توانمند سازی مناطق محروم باید ایجاد شود تا بتوان بخشی از عقب ماندگی های تاریخی برخی از مناطق کشور را جبران کرد.
فرهاد دژپسند اظهار داشت: مبحث توانمند سازی در برنامه ششم توسعه به شکل ویژه ای دیده شده است.
وی بیان کرد: نبود برنامه جامع سبب می شود تا رویکرد مقطعی به توانمند سازی داشته باشیم.
دژپسند افزود: کم توجهی به برنامه های اجتماع محور یکی از مهمترین دلایل عقب افتادگی مناطق است.
وی تصریح کرد: مناطقی از نبود تعادل رنج می برند که کمتر توسعه یافته هستند.
رئیس مرکز آموزش و پژوهشهای توسعه و آینده نگری گفت: باید یک وفاق ملی برای جبران بخشی از عقب ماندگی استانهای کم برخوردار شکل گیرد.
دژپسند اظهار داشت: باید آموزش های فنی و حرفه ای در سطح مراکز آموزشی کشور گسترش یابد.
وی بیان کرد: توانمند سازی نیروی انسانی از طریق فراگیری آموزش های فنی و حرفه ای باید مورد توجه مسئولان آموزشی کشور باشد.
وی افزود: در استانهای کمتر توسعه یافته باید مشوق های سرمایه گذاری بیشتری قائل شد تا از این طریق بتوان عقب ماندگی های این استانها را جبران کرد.
وی تصریح کرد: سیستان و بلوچستان قابلیت های بسیار زیادی در زمینه معدنی و کشت داروهای گیاهی دارد که باید از این ظرفیت ها به منظور توسعه این استان نهایت بهره را برد.
رئیس مرکز آموزش و پژوهشهای توسعه و آینده نگری گفت: دولت تدبیر و امید به توسعه استانهای کم برخوردار و توسعه نیافته توجه ویژه ای دارد.
دژپسند اظهار داشت: سه درصد از درآمدهای نفتی کشور به استانهای کم برخوردار و توسعه نیافته به منظور جبران این عقب ماندگی ها اختصاص یافته است.
وی بیان کرد: پیشنهاد می شود 50 درصد از درآمدهای انصراف از محل یارانه ها به استانهای کم برخوردار و توسعه نیافته اختصاص پیدا کند.
وی افزود: زنجیره تولید در مناطق محروم باید مورد توجه باشد و در این زمینه نهادهای خاصی باید ایجاد شود.
معاون هماهنگی و امور عمرانی استاندار سیستان و بلوچستان نیز در این نشست گفت: هدف اصلی همایش ملی راهبردهای توسعه شرق کشور مساله آب است.
باقر کرد اظهار داشت: وضعیت آب در استانهای سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و بخشی از خراسان رضوی در بدترین شرایط از نظر شاخص های کشوری قرار دارد.
وی بیان کرد: مطالعه آبهای ژرف و انتقال آب دریای عمان از جمله برنامه های دولت برای مقابله با بحران بی آبی است.
وی تصریح کرد: سیستان و بلوچستان پتانسیل ویژه ای در مبحث کشاورزی دارد که باید از آن نهایت بهره را برد.
انتهای پیام /ع